Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

Dobra, spokojnie, nie pali sie. 8)

Widzialam, ze sie jednak na after zdecydowalas. :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Z tym kitchenem, to musisz miec swiadomosc, ze to jest refurbished, czyli byl spieprzony, naprawili w fabryce i sprzedaja ponownie jako nowy. Ja tak kupowalam komputer kiedys i byl gites, ale nie wiem, jak w tym przypadku... :roll: :roll: :roll: Do ilu euronow teraz mozna przywiezc bez cla do unii? :roll: :roll: :roll:

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Małgoś -KA ,to odległa przyszłość,teraz musze się zaschodami rozejrzeć,może czaso podłogach pomysleć , kuchni i całej reszcie :roll:

Z after, to jeszcze nic na bank, tak przezornie się zapytuję

Dzieki za linka markotko, dla mnie to wszystko jest same shit. :lol: :lol: :lol:

Malka, jesli odlegla przyszlosc to tym lepiej. Ja polece pewnie dopiero w styczniu, moze do tego czasu tez te limity przywozu jeszcze wzrosna. Najlepiej takie rzeczy jest wysylac, ale wtedy trzeba sie liczyc z celnikami. :roll: Sama wysylka jest tania. 8)

nie wiesz jak się wysyła sprzet za granicę :o

pakujesz toto w ładny papier, przewiązujesz wstążeczką,pod nia wkładasz gratulację z okazji tego jedynego wyjątkowego dnia (ślubu, urodzin,imienin etc), to pakujesz w papier szary i dopiero ślesz - celnik też człowiek, nawet jeśli zajrzy do środka, todelikatnie paiór rozerwie - zyczenia bankowo przeczyta. :wink: :wink: :wink:

Tak samo z przywozem - tyle,że nadbagaz drogi jest :roll:

serio,to raz sie bałam celników jak z Holandii wracałam

Nie malka, to nie jest takie proste. Oni teraz w ogole nie otwieraja paczek tylko przeswietlaja. Jesli nie masz faktury, ktora mozesz udowodnic, ile to kosztowalo, to wlepia Ci po uwazaniu. Ja wyslalam same uzywane rzeczy i tez zaplacilam. To jest taki ku.ewski uklad miedzy firmami przewozowymi a celnikami, w zasadzie wiecej sie placi agentowi celnemu z firmy przewozowej za posrednictwo niz samego cla. Celnicy wpieprzaja Ci 5 zl cla, zebys musiala 350 zaplacic agentowi. Przerabialam to. Z przywozem samolotem nie ma problemu, ale niestety nadbagaz swoje kosztuje. :-?

W tej chwili limit na paczki to az 430 euro, czyli jesli to kosztowaloby ok. 200-300 dolarow to luz, tylko trzeba by fakture trzymac. 8)

Małgoś ja lewa jestem z przesyłkami z zagramanica, a juz z US to w ogóle nigdy w życiu.

Ale z tego co piszesz, to skurwysyństwo sie szerzy i tyle :evil:

A o co chodzi z fakturami, problem by je mieć, czy problem w kwocie na fakturze ?

To jest popierdzielone wszystko, bo... Ty jako przyjmujacy paczke masz zlozyc oswiadczenie co w niej jest. No k... bo Ty masz wiedziec, co ktos wyslal i pod rygorem trafienia do pudla masz cos oswiadczac. Ten, ktory cos wyslal po 2 miesiacach od wyslania paczki moze juz a) nie zyc b) nie pamietac, co wyslal. No ale Ty skladasz takie oswiadczenie lacznie z dowodem zakupu tego czegos, jesli to masz. No i wtedy rezydent USA musi byc na fakturze jako nabywca, a Ty o tym niby nic nie wiesz, ale nagle dostalas ja od niego :lol: :lol: :lol: . Czyli jesli zalozmy ja to kupie i wysle, a potem Tobie wysle fakturke czy co tam bedzie od sprzedawcy i wtedy nalezy sie modlic, zeby jakis idiota nie zechcial sie z tym klocic. Wszystko jest wykonalne, tylko sie nie mozna dac zaskoczyc. :lol: :lol: :lol:

Dopisalam. :lol: :lol: :lol: