malgos2 16.06.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Dobra, spokojnie, nie pali sie. Widzialam, ze sie jednak na after zdecydowalas. Z tym kitchenem, to musisz miec swiadomosc, ze to jest refurbished, czyli byl spieprzony, naprawili w fabryce i sprzedaja ponownie jako nowy. Ja tak kupowalam komputer kiedys i byl gites, ale nie wiem, jak w tym przypadku... Do ilu euronow teraz mozna przywiezc bez cla do unii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Małgoś -KA ,to odległa przyszłość,teraz musze się zaschodami rozejrzeć,może czaso podłogach pomysleć , kuchni i całej reszcie Z after, to jeszcze nic na bank, tak przezornie się zapytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Link wyslalam zebys wiedziala jaki szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Dzieki za linka markotko, dla mnie to wszystko jest same shit. Malka, jesli odlegla przyszlosc to tym lepiej. Ja polece pewnie dopiero w styczniu, moze do tego czasu tez te limity przywozu jeszcze wzrosna. Najlepiej takie rzeczy jest wysylac, ale wtedy trzeba sie liczyc z celnikami. Sama wysylka jest tania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 nie wiesz jak się wysyła sprzet za granicę pakujesz toto w ładny papier, przewiązujesz wstążeczką,pod nia wkładasz gratulację z okazji tego jedynego wyjątkowego dnia (ślubu, urodzin,imienin etc), to pakujesz w papier szary i dopiero ślesz - celnik też człowiek, nawet jeśli zajrzy do środka, todelikatnie paiór rozerwie - zyczenia bankowo przeczyta. Tak samo z przywozem - tyle,że nadbagaz drogi jest serio,to raz sie bałam celników jak z Holandii wracałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Nie malka, to nie jest takie proste. Oni teraz w ogole nie otwieraja paczek tylko przeswietlaja. Jesli nie masz faktury, ktora mozesz udowodnic, ile to kosztowalo, to wlepia Ci po uwazaniu. Ja wyslalam same uzywane rzeczy i tez zaplacilam. To jest taki ku.ewski uklad miedzy firmami przewozowymi a celnikami, w zasadzie wiecej sie placi agentowi celnemu z firmy przewozowej za posrednictwo niz samego cla. Celnicy wpieprzaja Ci 5 zl cla, zebys musiala 350 zaplacic agentowi. Przerabialam to. Z przywozem samolotem nie ma problemu, ale niestety nadbagaz swoje kosztuje. W tej chwili limit na paczki to az 430 euro, czyli jesli to kosztowaloby ok. 200-300 dolarow to luz, tylko trzeba by fakture trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Małgoś ja lewa jestem z przesyłkami z zagramanica, a juz z US to w ogóle nigdy w życiu. Ale z tego co piszesz, to skurwysyństwo sie szerzy i tyle A o co chodzi z fakturami, problem by je mieć, czy problem w kwocie na fakturze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dopisałaś ostatnie zdanie, czy mnie sie na oczy juz na maksa rzuciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To jest popierdzielone wszystko, bo... Ty jako przyjmujacy paczke masz zlozyc oswiadczenie co w niej jest. No k... bo Ty masz wiedziec, co ktos wyslal i pod rygorem trafienia do pudla masz cos oswiadczac. Ten, ktory cos wyslal po 2 miesiacach od wyslania paczki moze juz a) nie zyc b) nie pamietac, co wyslal. No ale Ty skladasz takie oswiadczenie lacznie z dowodem zakupu tego czegos, jesli to masz. No i wtedy rezydent USA musi byc na fakturze jako nabywca, a Ty o tym niby nic nie wiesz, ale nagle dostalas ja od niego . Czyli jesli zalozmy ja to kupie i wysle, a potem Tobie wysle fakturke czy co tam bedzie od sprzedawcy i wtedy nalezy sie modlic, zeby jakis idiota nie zechcial sie z tym klocic. Wszystko jest wykonalne, tylko sie nie mozna dac zaskoczyc. Dopisalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 o kur.a - to ichniejsze przepisy czy nasze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Nasze oczywiscie. Ostatnio za te pare gratow musialam zaplacic jak za mokre zboze, to juz teraz wszystko wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 16.06.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.06.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 ło matko sałatko czesc Maleczko z Malgos sie juz witalam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 stawiam flaszkę http://img.ftgroup.pl/45/802/250_198186081048fe6393ef1c2.jpg moje komenty odwiedziło juz ponad 2000 desperatów - chwała Im za to i uwielbienie WASZE ZDRÓWKO KOCHANI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To bania. Moj malz ma dzisiaj urodziny, wiec mam okazje podwojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 No to zdrówko Małgosiowego małża Cześć Anie dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 16.06.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 zdrowko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 16.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 mam nadzieję że mnie nikt po jednym malutkim nie złapie jak będę do siebie na rowerku wracać a tam wyłgam się jakoś polewaj malka należy mi się cały dzień biegam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To pijemy laski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no to chlup dziewczynki te zabiegane i te mniej http://i.wp.pl/a/f/jpeg/10443/wp_zel_kieliszek_wodka_alkohol_450.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts