malgos2 10.07.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Noooo... Zalewanie Grzyba nie jest takie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.07.2009 23:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 spadam do kapieli, bo woda w wannie mi juz chyba zamarzła Małgoś - nie będę robić fal Dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 01:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Jeszcze jedno...spać mi nie daje i toto stricte budowlana sprawa jest tak wyglada teraz mój dom http://lh6.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SlfiiDHiWxI/AAAAAAAACyc/i1IGAgqUMsA/s512/DSCN4422.JPG ogłaszam casting na zadaszenie wejścia do domu W projekcie jest dwuspadowy daszek, który do mnie nie przemawia Wykonawca sugeruje trójspadowy, który przemawia jeszcze mniej acha, drzwi będą ok 20 cm wyżej i 10 cm szersze czekam na Wasze propozycje...z zapartym tchem Dziękuję a teraz juz mogę iść spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.07.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 a mi sie wlasnie wydaje ze powinien byc dwuspadowy zeby troche zakryc optycznie te wysoka scianke kolankowa doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 a moze takie- proste, bez udziwnień, ale czy dobrze wygląda ? http://www.archipelag.pl/files/ForumPost/9b6engr07p7o07/21m0e7707p7o0v/front_full.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.07.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 ale tak spod samego dachu wychodzacy? chyba nie za bardzo u Ciebie... musialby byc nizej chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.07.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Dzień dobry Własnie wróciłem z budowy i próbuje tu cosik skrobnąć zaimpregnowanymi betonem łapami ( rękawice są do d..y) . Proste to jest to : http://robelit.pl/imgarticle/dzaszki_akryl1.jpg przynajmniej dla mnie . Te wyżej już takie proste nie jest , choć tak wygląda . A co do tych schodów , to widziałem takie w jakimś programie na DOMo . Jakieś burżuje hamerykańskie przerobiły se stary budynek gospodarczy na dom . Kuchnia była chyba z kilkanaście metrów długa (na ch.j komu taka kuchnia , jak w dwójke mieszkam) , wszystko w szkle i szmery bajery . W końcu znudzony przełączyłem , bo już nie mogłem dłużej oglądać tego przerostu formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 no myslę, że tak na drugim pustaku ( od dołu) , no i mniejszy niż ten na fotce. wykonawca chce robic takie http://projekty.rynekbudowlany.pl/images/68/mini_w1_tmb1.jpg trochę przekombinowane, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Fenix, ale mnie ta PCV ka to jakoś do niczego nie pasuje i kojarzy sie z czymś tymczasowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 a moze jakis taki szklany? http://www.terjot.pl/index_page0007.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Anja, fajne, te szklane, ale nie widzi mi się jakoś w mojej stodole musi być z pokryty jak dach, kwestia wyboru kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.07.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Wyglądało by duzo lepiej gdybyś miała drzwi pośrodku , a ty masz asymetrycznie i rzeczywiście może to trochę dziwnie wyglądać , bo już trochę na okno będzie zachodzić . Cięzko będzie o jakieś dobre rozwiązania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 no cholera, wiem,że asymetrycznie. No i jakby proste to było to bym o help nie prosiła. i co ja mam biedna sierotka zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.07.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 PCV na pewno nie, ja bym sie zastanowila pomiedzy sporym otwartym gankiem podi daszkiem dwupadowym, ale przy tym malym domeczku to moze zjesc go, potwora albo na jednospadem. Jakos mi sie najbardziej widzi, tylko nie pod samym dachem, jak na cytowanym obrazku, a na takiej wysokosci nad drzwiami, zeby chociaz czesciowo przed deszczem oslanial. A najlepsiejszy bylby zamkniety ganek wejsciowy pod jednospadem. Werandka taka. Looknij sobie tu: http://www.dobreprojekty.pl/galeria.php?typ=jednojbp cos Cie moze natchnie. Ich domki sa bardzo prosciutkie w formie i wejscia maja nieglupie, np 49.12 wersje a i b, 4.12 itp. Nawet biorac pod uwage podniesienie dachu, w tym stylu da sie cos wykombinowac Daszek moze byc niesymetrycznie nad wejsciem, symetrycznie wzgl domu - czesc sciany "niesymetryczniej" przy drzwiach wtedy obmurujesz cegielka, kamieniem czy innym kolorem farbki po prostu. Jakby cala przestrzen pod daszkiem. Cos jak tu (tylko pod daszkiem ) http://www.cavalierworld.home.pl/wlasne/elewacje/pod_wiorem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Dzięki Azalka, fakt ten 42.12, fajny, ale u mnie juz nie wykonalny (konieczność wcinania w dach).Też chyba najblizej mi do jednospadu - jak pisałam wyżej.Muszę to przemyśleć, ale dalej czekam na Wasze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 11.07.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 http://www.archipelag.pl/files/ForumPost/9b6engr07p7o07/21m0e7707p7o0v/front_full.jpg A gdybyś tak zrobiła coś takiego , tylko rozciągeła toto żeby przykryło to okno z prawej ? p.s. gupie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 motyw z cegiełkami bardzo fajny - dzięki A domeczek tylko wygląda na malusi ma prawie 200 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Fenix - to strona północna, jak jeszcze zadaszę to okno, to będzie jak w grobowcu myślę ,że jednospad + bonia, albo klinkier, dla nadania symetrii i bedzie git. acha, drzwi bedą otwierane zewnetrznie na lewo. Furtka i brama po prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 11.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 A domeczek tylko wygląda na malusi ma prawie 200 m A z przodu wyglada jak mikrutek Jak mu walniesz fest ganczysko, to go nawet 200m optycznie nie utrzyma Mysle, ze calkiem fajny pomysl Ci sie wyklarowal. Jakies zielsko pozniej puscisz i bedzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.07.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Generalnie fanka ganków nie jestem, dlatego łazi mi po głowie, cos na maksa prostego , by tylko spełniało funkcję (ochrona drzwi i wchodzących do domu podczas ulewy). Idę pogadac z Yankiem, co on na jednospad mi powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts