Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siedziałaś za kierowca .pas przechodził Ci przez lewy obojczyk i prawe biodro ?

Pewnie zrobili Ci tylko Rtg, ale ono wykaże tylko ewentualne uszkodzenia kości, tkanek miękkich już nie :roll:

Uszkodzenia więzadeł stabilizujacych kręgosłup i międzykręgowych

krwiakii stłuczenia nie sa widoczne na Rtg.

Jeśli coś się bedzie zmieniać in minus wal do lekarza i domagaj się TK.

Boli Cię na 5 mów, że na 7-8 (w 9-10 nie uwierzą :roll: )

Jeśli w przeciągu 3 dni, sytuacja się nie pogorszy, znaczy, że do większych uszkodzeń nie doszło.

Małgoś w każdym szpitalu masz SOR, nie pitol się tylko idź tam, boli Cie szyja , bark ,potylica i masz zawroty głowwy, z tym Cię nie odeśla zrobią Ci badania, na oko to wiesz....a tak bedzie jasne. TK, to podstawa po takich wypadkach, ja bym mordę wydarła ostatkiem sił gdyby chcieli mnie zbyś rentgenem :roll:

Małgoś w każdym szpitalu masz SOR, nie pitol się tylko idź tam, boli Cie szyja , bark ,potylica i masz zawroty głowwy, z tym Cię nie odeśla zrobią Ci badania, na oko to wiesz....a tak bedzie jasne. TK, to podstawa po takich wypadkach, ja bym mordę wydarła ostatkiem sił gdyby chcieli mnie zbyś rentgenem :roll:

Jestem BARDZO ZA.

Szczególnie, że pochowałam już kolegę , ktory olał takie bóle po uderzeniu z tyłu. Żebro przebiło serce 2 tygodnie po wypadku. Nikt nie zauważył, że niefortunnie pękło.

Jak nie straszę - ja piszę jak było.

Nie pierdziel,ze godziny czasu nie znajdziesz :roll:

Małgośka, to nie są żarty, moze nic Ci nie jest, może tylko stłukłaś m-s-o, a moze pozrywałaś więzadła, a to juz gorsza sprawa.

Zostaw kompa,zadzwoń po taksówkę i z mina cierpiętnicy zapiaprzaj na najbliższy SOR

Nie pieprz, nikt Cie nie pochował, tylko wiem jak jest (no chyba, że szykujesz się zostać moja pacjentką :wink: ), no ale wiesz w wieku 20lat...szkoda bu było :lol:

a w kwestii TK -gowa i odcinek szyjny

Nie pieprz, nikt Cie nie pochował, tylko wiem jak jest (no chyba, że szykujesz się zostać moja pacjentką :wink: ), no ale wiesz w wieku 20lat...szkoda bu było :lol:

a w kwestii TK -gowa i odcinek szyjny

Tylko nie wiem, czy sie przejma, bo ten drugi gosc udawal, ze mu sie kreci w glowie i ze go cos boli i opowiadal, ze uderzyl o zaglowek i tez mu tylko rentgena zrobili... :roll: :roll: :roll: Chyba, ze mu nie chcieli po pijaku TK robic. :-?

ja jak jestem na bani, to tez mi się w głowie kreci i to bez zadnego urazu.

Mówię Ci, boli Cię kark, głowa, masz zawroty i mdłości - to typowe objawy wstrząśnienia mózgu, ból karku wskazuje na uraz - nie odpuszczą, no chyba ,ze trafisz na totalnych ignorantów i konowałów.

Jeśli odeślą Cię do domu, bez badań, poproś o ich nazwiska - migiem zmienia zdanie :roll:

Nie widze powodów, byś robiła TK prywatnie -to jest zasrany obowiązek SOR -u.

jak Ci beda robić TK nerek, wątroby(choc też nie zawsze) ...bla bla bla...to może, podkreślam może...podadzą Ci kontrast, przy TK głowy, czy kregosłupa nie jest to stosowane (no chyba,że w przypadku podejrzebia nowotworu).

Małgoś to kosztuje, to zajmuje czas....kto by się " bawił" :roll: