malka 17.09.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 no jak nie kumata, no jak proste to dom jest, jakby opasany tym betonkiem i na nim mi sie woda zbiera , a ściany to wsysają jakby na kacu były - każdą kropelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Oj nic, nic. I pomyśleć, że chałupa stoi... mam się martwić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 17.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ja kumam ... i mam rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ja kumam ... i mam rozwiązanie ZBAWICIEL, LUDZIE ZBAWICIEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 17.09.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 przesuń dom o kilkanaście metrów w prawo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A nie bezpieczniej będzie na północny-zachód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 17.09.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A nie bezpieczniej będzie na północny-zachód? racja ... stamtąd wieją wiatry ... to będzie wysuszało wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ja tu poważnej rady potrzebuję, a Wy se jaja robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 17.09.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ja jaj nie robię ... tylko po tych grzybkach jakoś mi się pomysły nasunęły ... PS. Tak poważnie to merytorycznie się nie znam ... ale chciałem Cię Siostrzyczko jakoś pocieszyć w tej trudnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ja jaj nie robię ... tylko po tych grzybkach jakoś mi się pomysły nasunęły ... PS. Tak poważnie to merytorycznie się nie znam ... ale chciałem Cię Siostrzyczko jakoś pocieszyć w tej trudnej chwili chwilowa radość niestety oni mi to chcą folią budowlaną obłożyć , to chyba nieco bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.09.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Na pewno trzeba coś zrobić. Na poważnie, to mysza coś robiła z izolacją. No i nitubaga, bo jej podciągało że hoho. Myślę, że nitu jest tu najlepszym adresem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Baranku, my podciąganie kapilarne załatwiliśmy właśnie opaską, nam nie ciągnie z gruntu, zacieka na połączeniu opaski ze ścianą domu, a gdyby to potraktować dysperbitem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.09.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ale ty mnie nie obrażasz, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.09.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 a to wszystko pod ziemią czy nad jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.09.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Baranku, my podciąganie kapilarne załatwiliśmy właśnie opaską, nam nie ciągnie z gruntu, zacieka na połączeniu opaski ze ścianą domu, a gdyby to potraktować dysperbitem ? Dysperbit tez mi sie kojarzy z nitu i mysza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Baranku - jeszcze nie Aniu, miejsce przecieku,jest nad ziemią, tuz nad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.09.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jeśli wysmarujesz dysperbitem będzie czarna smuga lub nawet cały czarny pas w zależności od ilości czernidla a przyszłości chcesz to zasypać ziemią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.09.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 dzień dobry przybiegłam nie musi to być dysperbit może być papa zgrzana na gorąco... tak zdaje się ma Mysia... ale to ją trzeba dokładniej pytac , bo ona tam duuużo zabiegów reanimacjnych przeprowadzała z tym, że jej też podciągało z gruntu - jak dobrze pamiętam Natomiast jeśli to ma być nie-czarne to proponuję preparaty uszczelniające... np silka... naciąga się to cienką warstwą i po krzyku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.09.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ściana pion ,będzie ocieplona i otynkowana,poziomo - będzie zasypane żwirkiem ,lub innym onym, z czego się robi opaskę wokół domu.a dysperbit może być na ścianie zewnętrznej tak z 20 cm nad gruntem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.09.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 tak może być 20 cm nad potem dasz na ścianę styropian i tynkod podloża tych 20cm dasz trochę cieńszy styro + siatka + klej + tynk mozajkowy lub płytki (albo co tam chcesz) folia nie jest dobrym rozwiązaniem bo pod nią też może zaciekać a kubełkowa chroni przede wszystkim przed uszkodzeniami mechanicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts