Amtla 05.11.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 a tłuczonka piękna i robiona na wymiar... znaczy płytka na ziemię...młotek w garść i już Dziękuję za odpowiedź dopiero dzisiaj ale musiałam nagle do Krk jechać i dopiero dochodzę do siebie.... A technika wykonania tłuczonki doprowadziłaby mnie do palpitacji serca Ale liczy się efekt końcowy Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.11.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Amtla, fajnie, że wpadłaś, choćby z powodu Nitki Ja wpadam tak od czasu do czasu...ale po cichutku A wątek śledziłam z wiadomych powodów. Cieszę się , że teraz wspaniale idzie... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Czee Piekna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 W Polsce można kraść , niszczyć cudzą własność i, bo i tak prokuratura w oparciu o art 5 § 2 kpk umorzy śledztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 W Polsce można kraść , niszczyć cudzą własność i, bo i tak prokuratura w oparciu o art 5 § 2 kpk umorzy śledztwo Kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu*&^^a mac. Sie odwolaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 który raz ja juz nie mam siły,ani ochoty patrzeć na te mordy. Ta sprawa o zasadę była, moze czas zabrać się za sprawę o pieniadze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 który raz ja juz nie mam siły,ani ochoty patrzeć na te mordy. Ta sprawa o zasadę była, moze czas zabrać się za sprawę o pieniadze ? Tez. Ale jesli masz sie czego przyczepic to sie odwolaj, bo to moze sprawie o pieniadze pomoc chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 (...) Odnosnie zniszczenia mienia to stwierdzić należy, iz aby doszło do wyczerpania znamion przestępstwa okreslonego w art 288 § 1 kk, topo stronie sprawców musi istnieć umyślne działanie na skierowane na uczynienie niezdatnym do użytku mienia, na które działał sprawca. W tym konkretnym przypadku, nie mamy do czynienia z działaniem ukierunkowanym na zniszczenie.(...) nie no kurwa, tak sobie dla rozrywki rozpieprzył 15 OSB, ale on nie chciał ich zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mlotek mu sie omsknal... i tak... 15 razy... Nie nooooo, cos trzeba wymyslec i sie odwolac. To bedzie ten sam prokurator kolejny raz czy do innej instancji sie odwoluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Małgoś, to sprawa karna była, tamta cywilna ma być. Myślę, że na zeznania i tak będę mogła się powołać, a to w cywilnej pana pogrąży, że komornik go będzie szukał bardzo, bardzo głeboko Wróci Ślubny,przedyskutujemy jeszcze sprawę, ale szczerze, mnie się już nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mlotek mu sie omsknal... i tak... 15 razy... Nie nooooo, cos trzeba wymyslec i sie odwolac. To bedzie ten sam prokurator kolejny raz czy do innej instancji sie odwoluje? chujnia jest taka,że to cały czas ten sam prokurator, mało tego, po naszej skardze, na jego opieszałość i stronniczość - pozostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No ja wiem, ze cywilna, ale jak zycie pokazuje, karna by jej pomogla. Gdyby ktos sie w koncu czegos dopatrzyl, to w cywilnej masz juz do czynienia z gosciem podejrzanym, skazanym czy cus, a nie tylko z takim, przeciwko ktoremu cos masz... Nie dostaniesz tych jego zeznan do reki, wiec sie na nic nie powolasz niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No ja wiem, ze cywilna, ale jak zycie pokazuje, karna by jej pomogla. Gdyby ktos sie w koncu czegos dopatrzyl, to w cywilnej masz juz do czynienia z gosciem podejrzanym, skazanym czy cus, a nie tylko z takim, przeciwko ktoremu cos masz... Nie dostaniesz tych jego zeznan do reki, wiec sie na nic nie powolasz niestety... jak nie dostanę ja juz je wiele razy w rękach miałam, moge je przepisać i cytować do woli Sądu cywilnego nie interesuje przeszłość karna, żadnej ze stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No ja wiem, ze cywilna, ale jak zycie pokazuje, karna by jej pomogla. Gdyby ktos sie w koncu czegos dopatrzyl, to w cywilnej masz juz do czynienia z gosciem podejrzanym, skazanym czy cus, a nie tylko z takim, przeciwko ktoremu cos masz... Nie dostaniesz tych jego zeznan do reki, wiec sie na nic nie powolasz niestety... jak nie dostanę ja juz je wiele razy w rękach miałam, moge je przepisać i cytować do woli Sądu cywilnego nie interesuje przeszłość karna, żadnej ze stron. No i co z tego, ze zacytujesz, jak Ci sad tego nie uzna za dowod? Sadu niby nie interesuje, ale chyba ogladasz telewizje? Ostatnio wlasnie byla afera, ze w sprawie cywilnej wykorzystano materialy ABW. Inaczej sedzia podchodzi do goscia skazanego za kradziez, to jest jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No ja wiem, ze cywilna, ale jak zycie pokazuje, karna by jej pomogla. Gdyby ktos sie w koncu czegos dopatrzyl, to w cywilnej masz juz do czynienia z gosciem podejrzanym, skazanym czy cus, a nie tylko z takim, przeciwko ktoremu cos masz... Nie dostaniesz tych jego zeznan do reki, wiec sie na nic nie powolasz niestety... jak nie dostanę ja juz je wiele razy w rękach miałam, moge je przepisać i cytować do woli Sądu cywilnego nie interesuje przeszłość karna, żadnej ze stron. No i co z tego, ze zacytujesz, jak Ci sad tego nie uzna za dowod? Sadu niby nie interesuje, ale chyba ogladasz telewizje? Ostatnio wlasnie byla afera, ze w sprawie cywilnej wykorzystano materialy ABW. Inaczej sedzia podchodzi do goscia skazanego za kradziez, to jest jasne... Małgoś, ale ja się nie łudzę, kradzieży mu nie udowodnię. Wkurwia mnie to, ze pan się przyznał ,ze rozebrał moją własność (dla mnie ją zniszczył), a prokurator mi pisze, ze nie zrobił tego celowo Kurna, co niepoczytalny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.11.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Malka ale Małgoś dobrze mówi jakby gościa karnie skazali za celowe zniszczenie mienia i tak dalej to już na wstępie miałby doopę umoczoną w sprawie cywilnej o odszkodowanie tak też się da ale jakby trudniej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No ja wiem, ze cywilna, ale jak zycie pokazuje, karna by jej pomogla. Gdyby ktos sie w koncu czegos dopatrzyl, to w cywilnej masz juz do czynienia z gosciem podejrzanym, skazanym czy cus, a nie tylko z takim, przeciwko ktoremu cos masz... Nie dostaniesz tych jego zeznan do reki, wiec sie na nic nie powolasz niestety... jak nie dostanę ja juz je wiele razy w rękach miałam, moge je przepisać i cytować do woli Sądu cywilnego nie interesuje przeszłość karna, żadnej ze stron. No i co z tego, ze zacytujesz, jak Ci sad tego nie uzna za dowod? Sadu niby nie interesuje, ale chyba ogladasz telewizje? Ostatnio wlasnie byla afera, ze w sprawie cywilnej wykorzystano materialy ABW. Inaczej sedzia podchodzi do goscia skazanego za kradziez, to jest jasne... Małgoś, ale ja się nie łudzę, kradzieży mu nie udowodnię. Wkurwia mnie to, ze pan się przyznał ,ze rozebrał moją własność (dla mnie ją zniszczył), a prokurator mi pisze, ze nie zrobił tego celowo Kurna, co niepoczytalny był No to skoro sie przyznal, to pisz w odwolaniu, ze "kuriozalna jest interpretacja iz nie zrobil tego celowo" skoro sam zeznal ze... i heja. Ja wiem, ze to sie tak latwo mowi, ze masz dosc itd., ale jak Ci potem w sprawie o kase ktos powie, ze moglas wiecej zrobic, to Cie dopiero krew zaleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Wusia - po kolei bo my mieszamy dwie sprawy Sprawa karna 1 - kradzież narzędzi (nie ma bata - nie udowodnię ) Zniszczenie mienia - zniszczenie płyt OSB, z których wykonał szałunek wieńca.Na odchodne pan rozpier..lił szałunek, za który wziął już pieniądze. Sprawa cywilna -niewywiązanie się z umowy, zwrot kosztów zniszczonego materiału i wykonawcy zastępczego (za opinią biegłego - wszystko do rozbiórki) Sprawa karna ( rozważamy czy zgłaszać) - swiadome sprowadzenie zagrożenia katastrofa budowlaną - za opinią biegłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.11.2009 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No ja wiem, ze cywilna, ale jak zycie pokazuje, karna by jej pomogla. Gdyby ktos sie w koncu czegos dopatrzyl, to w cywilnej masz juz do czynienia z gosciem podejrzanym, skazanym czy cus, a nie tylko z takim, przeciwko ktoremu cos masz... Nie dostaniesz tych jego zeznan do reki, wiec sie na nic nie powolasz niestety... jak nie dostanę ja juz je wiele razy w rękach miałam, moge je przepisać i cytować do woli Sądu cywilnego nie interesuje przeszłość karna, żadnej ze stron. No i co z tego, ze zacytujesz, jak Ci sad tego nie uzna za dowod? Sadu niby nie interesuje, ale chyba ogladasz telewizje? Ostatnio wlasnie byla afera, ze w sprawie cywilnej wykorzystano materialy ABW. Inaczej sedzia podchodzi do goscia skazanego za kradziez, to jest jasne... Małgoś, ale ja się nie łudzę, kradzieży mu nie udowodnię. Wkurwia mnie to, ze pan się przyznał ,ze rozebrał moją własność (dla mnie ją zniszczył), a prokurator mi pisze, ze nie zrobił tego celowo Kurna, co niepoczytalny był No to skoro sie przyznal, to pisz w odwolaniu, ze "kuriozalna jest interpretacja iz nie zrobil tego celowo" skoro sam zeznal ze... i heja. Ja wiem, ze to sie tak latwo mowi, ze masz dosc itd., ale jak Ci potem w sprawie o kase ktos powie, ze moglas wiecej zrobic, to Cie dopiero krew zaleje. pisz mi tak, pisz, kopnij mnie w dupę...a oni i tak umorzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 05.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Zniszczony material - zwrot kosztow zniszczonego materialu... to sie laczy jakby. To zglos ta sprawe o katastrofe chociaz... Moze przynajmniej ktos inny to poprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts