Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A sportowa....jedyne co z tym przemawia to dobre pieniądze, ale specjalistów jest sporo w tej dziedzinie, a w hospicjach nie ma kto się ludźmi zajmować :(

Ja kiedyś też o wolontariacie myślałam, ale Mąż mi nie pozwolił... i wiem, ze miał rację.... :(

A sportowa....jedyne co z tym przemawia to dobre pieniądze, ale specjalistów jest sporo w tej dziedzinie, a w hospicjach nie ma kto się ludźmi zajmować :(

Ja kiedyś też o wolontariacie myślałam, ale Mąż mi nie pozwolił... i wiem, ze miał rację.... :(

a czemu to mniał racje :o

i co to znaczy, że nie pozwolił :o :lol: :lol: :lol:

a czemu to mniał racje :o

i co to znaczy, że nie pozwolił :o :lol: :lol: :lol:

bo cza niestety mierzyć zamiary na siły... :roll:

on mi powiedział, że nie umiałabym wyjść z hospicjum i nie "przynieść" go do domu... i to prawda. Bo albo bym odpadła na starcie z przyczyn wiadomych...

albo bym została, ale praca w takich miejscach to jest praca "dla wyższego dobra" więc wymagała by wiele od mojej rodziny, a nie "w godzinach od do"

każdą pracę przynosi się 'do domu", wiesz ile frustracji i złości przynosiłam z mojego biura :evil: :-?

a wolontariat mozna ustawić w godzinach od do, nie ma z tym kłopotu.

Choc nie ukrywam...mam duże kłopoty ze zdystansowaniem się do moich pacjentów,do ich spraw, problemów... są tacy,którzy zostają w głowie na zawsze.

Ale z drugiej strony wiem po co to robię i dlaczego, czasem trzeba być zimną suką, a czasem ciocią do rany przyłóż, ale kim kiedy - tą umiejętność nabywa się z czasem.

Nitka, to Ty musisz wiedzieć czy chcesz....jeśli tak - uwierz są ludzie przygotowani do tego, by Ci pomóc, każdy wolontariusz ma swojego "opiekuna", do którego może się zwrócić w chwili strachu czy zwątpienia.

A czasem te poświęcone 3-4 godziny tygodniowo, dla wolontariusza są bardzo ważne, a dla podopiecznego bezcenne.

Może warto pomyśleć nad tym jeszcze raz ?

.... no to się przyznam... ja tu mam Warszawskie Hospicjum dla Dzieci.. siedzę na ich stronie, dostaje newslettery... ale jakoś tak... nio... ja się boje, ze w każdymz tych dzieci będę widziała swoje... a wiesz... to mi w gardle gulę rodzi... wiesz o czym mówie?

.... no to się przyznam... ja tu mam Warszawskie Hospicjum dla Dzieci.. siedzę na ich stronie, dostaje newslettery... ale jakoś tak... nio... ja się boje, ze w każdymz tych dzieci będę widziała swoje... a wiesz... to mi w gardle gulę rodzi... wiesz o czym mówie?

skoro tak czujesz...to nic tego nie zmieni.

Mam podobnie jak przychodzi mama z kilkumiesięcznym maluchem na rehabilitacje...wiem co czuje, znam to i najgorsze jest to, że nie mogę jej powiedzieć ,że będzie dobrze, ale też nie mozna odbierać jej nadziei.

Ale da się nad tym pracować :D , juz nie widze w każdym maluchu swojego młodego i wiem, że całego świata nie zmienię, ale moge choć na chwilę zmienić świat jednego człowieka.

Do dziś pamietam jedną z pierwszych małych pacjentek - Agata miała glejaka mózgu...pamiętem tez doskonale pana Janka, był po bardzo rozległym udarze..i wiesz co, pamiętam ich usmiuechniętych :D

nie koniecznie .... w Twoim ostatnim zdaniu musi być napisane łącznie :wink: :lol: :lol: :lol:

... tak niecodziennie się przywitam ... :lol:

nigdy nie wiem kiedy łącznie , a kiedy osobno i jeszcze z by/bym mam problem i chyba w życiu tego nie pojmę :oops: :oops:

jeszcze niecodzienniej :lol: :lol: :wink:

Anja, a ja.....cóż jeszcze z dwie godzinki i może pokonam ostatni konspekt :roll:

a o 6 muszę wstać :evil: :evil: