efilo 15.01.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 malka na pewno wszystko ok - to żelazo w kontekscie nerek to tylko przy przewlekłej niewydolności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.01.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 właśnie o poziom żelaza chodzi, z tym,że młody ma świetną hemoglobinę, więc wniosek z tego,że nie wchłania żelaza, pytanie tylko dlaczego Więc trzeba zdiagnozować hematologicznie i gastrologicznie. Milion preparatów żelaza gowno dało, a młode blade jak pergamin Wiesz co... Idealnie tak samo miala moja mama. Dlugo sie leczyla, az w koncu wyniki znacznie jej poprawily zastrzyki z wit. PP. Przyjemne to nie bylo, ale podzialalo... A mial caly komplet robiony - B12, ferrytyna itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 a nie....to jest ok, miał badanie całego moczowego usg i urografię, wszystko jest ok, więc ta potencjalna przyczyna odpadła jako pierwsza. Zostaje więc gastrolog (wchłanianie z ukł.pokarmowego ) i hematolog, o co kurna chodzi Poprzednie żelazo 47 i było źle dziś 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witaj MALKO .... Nie martw się - może coś blokuje wchłanianie żelaza ..? Tyle mogę napisać ...Z pewnością rozwiązanie sie znajdzie ... Podczytuję dziennik ....i mam pytanie - będzie można liczyć na uzupełnienie ? -licznik zatrzymał się na listopadzie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Martyna,królestwo dla tego,który powie co blokuje to żelazo A ziewnik zdechł w listopadzie wraz z pracami na budowie - reanimacji dokonam w okolicy marca, jak się uda i budowa załapie te sztuczne oddechy to ruszymy i wraz z pracami ziewnik się rozkręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 O k. szukam - pytanko tylko jak duże i gdzie ... MARTINA http://www.nasportowo.webpark.pl/m15.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 o takie http://e-zabawka.pl/zabawka/7626-krolestwo-krysztalowej-czaszki a to gdzie, to juz zależy od zwycięzcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.01.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Jak dobrze byc niewidzialnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 jesssssssssssu, Małgoś, naprawdę nie widziałąm zaraz znajdę wszystkie poprzednie wyniki i zobacze co tam było ... a ta ferrytyna, to nie z tarczycą ma coś wspólnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.01.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Moze miec. I B12 tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 DZIĘKUJĘ BAARDZO .... mam jeszcze coś przystępnie napisane ...http://prywatnezdrowie.pl/artykuly/poradnik-pacjenta/niedokrwistosc-z-niedoboru-zelaza/ .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Wchłanianie żelaza blokuje np. podawanie, lub zjadanie za dużej ilości wapnia.Jeżeli podajesz wapno, czy młody dużo pije mleka i zjada przetwory mleczne, to wchłanianie żelaza we krwi będzie bardzo niskie, lub z czasem żadne. O tym świadczy dobra hemoglobina. Dzwoniłam... i jednak miałam racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Dzięki dziewczynki Małgoś młody ma dobrą prolaktynę, więc tarczyca odpada Martynka,syn nie ma niedokrwistości - hemoglobinia w środku normy Arnika, stosowaliśmy dietę eliminująca wapń, wyniki były bez zmian (wtedy w okolicach 40ug/dl ) ni cholery nie mogę dodzwonić się do Wrocławia, jak juz pani na centrali łączy, to nikt nie odbiera ale najciemniej pod latarnią ślubny juz do kolegi Arka dzwoni - hematolog pediatra jeśli nie on, to skontaktuje nas z kimś naprawde dobrym. Ewcia - ten nr co podałaś to "pomyłka" Prawidłowy (chyba) - pod ten usilnie stukam 71 733 19 00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 o fuck , Ewa ten numer to chyba jest prywatny doktora, a ja kretynka pytałam czy się do kliniki dodzwoniłam no to gość mi mówi, że nie no to ja przepraszam, do widzenia dałam ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.01.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Tarczyca moze nie odpadac nawet jak sie ma wszystkie wyniki w normie moja kochana. Oczywiscie nikomu nie wmawiam ani nie zycze, no i Mlody jest facetem, wiec to tez przemawia raczej przeciwko, ale mozliwe, ze sa inne przyczyny niedoboru B12 czy ferrytyny... Na pewno nie zaszkodzi ich zbadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 poproszę o skierowanie, jak już go będą kłuć znów, to niech robią wszystko na raz, a nie sitko z dzieciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.01.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 poproszę o skierowanie, jak już go będą kłuć znów, to niech robią wszystko na raz, a nie sitko z dzieciaka. K**^^a mac, bo to jest tak trudno zlecic wszystkie badania, nie? Caly ten zestaw badan ma nawet nazwe jakas, tak jak jest lipidogram, tak jest to cus (sorry, ale Alzheimer mnie lapie), przeciez nie mozna miec ogladu rzeczywistosci bez kompletu badan. To tak, jakby komus zbadac calkowity cholesterol, a nie zbadac podzialu na HDL i LDL. Przedszkole normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.01.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Małgoś, ale tak jest. Bo NFZ nie zapłaci... bo po co na wyrost robić, jak może nie będzie konieczne? Sku....ny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 15.01.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 I taka ta Polska rzeczywistość - potrzebujesz płacisz ... PODBIJAJCIE ten 1 % ....w takim razie ....mocno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2010 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 fakt to jest posrane pediatra nie może zlecać specjalistycznych badań więć część mamy od niej, część od hematologa, od endokrynologa i od gastrologa,oczywiście każdy lekarz w innym szpitalu, więc badania też. A ja się wkurw.łam zebrałam skierowania i zrobiłam za jednym zamachem w specjalistycznym laboratorium, ale to słono kosztuje więc co miesiąc taki wydatek to się uzbiera a składki i tak muszę płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts