Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam zajefajny wok, ale bez gazu to bez sensu... :roll:

ja nie mam gazu...lece na indukcji :lol: :lol:

Indukcji tez nie mam. :lol: :lol: :lol:

kominek? ognisko? ruszt jak drzewiej bywalo?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uczucia kochana, uczucia... :lol: :lol: :lol:

to wtedy zdecydowanie nie uzywaj mrozonych king prawns...moga ostudzic te uczucia - bierz do smarzenia juz takie w temperaturze pokojowej :lol: :lol: :lol:

Mam zajefajny wok, ale bez gazu to bez sensu... :roll:

ja nie mam gazu...lece na indukcji :lol: :lol:

Indukcji tez nie mam. :lol: :lol: :lol:

kominek? ognisko? ruszt jak drzewiej bywalo?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Uczucia kochana, uczucia... :lol: :lol: :lol:

to wtedy zdecydowanie nie uzywaj mrozonych king prawns...moga ostudzic te uczucia - bierz do smarzenia juz takie w temperaturze pokojowej :lol: :lol: :lol:

Surowe wezme, spoko. :lol: :lol: :lol:

Wracając do spaghetti carbonara to daje się same żółtka na gorący sos (zaraz po zdjęciu z palnika) i wtedy faktycznie ładnie się ścina.

Ja jednak wypracowałam swój przepis i u mnie wszyscy przepadają.

A robię tak:

Podsmażam wędzony boczek pokrojony w drobną kosteczkę, dodaję kawałek sera typu rokpol (najlepsza oczywiście gorgonzola), opakowanie serka mascarpone i pod koniec rozrzedzam słodką śmietanką, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (uważać ze względu na słony boczek i ser). Można wymieszać na patelni z makaronem albo wyłożyć makaron na talerz, posypać tartym parmezanem i dla mnie i męża dobrym dodatkiem jest rukola.

Mozna dawac same zoltka, ale Wlosi daja cale jajka, tu jest historia: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara

A Twoj przepis pyszny - kiedys zostala mi taka rozwalajaca sie gorgonzola i tez zrobilam sos, ale bez smietany, za to z cebula (tez daje slodki smak). Pyszne, ale kalorii od groma. :lol: :wink:

Mozna dawac same zoltka, ale Wlosi daja cale jajka, tu jest historia: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara

A Twoj przepis pyszny - kiedys zostala mi taka rozwalajaca sie gorgonzola i tez zrobilam sos, ale bez smietany, za to z cebula (tez daje slodki smak). Pyszne, ale kalorii od groma. :lol: :wink:

Polska wersja już jest inna :lol:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Spaghetti

Pewnie tak jak z naszymi regionalnymi daniami. Każdy przepis czymś się różni. Wersji np. na bigos jest całe mnóstwo.

A moja wersja jest mega kaloryczna ale i pożywna więc dość szybko się człowiek najada.

Ja często wykorzystuję sery pleśniowe do sosów i dodaję czy to szynkę, czy łososia albo brokuły czy szpinak. Lubię ten posmak sera w sosie.