Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy


malka

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • malka

    7649

  • malgos2

    3273

  • Arnika

    1558

  • wu

    1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam zajefajny wok, ale bez gazu to bez sensu... :roll:

 

ja nie mam gazu...lece na indukcji :lol: :lol:

 

Indukcji tez nie mam. :lol: :lol: :lol:

 

kominek? ognisko? ruszt jak drzewiej bywalo?

:lol: :lol: :lol: :lol:

 

Uczucia kochana, uczucia... :lol: :lol: :lol:

 

 

to wtedy zdecydowanie nie uzywaj mrozonych king prawns...moga ostudzic te uczucia - bierz do smarzenia juz takie w temperaturze pokojowej :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam zajefajny wok, ale bez gazu to bez sensu... :roll:

 

ja nie mam gazu...lece na indukcji :lol: :lol:

 

Indukcji tez nie mam. :lol: :lol: :lol:

 

kominek? ognisko? ruszt jak drzewiej bywalo?

:lol: :lol: :lol: :lol:

 

Uczucia kochana, uczucia... :lol: :lol: :lol:

 

 

to wtedy zdecydowanie nie uzywaj mrozonych king prawns...moga ostudzic te uczucia - bierz do smarzenia juz takie w temperaturze pokojowej :lol: :lol: :lol:

 

Surowe wezme, spoko. :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wracając do spaghetti carbonara to daje się same żółtka na gorący sos (zaraz po zdjęciu z palnika) i wtedy faktycznie ładnie się ścina.

Ja jednak wypracowałam swój przepis i u mnie wszyscy przepadają.

A robię tak:

Podsmażam wędzony boczek pokrojony w drobną kosteczkę, dodaję kawałek sera typu rokpol (najlepsza oczywiście gorgonzola), opakowanie serka mascarpone i pod koniec rozrzedzam słodką śmietanką, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (uważać ze względu na słony boczek i ser). Można wymieszać na patelni z makaronem albo wyłożyć makaron na talerz, posypać tartym parmezanem i dla mnie i męża dobrym dodatkiem jest rukola.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mozna dawac same zoltka, ale Wlosi daja cale jajka, tu jest historia: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara

 

A Twoj przepis pyszny - kiedys zostala mi taka rozwalajaca sie gorgonzola i tez zrobilam sos, ale bez smietany, za to z cebula (tez daje slodki smak). Pyszne, ale kalorii od groma. :lol: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mozna dawac same zoltka, ale Wlosi daja cale jajka, tu jest historia: http://en.wikipedia.org/wiki/Carbonara

 

A Twoj przepis pyszny - kiedys zostala mi taka rozwalajaca sie gorgonzola i tez zrobilam sos, ale bez smietany, za to z cebula (tez daje slodki smak). Pyszne, ale kalorii od groma. :lol: :wink:

 

Polska wersja już jest inna :lol:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Spaghetti

 

Pewnie tak jak z naszymi regionalnymi daniami. Każdy przepis czymś się różni. Wersji np. na bigos jest całe mnóstwo.

 

A moja wersja jest mega kaloryczna ale i pożywna więc dość szybko się człowiek najada.

Ja często wykorzystuję sery pleśniowe do sosów i dodaję czy to szynkę, czy łososia albo brokuły czy szpinak. Lubię ten posmak sera w sosie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...