Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

... noo to witam w klubie :)

ja właśnie dziś zaniosłam papiery do przyszłej szkoły młodego.... od mieszkania 10 min na piechtę :p ale jak się przeprowadzę... to 11 km :roll: dobrze choć że po drodze do pracy Szanownego...

szkoła ma 600 osób, monitoring + pani woźna z dziennikiem wejśc i wyjść z budynku :o system bezdzwonkowy :o świetlica do 17, ale bardzo duża ok 250 osób... dobrze choć że podzielona na dwie części 0-3 i 4-6...

kłopot mam tylko z internetowym logowaniem :o

macie tez cos takiego? do zgłoszenia pisemnego na druczku się trzeba jeszcze logowac... u nas to jest, ale oczywiście nikt nie ma pojęcia dlaczego nie działa... :x

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to dzisiejsza objazdówka po szkołach wyglądała tak....

Stoimy ze ślubnym pod szkołą...patrze sobie, a tu dzieciaki wychodzą z budynku, no to grzecznie witam dzieciaki, mówię z jakim zamiarem tu przyszlismy i z prośbą, czy mogły by opowiedzieć mi o swojej szkole i się zaczęło...-.Fajnie, włśnie dostałam dyplom,niech pani popacy, taki z zajęć europejskich.-Ajadziśnaświetlicyrobiłamsuperzadaniaajutrobędątańce.-Jeździmy na wycieczki, nawet takie za które nie trzeba płacić. -A ja to już w piatej klasie jestem i lubię tu przychodzić,-Ajawpielsejjestemimisięteżpodoba........

Wchodzimy do szkoły, przy drzwiach szatnie, po prawej dla klas 1-3, po lewej dla starszych dzieci, drzwi zamkniete , przy drzwiach pani woźna w kanciapce, na stole zeszycik, wpisujemy się do niego, imię nazwisko, godzina, cel wizyty, drzwi jak sezam otwierają się, wozna tłumaczy gdzie się udać (sekretariat uczniowski :o -pierwszy raz spotykam się z taką instytucją ).Tam miły pan, proponuje bysmy sobie usiedli, odpowiada na kazde nasze pytanie, opowiada o szkole , o kadrze nauczycielskiej, o uczniach :o .

Zaprasza na dni otwarte...i przechodzimy do formalnosci, jest kupa smiechu przy naszych adersach zamieszkania, zameldowania i nazwiskach :lol: :lol: (każde z nas Młody, slubny i ja, mamy inne adresy,zamieszkania i zameldowania ja i ślubny różne nazwiska) - panu rubryk brakło :lol: :lol:

No i pan pokokietował spisując mój pesel,ze nie wyglądam na ten rocznik :oops: :wink:

Generalnie było miło i merytorycznie :D

Wychodzimy z sekretariatu, rzucamy okiem na jakieś wiszące dyplomy,a z drugiego końca korytarza pani pyta, czy może w czymś pomóc, no więc my,ze tak sobie oglądamy, bo planujemy poslać tu dzieciaka .

Na to pani,ze chętnie nas oprowadzi, no więc pokazała nam klasy pierwszaków, opowiedziała o programie Sokrates i systemie kształcenia (szok - dzieciaki mają dwa komplety podreczników -jeden w domu, własny i drugi szkolny, zostaje na ławce w szkole - zero ciężkich tornistrów :D ).

Zapytałam czy ona jest wychowawcą przyszłej klasy pierwszej - odpowiedż "nie ja tu jestem tylko dyrektorem :lol: :lol: :lol:

Więc spacerując po szkole, pani dyrektor, odpowiedziała nam na resztę nurtujacych pytań, gdy nagle podbiegła do niej mała dziewczynka i przytuliła się do niej (myslałam,ze to jej córka), a to była uczennica pierwszej klasy, jesu pierwszy raz widziałam by jakiekolwiek dziecko przytulało się do dyrektorki szkoły :o

Gdy byliśmy na etapie oglądania łazienek, podeszła do nas kobieta i przekazała dyrektorce informacje, ze jakaś szyszka na nią czeka, pani dyrektor poprosiła ową panią , by pokazała nam resztę szkoły świetlicę, salę gimnastyczną ...

Nowa przewodniczka okazała się miłą w-c dyrektorką, która opowiedziała o zajęciach dodatkowych, (Młody jutro jest zaproszony na jedne z nich :D ), o programach indywidualnych, wyjazdach i spotkaniach integracyjnych dla klas 1, pokazała swietlicę (gdzie tym razem chmara dzieciaków dosłownie ją obkleiła :lol: :lol: ), sale gimnastyczną, która jest dumą szkoły (naprawdę imponująca), odprowadziła do wyjścia, zaprosiła na jutrzejsze zajęcia i dni otwarte i pozegnaliśmy się.

Wyszliśmy ze ślubnym ze szkoły, pozbieraliśmy szczeny z bruku, spojrzeli na siebie i chórkiem powiedzieli "TU'

Nie pojechaliśmy do pozostałych szkół :lol: :lol:

No trójeczka, trójeczka...jeszcze jestem w szoku :lol:

Jeśli choć połowa tego o czym nam mówiono sprawdzi sie w praktyce, będzie cudnie :D

Szkoła jest publiczna, w podstawówce na chwile obecną jest 136 uczniów, z tym,ze od września odejdą dwie klasy 6 (ok 35 osób) a dojdzie jedna klasa 1 (na chwile obecną 12 dzieciaków), jest jeszcze gimnazjum, około 100 dzieciaków (pan w sekretariacie podał nam bardzo dokładne liczby, ale ja juz niepamiętam :oops: ), ale to inna część szkoły i jakby co, przyjrzymy jej się za 6 lat :lol: :lol:

Więc szkoła jest mała, wszystkie dzieciaki się znają, znają ich też nauczyciele, co dla mnie jest dużym plusem

Choć nie ukrywam , jak patrzyłam na budynek , byłam przekonana, że jest to jedna z takich szkół, do których ja chodziłam , czyli tysiace dzieci , setki nauczycieli - kombinat :-?

Dziś idziemy na zajęcia integracyjne , umieram z ciekawości :D :oops:

aaaaa jeszcze Wam nie mówiłam, w wakacje przez 2 tygodnie organizowane są półkolonie w tym dla przyszłych pierwszaków- tak by dzieci mogły się poznać, nim siądą obok siebie w ławkach :D super, nie :lol:

kurrrrrrna, znów się spóźnimy do przedszkola :oops:

ps. Rasia dzień dobry

Irma - ja też (przez 8 lat swojej podstawówki nie wiedziałam ,kto jet wc dyrektorem :lol: :lol: ) :lol: :lol:

Małgoś - mądrość ludowa - cudna :lol: :lol: