nitubaga 23.03.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 ... noo to witam w klubie ja właśnie dziś zaniosłam papiery do przyszłej szkoły młodego.... od mieszkania 10 min na piechtę ale jak się przeprowadzę... to 11 km dobrze choć że po drodze do pracy Szanownego... szkoła ma 600 osób, monitoring + pani woźna z dziennikiem wejśc i wyjść z budynku system bezdzwonkowy świetlica do 17, ale bardzo duża ok 250 osób... dobrze choć że podzielona na dwie części 0-3 i 4-6... kłopot mam tylko z internetowym logowaniem macie tez cos takiego? do zgłoszenia pisemnego na druczku się trzeba jeszcze logowac... u nas to jest, ale oczywiście nikt nie ma pojęcia dlaczego nie działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.03.2010 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 No to dzisiejsza objazdówka po szkołach wyglądała tak.... Stoimy ze ślubnym pod szkołą...patrze sobie, a tu dzieciaki wychodzą z budynku, no to grzecznie witam dzieciaki, mówię z jakim zamiarem tu przyszlismy i z prośbą, czy mogły by opowiedzieć mi o swojej szkole i się zaczęło...-.Fajnie, włśnie dostałam dyplom,niech pani popacy, taki z zajęć europejskich.-Ajadziśnaświetlicyrobiłamsuperzadaniaajutrobędątańce.-Jeździmy na wycieczki, nawet takie za które nie trzeba płacić. -A ja to już w piatej klasie jestem i lubię tu przychodzić,-Ajawpielsejjestemimisięteżpodoba........ Wchodzimy do szkoły, przy drzwiach szatnie, po prawej dla klas 1-3, po lewej dla starszych dzieci, drzwi zamkniete , przy drzwiach pani woźna w kanciapce, na stole zeszycik, wpisujemy się do niego, imię nazwisko, godzina, cel wizyty, drzwi jak sezam otwierają się, wozna tłumaczy gdzie się udać (sekretariat uczniowski -pierwszy raz spotykam się z taką instytucją ).Tam miły pan, proponuje bysmy sobie usiedli, odpowiada na kazde nasze pytanie, opowiada o szkole , o kadrze nauczycielskiej, o uczniach . Zaprasza na dni otwarte...i przechodzimy do formalnosci, jest kupa smiechu przy naszych adersach zamieszkania, zameldowania i nazwiskach (każde z nas Młody, slubny i ja, mamy inne adresy,zamieszkania i zameldowania ja i ślubny różne nazwiska) - panu rubryk brakło No i pan pokokietował spisując mój pesel,ze nie wyglądam na ten rocznik Generalnie było miło i merytorycznie Wychodzimy z sekretariatu, rzucamy okiem na jakieś wiszące dyplomy,a z drugiego końca korytarza pani pyta, czy może w czymś pomóc, no więc my,ze tak sobie oglądamy, bo planujemy poslać tu dzieciaka . Na to pani,ze chętnie nas oprowadzi, no więc pokazała nam klasy pierwszaków, opowiedziała o programie Sokrates i systemie kształcenia (szok - dzieciaki mają dwa komplety podreczników -jeden w domu, własny i drugi szkolny, zostaje na ławce w szkole - zero ciężkich tornistrów ). Zapytałam czy ona jest wychowawcą przyszłej klasy pierwszej - odpowiedż "nie ja tu jestem tylko dyrektorem Więc spacerując po szkole, pani dyrektor, odpowiedziała nam na resztę nurtujacych pytań, gdy nagle podbiegła do niej mała dziewczynka i przytuliła się do niej (myslałam,ze to jej córka), a to była uczennica pierwszej klasy, jesu pierwszy raz widziałam by jakiekolwiek dziecko przytulało się do dyrektorki szkoły Gdy byliśmy na etapie oglądania łazienek, podeszła do nas kobieta i przekazała dyrektorce informacje, ze jakaś szyszka na nią czeka, pani dyrektor poprosiła ową panią , by pokazała nam resztę szkoły świetlicę, salę gimnastyczną ... Nowa przewodniczka okazała się miłą w-c dyrektorką, która opowiedziała o zajęciach dodatkowych, (Młody jutro jest zaproszony na jedne z nich ), o programach indywidualnych, wyjazdach i spotkaniach integracyjnych dla klas 1, pokazała swietlicę (gdzie tym razem chmara dzieciaków dosłownie ją obkleiła ), sale gimnastyczną, która jest dumą szkoły (naprawdę imponująca), odprowadziła do wyjścia, zaprosiła na jutrzejsze zajęcia i dni otwarte i pozegnaliśmy się. Wyszliśmy ze ślubnym ze szkoły, pozbieraliśmy szczeny z bruku, spojrzeli na siebie i chórkiem powiedzieli "TU' Nie pojechaliśmy do pozostałych szkół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.03.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Malka czyli wygrała szkoła numer?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.03.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 I co to za szkoła? Może być na priv Ale po opowieści też mi szczęka opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.03.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 a to jest właśnie zagadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.03.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie mów że jedynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.03.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Napisałam na priv..A czy to ta z kółkiem astrnomicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.03.2010 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie mów że jedynka no co Ty, tam już moja noga nie postanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.03.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 23.03.2010 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 śmieszne, bardzo śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.03.2010 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 No oczywiście, że 3! Poryczałam się jak cię czytałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.03.2010 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No wiadomo, ze 3, skoro Sokrates byl. A to jest prywatna czy panstwowa szkola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.03.2010 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No wiadomo, ze 3, skoro Sokrates byl. A to jest prywatna czy panstwowa szkola? Na moje oko państwowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.03.2010 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No wiadomo, ze 3, skoro Sokrates byl. A to jest prywatna czy panstwowa szkola? Na moje oko państwowa... No i dobrze... Wybor szkoly jest jak wybor meza - bardzo wazny, chociaz... zawsze mozna zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.03.2010 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Too dobranoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 24.03.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Malka, ale masz fart! Sama bym do takiej szkoły pochodziła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.03.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 No trójeczka, trójeczka...jeszcze jestem w szoku Jeśli choć połowa tego o czym nam mówiono sprawdzi sie w praktyce, będzie cudnie Szkoła jest publiczna, w podstawówce na chwile obecną jest 136 uczniów, z tym,ze od września odejdą dwie klasy 6 (ok 35 osób) a dojdzie jedna klasa 1 (na chwile obecną 12 dzieciaków), jest jeszcze gimnazjum, około 100 dzieciaków (pan w sekretariacie podał nam bardzo dokładne liczby, ale ja juz niepamiętam ), ale to inna część szkoły i jakby co, przyjrzymy jej się za 6 lat Więc szkoła jest mała, wszystkie dzieciaki się znają, znają ich też nauczyciele, co dla mnie jest dużym plusem Choć nie ukrywam , jak patrzyłam na budynek , byłam przekonana, że jest to jedna z takich szkół, do których ja chodziłam , czyli tysiace dzieci , setki nauczycieli - kombinat Dziś idziemy na zajęcia integracyjne , umieram z ciekawości aaaaa jeszcze Wam nie mówiłam, w wakacje przez 2 tygodnie organizowane są półkolonie w tym dla przyszłych pierwszaków- tak by dzieci mogły się poznać, nim siądą obok siebie w ławkach super, nie kurrrrrrna, znów się spóźnimy do przedszkola ps. Rasia dzień dobry Irma - ja też (przez 8 lat swojej podstawówki nie wiedziałam ,kto jet wc dyrektorem ) Małgoś - mądrość ludowa - cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.03.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 dzień dobry Malka no fakt jak chociaz połowa tego będzie prawda to to bajka a nie szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.03.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Cześć Malka fajna ta szkoła Matko dopiero co biłam się o przedszkole a tu już zaraz trzeba o szkole myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 24.03.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 withanko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts