Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze malkowej niebudowy

malka

Recommended Posts

owszem, anemia utajona jest. Można sie wstrzymać.

W badaniu og moczu mogłoby wyjść jedynie zmniejszenie zagęszczania czyli niski ciężar właściwy (ale to ma wiele różnych przyczyn i nało kto się przejmuje), czasem albuminy. Wcześnie więcej nie wyjdzie. Właściwie GFR jest takim miernikiem pracy nerek. na USG wyjdzie ci kamica, obrzęk ew zatarcie rysunku jak dobry lekarz> Tak mam na myśli to ASo czyli jakiś odczyn popaciorkowcowy. A paciorkowce łączą się z immunologicznymi chorobami nerek (no i m serc, ale tu nie ma objawów) a choroby nerek z niedokrwistością. Ciąg skojarzeń, być może tu nie mających miejsca.

• Odpowiedzi 26,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malka

7649

• malgos2

3273

• Arnika

1558

• wu

1350

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

malkamezowy sciagneli gips i wlozyli go w sznurowke, moze ja sciagac na noc, o rehabilitacji mowili ze dopiero po sciagnieciu tej sznurowki czyli za 6 tyg, ale moze moglby sobie cos cwiczyc i wzmacniac miesnie?? mowilas cos o cwiczeniach izometrycznych , ktore moglabys przygotowac, to ja bym chetnie skorzystala :D

No to mała relacja z dziś (muszę się wciągnąć od nowa w fm)

Młody zajął II miejsce w konkursie fotograficznym "Wakacyjne nocne niebo". Dziesiątki nieprzespanych nocy - ale opłaciło się :lol:

Po wizycie u laryngologa wiem,że nic nie wiem (poza wyczyszczeniem portfela - nic nowego), zrobił mu USG- czyste, rhinomanometrię - wynik książkowy, palpacyjnie węzły bez zmian, uszy czyste, gardło czyste, nos -czysty.

Wkurzyłam się i zorganizowałam reumatologa w przyszłym tygodniu - moze coś się wyjaśni.

Ewa, zrobię to GFR przy najbliższym badaniu krwi,bo tak specjalnie to nie mam serca już go kłuć.

Marta,a gorsecik ma tylko na lędźwie, czy taki z szelkami na cały kręgosłup - to tak z ciekawości pytam, bo 6 tygodni to trochę krótko :confused:

Rozumiem,że lekarz dał zielone światło do ćwiczeń?

To w weekend przygotuje coś, przynajmniej chłop Ci sie zajmie czymś pożytecznymi może będzie mniej marudził.

Ale powiedz mi czy Adam bedzie miał z kim ćwiczyć/ czy mają być to ćwiczenia bez opopru?

Edytowane przez malka

Gratulacje dla mlodego!! :)

Ma gorset z szelkami dalej wielkosci gipsu, nie bardzo mial zielone swiatlo, lekarz w ogole nie mial czasu gadac ale myslalam ze moze cos tam zacznie robic od czasu do czasu , ma tak dalej lezec bezczynnie ??

Malcia gratulki dla Młodego :)

I rzeczywiście Hausa potrzeba... , ale nasza Ewa to jak Haus... ale nasz :)

Markotka... no wreszcie by się czymś zajął... przecież trawnik trzeba kosić, kwiatki przesadzać, w garażu zrobić porządek... Nooo i cała sterta rzeczy do wykonania..... ;)

Zasadniczo są dwie szkoły,w jednej ćwiczenia zaczyna sie natychmiast (oddechowe, izometryczne) druga to taka,w której zaczyna się ćwiczyć po zdjęciu gorsetu ( od 3 do 6 miesięcy), ja jestem wyznawcą tej pierwszej,ale nie bedę włazić w kompetencje lekarza, on zna przypadek (sorry Adaś),wie jak rozległe jest złamanie, jak się zrasta itp.

Ja jestem... nawet uziemiona bo moim turbolotem to ślubny śmiga...

Nawet dzwoniłam wczoraj do mechanika i pytam się kiedy uwolni mi mój turbolot... on zdziwiony lekko... i dopiero załapał po chwili, że mąż musi moim jeździć.

Oczywiście jestem i zapraszam.

Kawę mam, choć ja mało passe jestem bo ekspresu nadal u mnie niet...

To o której rano wodę wstawiać?

Ale ciacha to już nie dam rady zrobić:( choć jak pamiętasz moje poprzednie to może nawet i lepiej;)

To powiedz mi -lepiej z rańca samego tak koło 9, czy po 13 ?ale potem z młodym bym była , więc nie pogadamy ;)

O 12 muszę być w centrum, umówiłam się na refleksologię i nie dam rady juz tego przełozyć .

a ciasto smakowało przednio, wystarczyło odwrócić "do góry nogami" :lol:

Dzięki dziewczynki :)

Przekażę młodemu, ale...poswięcenia mamusi nikt nie docenia-to ja włóczyłam się nocami po cmentarzu, by dobre miejsce znaleźć

Wiola,to może rano ok ?będziemy miały spokój :oops:

Po cmentarzu ?! :o to już lepszego miejsca nie było :o

hejka :) :)

Arnika pociesz się, że ja mam ekspres do kawy i stoi niemal nieużywany ;) najlepsze kawy na świecie robie sama, i expres mi jest potrzebny jedynie do zrobienia siarczystej esencji ;) reszta to tajemnica .

malka ta wizyta to porazka jakas byla gosciu obslugiwal kilku pacjentow na raz , do tego ani go nie dotknal a napisal w opisie ze palpacyjna tkliwosc :)

ja mysle ze te oddechowe i izometryczne moglby robic, potem ebdzie jeszcze wiekszy problem jak go wyciagna za 6 tygodni z tego, a tak to sobie bedzie wzmacnial powolutku, zreszta ja sie boje ze on sie zaraz tego gorsetu pozbedzie bo tu go pije ,tam go gniecie i wole, zeby sobie wzmocnil ten kregoslup

aha mam jeszcze jedna prosbe szwagierce wypadl dysk i musi wzmacniac miesnie te wzdluz kregoslupa sa jakies cwiczenia na to?

Jakby co to podziwiam poswiecenie mamusi jeszcze wiecej po tym jak napisalas o cmentarzu :)

a wrzucilabys ta zwycieska fotke

Po cmentarzu ?! :o to już lepszego miejsca nie było :o

No nie było, wszędzie latarnie, albo swiatła z okien, a tam ciemno jak w doopie , cisza, spokój, warunki idealne ;)

malka ta wizyta to porazka jakas byla gosciu obslugiwal kilku pacjentow na raz , do tego ani go nie dotknal a napisal w opisie ze palpacyjna tkliwosc :)

ja mysle ze te oddechowe i izometryczne moglby robic, potem ebdzie jeszcze wiekszy problem jak go wyciagna za 6 tygodni z tego, a tak to sobie bedzie wzmacnial powolutku, zreszta ja sie boje ze on sie zaraz tego gorsetu pozbedzie bo tu go pije ,tam go gniecie i wole, zeby sobie wzmocnil ten kregoslup

aha mam jeszcze jedna prosbe szwagierce wypadl dysk i musi wzmacniac miesnie te wzdluz kregoslupa sa jakies cwiczenia na to?

Jakby co to podziwiam poswiecenie mamusi jeszcze wiecej po tym jak napisalas o cmentarzu :)

a wrzucilabys ta zwycieska fotke

Marta, skoro tak to na Waszą odpowiedzialność ;) przesle Ci w weekend, na priv, ok ? Nawet kiedyś robiłam konspekt dla jednego "połamańca",

moze uda mi się go odszukać w czeluściach dysku :)

A Adama niech reka boska broni zdejmować sznurówkę, bo osobiście przyjadę skopać mu doopę.

A szwagierka to stan ostry ma juz za sobą ?

I jeszcze musiała bym wiedzieć który to krążek się wymsknął.

A nie wiem, która fotka wygrała, składało się trzy na konkurs (młody wybrał tylko dwie - wybredzioch ;)), a info dostaliśmy telefoniczne, więc niewiele wiem

Edytowane przez malka

Eeee tam cmentarz nie nie jest taki straszy... To żywych a nie zakopanych trzeba się bać.....

Markotka... a to nie jest ta kuzynka co dysk przez internet naprawiała....

Nituś... to ja pozostanę przy rozpuszczalnej... mąż co prawda chciał mi na urodziny kupić... ( rocznica była ciut wcześniej... ) i nie kupił, bo za 1000 dobrego to nie ma... a byle czego to nie chcę... , a teraz kasę wydał na wtryski i blacharkę, a jeszcze rozsypał mu się rozrząd ( dzięki serwisowi, bo powiedzieli, że wymiana po 120tys, a on zawsze wymieniał 70-80 tys, rozsypał się przy 82 :( ) więc już kasy nie uświadczę....

Malcia to jesteśmy na fona... :)

I wbijam się w buty i IDĘ na autobusy... ( gdzie są przystanki, jak jechać, jak kupuje się bilety, po ile są...??????? ) bo babcia już o 7.00 alarm podniosła, że do dziadka na konsultację trzeba do szpitala pojechać.. Leży o rozrusznik, a mam jeszcze załatwić, żeby mu płuca i oskrzela prześwietlili, holtera mu nie dali, UKG nie zrobili.... Mam jechać i załatwić....... mówię, że prześwietlenie nie wchodzi pewnie w grę bo nie na to leży... a ona swoje... idź do lekarza...

Kuźwa jadę, idę... Masakra jakaś...

No ja miałam byc 5 minut temu w szkole u młodego, ale się nie wyrobiłam pojadę na następnej przerwie..... bosz ,gdzie te czasy co się dziecia przytuliło do cyca i był spokój.........

MSU - Arnika dobrze mówi, żywych trza się bać, nie trupów w róznej fazie rozkładu ;)