arek333 01.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 1.witam jak podpiąc 4 halogeny w łazience.chciałem zrobic wyłącznik po dwa halogeny2.chciałem założyć kinkiet koło lustra w łazience.jaki kabel zastosowac.i pociągnąc mam od puszki.. [bede kładl płytki..dzięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.09.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Pod kinkiet wystarczy 1,5mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.09.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 zgodnie z "warunkami technicznymi jakimi powinny odpowiadać budynki oraz ich usytuowanie" instalacja w łazience musi być dodatkowo zabezpieczona wyłącznikiem różnicowo-prądowym. Poza tym zgodnie z normą, instalowanie wszelkich urzadzeń elektrycznych w tym oświetlenia jest dopuszczalne tylko w okreslonych strefach. Temet wielokrotnie poruszany na forum i wszelkie wyjasnienia można znaleźć.A jak nie chcesz szukać to lepiej znajdź elektryka, który to zna na pamięć i ci zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts