Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop mi cieknie

Recommended Posts

Deszcz ostatnio padał i padał a przy okazji wyszło szydło z worka, tzn. stwierdziliśmy naocznie, że strop nad wejściem przecieka jak ta lala - nie żebym się tym specjalnie ucieszyła... Przypomniało mi się, że na tym właśnie kawałku już po zalaniu pojawiły się pęknięcia, ale nie sądziłam, ze będą aż tak przeciekać.

Planowo będzie tam garderoba, więc jakieś warstwy podłogi jeszcze się dokleją, no i co ważniejsze będzie też dach, który zapobiegnie jakiemukolwiek naciekaniu wody z góry (mam nadzieję), ale czy ten beto nie zacznie się jakoś w przyszłości wykruszać??? Czy może uzupełnić czymś te szczeliny?? Ale czym i czy to konieczne? Czy to wina betonu czy jak? Podlewany był.

Spokojnie.

Normalne, że leci. U mnie jak padało konkretnie, to tak się lało, że miałem potem kałuże w środku na chudziaku. Przecież beton nie zatrzyma Ci wody, w przeciwnym wypadku po co te wszystkie izolacje przeciwwilgociowe.

A mieszkałaś kiedyś w bloku/ wieżowcu? Słyszałaś o przypadkach, kiedy jeden sąsiad zalał drugiego? Więc jak widzisz cieknie i blokowiska mają się dobrze. 4-te piętro nie zawala się na 3-cie, 3 - cie na 2-gie, itd.

Nie denerwuj się, nie ma potrzeby. Przyjdzie folia, dachówka i będzie oki.

jakby dyrektor zapory martwił sie ze mu zapora przecieka albo smarował jakims dysperbitem - juz dawno by ocipiał ...

eeee jakby dyrektorowi ta zapora przeciekała do wiatrołapu to by się przejął od razu :lol:

z powodu przeciekającego stropu teraz josephine będzie musiała zrobić sobie dach nad tym stropem, a to dodatkowe koszty - i kto za to teraz zapłaci? :wink: