Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztowały obudowy waszych kominków wraz z robocizną?

anula302

Recommended Posts

Ile kosztowały Was obudowy kominków wraz z robocizną - Czy 5 tys za robocizne z materiałem to jest ok?
Obudowę możesz mieć i za 1tyś jak i za 20tyś. Nie pisz tak ogólnie, bo będziesz miał ogólne odpowiedzi. Jeżeli chcesz sprawdzić, czy Twoja wycena jest ok, napisz coś więcej o obudowie.

U nas wklad z dodatkami(welna,tasma,bloczki bk,troche stelazy i plyt k-g na siedziska) to jakies 4200PLN. Kamien na obudowe to kolejna 250PLN,kratki i

drzwiczki rew. to znow 420PLN. Robocizna za wszystko 2500PLN. Do tego jeszcze dojdzie oblozenie siedziska przy kominku drzewem ok.400PLN.

Calosc zamknie sie wiec w kwocie 7800PLN.

Cena bez wkładu - pisałam już wcześniej - wkład był zakupiony przez nas oddzielnie.
To rzeczywiście sporo jak za samą obudowę z płyt g-k. To kilka chwil pracy i myślę, że na 1 tyś powinno się zatrzymać.

Ale z drugiej strony też coś cena DGP mała - wychodzi koło 2tyś. Czy to grawitacyjne czy wymuszony obieg powietrza?

Do mnie ma przyjść kominkarz na początku października. Wycenił sobie za kominek (wkład 14kW francuski + obudowa płyty g-k + kamień do wyboru) - 6500 zł.

Miałem oferty do 8000 zł ale ostatecznie zdecydowałem się nie dlatego, że tańsza ale bardzo spodobały mi się realizacje tego Pana.

No a cena to taki mały bonus :)

Rozprowadzenie ciepła na gotowo ma mi zrobić za 1500 zł (w cenie rury, obudowa, turbina i 3 punkty).

Rozprowadzenie ciepła na gotowo ma mi zrobić za 1500 zł (w cenie rury, obudowa, turbina i 3 punkty).
Gdzie macie tak fajnie. U mnie było już 2 fachowców od DGP i u każdego wyszło mniej więcej 3,5 tyś

Firma z Katowic ale robi mi również kominek więc może dlatego tak przystępnie. Generalnie miałem kilka ofert ale wszystkie w granicach 1500-1800 zł. Wszystko zależy od turbiny bo to największy koszt 600-1000 zł.

Reszta to rury izolowane, anemostaty i inne drobne elementy montażowe.