marcinst 01.09.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam Po położeniu tynku si-si na elewacje prześwituje poprzednia warstwa. Z tynku wystają białe źiarna tynku. Wygląda to jakby prawie całkowicie odparowała warstwa masy. Poradzcie co robić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f977b18d2303644e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 02.09.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 a co poszło pod tynk ? i jakie było podłoże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 02.09.2008 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 2 x grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 02.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 na fotce niewiele widać grunt był dobierany pod kolor tynku ? jaki producent ? być może to problem jakości tynku, byc może problem koloru podkładu. A co jest pod gruntem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 02.09.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 grunt pod kolor i tej samej firmy, prawdopodobna przyczyna to zbyt mocne docieranie takiego tynku - cos mi sie tak wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 02.09.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 mozliwe, że faktycznie oszczędzili na grubości tynku, oprócz kiepskiej jakosci tynku albo spartolenia roboty nic innego mi do głowy nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.09.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 usługa kupiona razem z materiałem wykonawca zaoszczędził na grubości powłoki oraz prawdopodobnie źle dobrany kolor podkładu do poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 02.09.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Materiał i usułga osobno płacone, ale to fakt chłopaki chcieli oszczednie, a tu lipa, oszczednie mogli zrobic na akrylu, Położyli dzis rano 1 scianę i wyszła ok. Więc chyba juz potrafią, tylko szkoda ze na mojej elewacji się nauczyli. Jak to teraz poprawić? Druga warstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.09.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 to pytanie do Sp5es -a poślij mu na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.09.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Ze zdjęcia niewiele wynika. Jest zbyt nieostre.Konieczne jest zbliżenie typu makro dla właściwej oceny sytuacji.Przyczyn może być parę. Zasada - grunt powinien być w kolorze tynku nawierzchniowego.Mimo to - nie wolno go przetrzeć (doprowadzić do utworzenia wolnej przestzeni bez kruszywa).Może być też użycie zwykłej packi (zamiast nierdzewki). Też może dać żółte poplamienia, gdzie było dłużej tarte.A może to białe naloty na kolorowym tynku? Oznaczałoby to być może złe ściąganie spoiwa, wymywanego przy zacieraniu. Poproszę nowe zdjęcie, mniejszego kawałka ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 03.09.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jaki moze byc bląd : 1. polozono tynk na niedokladnie wyschniety klej i po paru dniach tynk zmienil kolor tam gdzie klej byl mokry. 2. polozono tynk i zaczęło padac co doprowadzilo do "obmycia" kamykow efekt soli na tynku tak bym to ujął 3. mozliwe ze ktos za mocno sciagnał tynk i doszlo do przetarcia. 4. co do gruntowania to : nie wszystkie firmy koloruja grunt pod tynk. Polozenie samego tynku na niezagruntowaną powierzchnie nie powoduje przebarwien. Co jeszcze moge dodac. Byc moze w polowie sciany zorientowali sie iz tynku moze im braknąc i"naciagali" go ostro mieszajac z wodą co by im starczylo do konca i nie bylo lączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 03.09.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Po kolejnym dniu przyszło rozwiązanie, po prostu chłopaki przetarli tynk + chcieli oszczędnie to zrobić ale w sumie wyszła kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 03.09.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Po kolejnym dniu przyszło rozwiązanie, po prostu chłopaki przetarli tynk + chcieli oszczędnie to zrobić ale w sumie wyszła kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jaki moze byc bląd : 4. co do gruntowania to : nie wszystkie firmy koloruja grunt pod tynk. Polozenie samego tynku na niezagruntowaną powierzchnie nie powoduje przebarwien. Co jeszcze moge dodac. Byc moze w polowie sciany zorientowali sie iz tynku moze im braknąc i"naciagali" go ostro mieszajac z wodą co by im starczylo do konca i nie bylo lączenia ad 4) nie do końca słuszne, w szczególności do obejrzenia na silikacie - królu wykwitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinst 03.09.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Trzeba, stosować grunt w kolorze, połozenie tynku si -si na niezgruntowanej powierzchni powoduje przebarwienia -sprawdzone na placu boju. Dobre firmy mają grunt barwiony w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 04.09.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 No tak przy silikatowym to bedzie przebarwienie. Ja caly czas o tych akrylach jakos mam niewielu klientow ktorzy chca robic silikatowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.09.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dla mnie to oni za cienko go założyli i tyle chociaz chciałbym zobaczyc wieksze foto bo na tym malo widac. mysle ze najprosciej bedzie sprawdzic kawałkiem jak to wyglada jak sie umaluje i tyle.dopiero pozniej myslec nad ponownym tynkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 19.09.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Jak patrze na to zdjecie to krew mnie zalewa Przeciez jak gosc naklada - zaciera, to od razu widzi co sie dzieje z tynkiem!!! Dla mnie jest to wyjatkowy brak umiejetnosci czlowieka ktory zacieral - nakladal ta sciane! Brak kamienia jest WIDOCZNY NA PIERWSZY RZUT OKA. Tak z ciekawosci: ile im placisz za robocizne? Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts