Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lodówka z kostkarka do lodu?

Player

Recommended Posts

Nigdy nie słyszałam o podłączaniu lodówki do kanalizacji.

Przecież woda do kostkarki i do ujścia wody nie ma nic wspólnego z rozmrażaniem lodówki.

A jeśli chodzi o kostki w kostkarce, to przecież nie mają one rozmarzać. A jak sie jedzie na wakacje to się wyłącza lodówkę, odcinając w ten sposób dopływ wody, rozmraża kostki i spuszcza wodę przez podajnik wody.

Więc muszę przyznać, że nadal nie rozumiem do czego potrzebna jest kanalizacja w lodówce.

Tak biorąc to wszystko na mój kobiecy "chłopski rozum" :lol:

Ja mam do takiej lodówki osobne doprowadzenie wody z zaworkiem i filtr - mechaniczny i węglowy. Taką lodówke mamy już ponad 5 lat (GE). Może i higienicznej z przegotowanej lub nawet np. Perier lub Evian (tanie wody tez są rózne). Jakoś u nas jednak nikt nie miał nigdy problemów żołądkowych - a praktycznie wszystkie zimne napoje pijemy z tym lodem, smak jest także OK. iNie wyobrażam sobie znowu napełniania tych cholernych woreczków i wyciskania z folii do szklanki.

Podłączenie do kanalizacji bez sensu - żadna woda nie jest odprowadzana z lodówki, bo wszystkie te lodówki to No Frost. Natomiast wato podłączyć ja na dość długim wężu, aby swobodnie wysunąć tę szafę do sprzatania.

• 1 year później...

proszę o pomoc

jak podłączyć kostkarkę do żródła wody. Hydraulik proponuje mi jakies rozgalęzienie rur, jakies doprowadzenia i tym podobne...A czy to nie jest tak, że na rurze od zimniej wody , tej która doprowadza zimną wodę do baterii zlewozmywakowej, zakłda się jakiś zawór-rozgałęźnik - tak aby woda płynęla do zlewu i do rurki, która połaczona jest z kostkarką? jesli tak jest to jak nazywa się ten "rozgałęźnik" i czy jego montaz wymaga hydraulika?

• 9 years później...
Ja miałabym dużo problemów z doprowadzeniem wody do lodówki i czuję narcyzm, gdy wspominam, że pomyślałam o tym przed zakupem. Ostateczna decyzja była taka, że oszczędzę sobie kłopotu i kupię po prostu wolnostojącą kostkarkę i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Kostkarkę kupiłam po super okazji w media expercie, lód robi bardzo wydajnie, cicho działa i mogę ją też zabrać, kiedy wyjeżdżam. W przyczepie kempingowej sprawdza się tak samo dobrze, no może trochę wolniej działa, bo jednak temperatury latem są wyższe - nie mniej jednak, dla ludzi z perspektywą wadliwego systemu lub po prostu za dużej fatygi, są dobre kostkarki wolnostojące, polecam jednak kupować dobre modele powyżej 400-500zł, te tańsze to po prostu szajs