Player 02.09.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 CześćCzy do takiej lodówki poza doprowadzeniem wody , należy przewidziec jakąś małą rurkę odprowadzoną do kanalizacji.Pewnie zależne jest to od lodówki- a wy jak macie?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 02.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 woda powinna być doprowadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 02.09.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 w samsungu jest tylko doprowadzenie wody, natomiast wąż do niej jest bardzo długi, więc jeśli masz blisko od lodówki do zlewu to nie ma sensu robić dodatkowego ujęcia, wystarczy trójniczek pod zlewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 02.09.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 A po co do kanalizacji? Ta woda jest do robienia kostek lodu i do nalewania do szklanki, i tylko w ten sposób jest "usówana" z lodówki. Nie krąży ona nie wiadomo gdzie w lodówce aby potem trafić do kanalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 02.09.2008 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 tak ale lodóweczki ponoć same sie odmrażają i woda kierowane jest do kanalizacji???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 02.09.2008 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 a będe miał ok 4 metrów do zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 02.09.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Ja - tam kostki lodu z mineralnej robie jakoś z kranówy - mi nie podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 02.09.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Nigdy nie słyszałam o podłączaniu lodówki do kanalizacji. Przecież woda do kostkarki i do ujścia wody nie ma nic wspólnego z rozmrażaniem lodówki. A jeśli chodzi o kostki w kostkarce, to przecież nie mają one rozmarzać. A jak sie jedzie na wakacje to się wyłącza lodówkę, odcinając w ten sposób dopływ wody, rozmraża kostki i spuszcza wodę przez podajnik wody. Więc muszę przyznać, że nadal nie rozumiem do czego potrzebna jest kanalizacja w lodówce. Tak biorąc to wszystko na mój kobiecy "chłopski rozum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 02.09.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 mam lodówkę z kostkarką Samsunga podłączona jest do wody, nie ma odpływu bo niepotrzebny (jak napisała poprzedniczka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 02.09.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Ja mam doprowadzoną zimną wodę... i to wszystko. A kostki są już po przefiltrowaniu kranówki, bo ktoś wspominał, że nie lubi kostek z kranówki W lodówce jest zamontowany specjalny filtr do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 03.09.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Filtr... owszem... jest ale, od mechanicznych zanieczyszczeń czyli dalej walisz kranówę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 03.09.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Filtr... owszem... jest ale, od mechanicznych zanieczyszczeń czyli dalej walisz kranówę W alkoholu się dezynfekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 03.09.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 dobre, dobre:0 Kranówa jest zdrowsza niż wiele wód butelkowanych:) Oczywiście może nie w centrum Wawy, ale jak domek pod miastem, to na pewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.09.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dobre, dobre:0 Kranówa jest zdrowsza niż wiele wód butelkowanych:) czy Ty jesteś sprzedawcą Samsunga ..hę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 04.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Filtr... owszem... jest ale, od mechanicznych zanieczyszczeń czyli dalej walisz kranówę na 18metrach nie ma kranówki a jeśli węgiel aktywowany w filtrze jest tylko od zanieczyszczeń mechanicznych, to masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 04.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 czy Ty jesteś sprzedawcą Samsunga ..hę ? Raczej wody butelkowanej A Samsunga u mnie nie znajdziecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 05.09.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Mam Samsunga .... najbardziej.. co mnie w nim wkurw... to - że pisze na nim- made in china Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 05.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Ja mam do takiej lodówki osobne doprowadzenie wody z zaworkiem i filtr - mechaniczny i węglowy. Taką lodówke mamy już ponad 5 lat (GE). Może i higienicznej z przegotowanej lub nawet np. Perier lub Evian (tanie wody tez są rózne). Jakoś u nas jednak nikt nie miał nigdy problemów żołądkowych - a praktycznie wszystkie zimne napoje pijemy z tym lodem, smak jest także OK. iNie wyobrażam sobie znowu napełniania tych cholernych woreczków i wyciskania z folii do szklanki.Podłączenie do kanalizacji bez sensu - żadna woda nie jest odprowadzana z lodówki, bo wszystkie te lodówki to No Frost. Natomiast wato podłączyć ja na dość długim wężu, aby swobodnie wysunąć tę szafę do sprzatania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 27.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 proszę o pomocjak podłączyć kostkarkę do żródła wody. Hydraulik proponuje mi jakies rozgalęzienie rur, jakies doprowadzenia i tym podobne...A czy to nie jest tak, że na rurze od zimniej wody , tej która doprowadza zimną wodę do baterii zlewozmywakowej, zakłda się jakiś zawór-rozgałęźnik - tak aby woda płynęla do zlewu i do rurki, która połaczona jest z kostkarką? jesli tak jest to jak nazywa się ten "rozgałęźnik" i czy jego montaz wymaga hydraulika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefcja 18.08.2019 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Ja miałabym dużo problemów z doprowadzeniem wody do lodówki i czuję narcyzm, gdy wspominam, że pomyślałam o tym przed zakupem. Ostateczna decyzja była taka, że oszczędzę sobie kłopotu i kupię po prostu wolnostojącą kostkarkę i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Kostkarkę kupiłam po super okazji w media expercie, lód robi bardzo wydajnie, cicho działa i mogę ją też zabrać, kiedy wyjeżdżam. W przyczepie kempingowej sprawdza się tak samo dobrze, no może trochę wolniej działa, bo jednak temperatury latem są wyższe - nie mniej jednak, dla ludzi z perspektywą wadliwego systemu lub po prostu za dużej fatygi, są dobre kostkarki wolnostojące, polecam jednak kupować dobre modele powyżej 400-500zł, te tańsze to po prostu szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts