rafal9 02.09.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Planuję zasadzić iglaki - różne: jałowce, cyprysiki, itp.Czy można dać białą agrowłókninę jako podkład pod kamienie ozdobne?Moje wątpliwości wynikają z tego, że wszędzie piszą o czarnej, a ja niestety nie myśląc za wiele, kupiłem białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 02.09.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Dać można, roślinom kolor na pewno jest obojętny. Pod białe kamyki moze będzie nawet lepiej wyglądała. Zwróć uwagę, czy to jest zimowa, czy wiosenna. Wiosenna jest bardzo cienka i delikatna, kamyki mogą ją łatwo porozcinać. Obydwie białe przepuszczają światło - do czego innego zostały stworzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 12.09.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 A ja mysle ze nie mozna dac ,a dlaczego bo agrowłóknina słuzy do ochrony roslin przed chłodem ,a geowłóknina (to ta czarna) jest na pokład pod kore lub grys no i przepuszcza wode, a o to chyba chodzi ,jak te rosliny maja zyc bez wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 12.09.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 A ja mysle ze nie mozna dac ,a dlaczego bo agrowłóknina słuzy do ochrony roslin przed chłodem ,a geowłóknina (to ta czarna) jest na pokład pod kore lub grys no i przepuszcza wode, a o to chyba chodzi ,jak te rosliny maja zyc bez wody Czarna to też agrowłóknina. Geowłóknina to coś całkiem innego, tzn. ma inne zastsosowania, np. w drenażach oczyszczalni ekologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 13.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Z doświadczenia wiem że pod białą agrowłókniną rosną chwasty a pod czarną nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.09.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Z powodów oczywistych- pod białą mają widno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Walia 13.09.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 A ja mysle ze nie mozna dac ,a dlaczego bo agrowłóknina słuzy do ochrony roslin przed chłodem ,a geowłóknina (to ta czarna) jest na pokład pod kore lub grys no i przepuszcza wode, a o to chyba chodzi ,jak te rosliny maja zyc bez wody Biała też przepuszcza wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts