dana-r 06.10.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Witam serdecznie,coś ostatnio brak mi czasu na zaglądanie do forum.Ale chciałam powiedzieć, że Twój domek jest śliczny i macie piękny kolor dachu. Taki stonowany. Jestem zachwycona. U nas podobnie jak u Ciebie, na początek tynki, a potem hydraulik. Wczoraj zakończyli pracę elektrycy. Jutro koniec robienia podbitki i początek układania wełny. W salonie stoi już piecyk, wprawdzie stary jak świat, ale grzeje. Nie chce mi się stamtąd wracać do domu.Niedługo dodam fotki, jak tylko zgram aktualne zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie i czekam na następne wieści o postępach.P.S. Tak z ciekawości, ile Was wyniósł dach(kratownice, blcha, folia, łaty, robocizna i.t.d) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czenrezi04 07.10.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 (edytowane) Witam! Oj wiem o czym mówisz, ja też z bólem serca wyjeżdżam z działki, choć jeszcze u nas w domku bardzo zimno, nie mamy jeszcze żadnego podłączonego pieca ani kominka to i tak wolałabym tam zostać niż wracać do nie swojego przejściowego mieszkania, marzę o tym by móc rozpakować rzeczy z pudeł, jestem zagubiona w tym wszystkim, ciągle czegoś szukam. Nasz domek też bardzo nam się podoba, jesteśmy zadowoleni z decyzji o zielonym dachu, dużo było wątpliwości ale jednak padło na zielony dach i brązowe rynny i efekt jest przyjemny dla oka. Odpowiadając na pytanie o koszty dachu: kratownice z firmy Mabudo- materiał+robocizna+transport= 14.300, łaty+deska okapowa+ gwoździe=1400, blacha+folia+ rynny+ kominki wentylacyjne=10.000, dekarz robocizna=5700 Razem ok 31.400. Pdbitka będzie liczona osobno, nie znam jeszcze ostatecznej ceny. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia z postępów. Edytowane 7 Października 2010 przez czenrezi04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 23.10.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 witajcie, u nas jest już konstrukcja dachu, blacha wybrana (będzie zielona, matowa - podobnie do czenrezi04) - w przyszłym tygodniu mają zacząć pokrywać. Koszty wykonania dachu (konstrukcja + pokrycie) w naszym przypadku to ok 30 000 zł. W między czasie na naszej działce - po długim oczekiwaniu elektrownia podłączyła prąd, a my wykonaliśmy przyłącze do domku i możemy cieszyć się z prądu! Jeżeli chodzi o kolor elewacji to będzie żółta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czenrezi04 05.11.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 (edytowane) Dana-r, gratulacje, postępy widoczne, u Ciebie są już sufity, my zaczęliśmy trochę od tyłu, mamy juz podłogę, zalali ją w środę, sufity będą ostatnią rzeczą jaką wykonają fachowcy, dalej musimy sobie radzić sami. Mamy juz też ocieplony dom, a z położeniem końcowego tynku z kolorem poczekamy na wiosnę. michal0712 czekamy na zdjęcia z Twojej budowy. Pozdrawiam. Edytowane 5 Listopada 2010 przez czenrezi04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 05.11.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam Was, u nas zalanie podłóg za ok. dwa tygodnie. Zrobiliśmy sobie ogrzewanie podłogowe w łazience, wc, kuchni, wiatrołapie i w przedpokoju. Poza tym mamy wszędzie grzejniki. Jutro generalna próba pieca, aż się boję.O ociepleniu na razie nie myślimy. Po wylewkach zaczynamy myśleć o kolorach płytek, o panelach, drzwich wewnętrznych. Również czekam na Wasze fotki, jestem bardzo ciekawa jak wyglądają Wasze PROMYKI:) Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 15.11.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam!! W przyszłym roku będę budował również Promyk z MG Projekt pod Koszalinem. Znalazłem już 3 budowane promyki na forum i oglądałem zdjęcia. jestem pod wrażeniem. będę się Was pytać o radę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 15.11.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Witam dana-r gratulacje ładnie Wam wychodzi ten Promyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 15.11.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 A propos mam waszą trójkę w ulubionych i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 16.11.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam nowego fana PROMYKA:) Jak będziesz miał pytania, to na pewno postaramy się pomóc i na nie odpowiedzieć. Dzięki za trzymanie kciuków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 18.11.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 prosze o wiecej zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 30.11.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Witam.Jestem w trakcie szukania projektu i natrafiłam na projekt promyk. Wydaje się być on nie drogi w budowie. Zastanawiam się tylko czy zmiany jakie bym chciała wprowadzić będą dobrymi zmianami. Proszę mi podpowiedzieć:http://img17.imageshack.us/img17/7972/promyk333.png' alt='promyk333.png'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 30.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Bardzo zależy mi na czterych sypialniach, dlatego te zmiany. Mam już kupiony projekt Jaskółka, lecz po dłuższych przemeśleniach stwierdziliśmy z mężem, że jest za droga w budowie:( I póki nie jest za późno chcemy zmienić na coś tańszego w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 30.11.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 KaballaA gdzie dokładniej będziesz budował? Może na Raduszce? Moi rodzice tam mieszkają i bym mogła zerknąć jak zaczniesz budowę na Twój domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 01.12.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 [Wydaje mi się, że wszystko można zrobić na etapie adaptacji projektu. Jeśli nie potrzebujesz garażu i wystarczy miejsca na kotłownię, to super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czenrezi04 02.12.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 weronikka1, dobre rozwiązanie bez garażu, domek stanie się jeszcze bardziej przestronny, a koszty budowy wydaja się do przeżycia w porównaniu z faktem ze może się spełnić zyciowe marzenie które jest bezcennedana-r, jestem pod wrażeniem, tak ładnie to wszystko wygląda teraz tylko niezbędne wykończenia i można zamieszkać. U nas kończą się sufity, mamy już schody na poddasze, czeka nas jeszcze sporo pracy, najgorsze jest to że nie mamy jeszcze drzwi wejściowych i są spore straty ciepła. No i przyszła puszysta zima i trudno się dostać do domku, naszej uliczki nie odśnieżają, więc czeka nas doprowadzenie drogi do używalności. Pozdrawiam i powodzenia wszystkim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 02.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 dana-rPrzede wszystkim zależy mi na czterech sypialniach, dlatego rezygnujemy z garażu. A kotłownię troszkę poszerzę by zmieścić kocioł na ekogroszek z podajnikiem i wiadomo jeszcze bojler musi się zmieścić. czenrezi04Oglądałam zzjęcia z budowy. Domek jest naprawdę bardzo ładny:) Zanim Ja zacznę, bo fundamenty będę lała dopiero w sierpniu, to Wy już pokończycie swoje domki. I będę mogła podpatrywać i podpytywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 02.12.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Hej, witam po przerwie, Ostatnio coś cierpię na ciągły brak czasu, stąd moja mała aktywność na forum, ale postaram się to nadrobić - niebawem dodam aktualne fotki budowy. Jeżeli chodzi o naszą budowę to na ten rok już zakończyliśmy prace. Czekamy teraz na szybkie nadejście wiosny bo przed nami jeszcze sporo pracy. Teraz mamy czas na wybór najlepszych dla nas rozwiązań (od instalacji po wykończenie i zagospodarowanie terenu wokół domku). dana-r gratuluję tempa prac na budowie - naprawdę jestem pod wrażeniem; czenerzi - my podobnie jak Wy też jesteśmy zadowoleni z koloru dachu (zielony) i rynien (brąz) fajnie będzie się to komponowało z żółtą elewacją... Kiedy planujecie wyprowadzenie się do Waszych Promyków, my chcemy wprowadzić się w lipcu - dopiero kaballa - powodzenia w budowie - fajnie, że jest nas coraz więcej - będzie można pomyśleć o spotkaniu budujących Promyka weronikka1 - faktycznie, jeżeli nie musisz mieć garażu to wnętrze wygląda fajnie, powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.12.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Chciałabym się Was zapytać ile jest miejsca na poddaszu, tzn. czy można tam stanąć? Chodzi mi o to czy zmieszczę tam np. suszarkę z praniem? Czy da się tam chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czenrezi04 06.12.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 weronikka1 - my zmieniliśmy trochę układ wiązarów tak by utworzyć taki tunel na poddaszu bu móc coś sobie tam gromadzić, zaglądałam na naszą górę i całkiem jest sporo miejsca, może nie tak zupełnie na wyprostowaną osobę, ale można z głową wykorzystywać poddasze, zastanawia mnie tylko jedna sprawa w przypadku wykorzystania poddasza na suszarnię - latem pewnie spełniło by tą funkcję, ale zimą jest tam bardzo zimno i pewnie ubrania pokryły by się lodem przy minusowych temperaturach. My mamy blachodachówkę więc jest zimno, ale może jak ktoś położy dachówkę ceramiczną to byłoby inaczej? Powodzenia i dalszych pomysłów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 14.12.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Kiedy będą jakieś nowe zdjęcia Promyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts