Happy_Investors 08.05.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 My niestety musimy poczekać aż będzie bardziej sucho, na działce jest dość mokro co nam wstrzymuje prace związane z wykopem fundamentów Co do kosztów również jesteśmy ciekawi Może chociaż tak średnio uda się podać ..... Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzus 10.05.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 U mnie geodeta w zeszłym tygodniu wytyczył pole zabudowy, a jutro wpada ekpia i zaczynamy prace ziemne. Założę na dniach dziennik budowy.Moje koszty to narazie:Porotherm+bloczki betonowe+cegła na kominy+stal to około 12 tyśEkipa wyceniła robocizne na 11 tyś za fundamenty i mury z kominami (bez ścianek działowy, bo te będziemy stawiać sami) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 27.05.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ostatni trochę zaniedbałem forum Promyka - budowa jest w toku do tego doszło jeszcze trochę innych spraw. Domek już jest zamknięty, są też instalacje elektryczna i sanitarna, tynki wewnętrzne również. Niebawem kolejne prace.Jak u Was postępują prace?czenrezi04, dana-r - czy już zakończyliście Wasze budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Happy_Investors 05.06.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ostatnio forum trochę zamarło, chyba wszyscy działają - taka ładna pogoda - w sam raz a prace budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 07.06.2011 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 dana-r i czerenzi pochwalcie się wreszcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka_ 10.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 U nas dachówka poszła w ruch. A co się dzieje u pozostałych miłośników Promyka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzus 16.06.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) U nas kończą właśnie wieniec. Nasze koszty materiałów + robocizna (bez ścianek działowych) za ten etap to około 35 tyśUdało mi się załatwiś ekipę do budowy dachu na połowę lipca. Za kopleksowe wykonanie, tj. drewno, blachodachówka rukki, wszelkie dodatki, folie, opierzenia, orynnowanie, filary, nadbitki itp oraz robocizna (prace ciesielskie, dekarskie) zapłacimy 40 tyś zł.Pozdrawiam P.S. Założyłem dziennik budowy. Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Jerzus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzus 17.06.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 lidka_ mam pytanie. Otóż patrząc na zdjęcia w Twoim dzienniku budowy zauważyłem pewną rzecz. Przerabialiście u siebie okna, tzn pomniejszaliście? bo widzę nadproża, a pierwotnie w projekcie sklepieniem okien jest wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTRKUP 19.06.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Aha. Już myślałem że też w okolicy Koszalina. Ostatnio pod Bobolicami widziałem "na żywo" domek z Mg Projekt "Jak Marzenie", jest to dokładnie ten sam dom co promyk jedyna różnica to dach; bo ma kopertowy, który powoduje wg mnie że domek wygląda dużo dużo lepiej, aż przez chwilę zacząłem żałować że nie namówiłem żonki na ten projekt, nie mogłem się napatrzeć i zastanawiałem się kiedy właściciel wyjdzie i mnie pogoni. Załączyłbym zdjęcie ale chyba na forum nie ma jak. Podoba mi się wasza wersja przeróbki garażu na następną sypialnię. Też o tym myślałem ale od września 2010 mamy już PNBudowę i na tym etapie nie będziemy już tego zmieniać, mam nadzieje że 3 sypialnie nam wystarczą. Cieszy mnie to, że budujących i chcących budować promyk przybywa..... Witam Bardzo podoba mi się projekt jak marzenie z garażem, czy mogę prosić o przesłanie zdjęć na adres [email protected]. Na tym forum ich nie widzę. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka_ 20.06.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 lidka_ mam pytanie. Otóż patrząc na zdjęcia w Twoim dzienniku budowy zauważyłem pewną rzecz. Przerabialiście u siebie okna, tzn pomniejszaliście? bo widzę nadproża, a pierwotnie w projekcie sklepieniem okien jest wieniec. Wymiary okien są takie jak w projekcie, nie pomniejszaliśmy ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fpk 25.06.2011 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 czekam i się chyba nie doczekam dotychczasowych kosztów budowy promyka, ale może w końcu może ktoś się zlituje. U mnie w poniedziałek ma być zdejmowany humus:rolleyes: Przyłączam się do prośby. Promyk jest w ścisłym finale (jestem przed wyborem projektu) i rzetelna informacja o kosztach bardzo by mi pomogła. Zwracam się przede wszystkim do "pionierów" tego wątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 25.06.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Nie dokumentuje bardzo szczegółowo wszystkich wydatków (bo czasami zabraknie przysłowiowego worka zaprawy czy kilku gwoździ ), ale bank mnie dość dokładnie rozlicza (kredyt) więc mogę Was zapewnić, że Promyka można wybudować za ok 200 tyś, pod pewnymi warunkami - my wiele rzeczy wykonujemy / będziemy wykonywać sami (z zastrzeżeniem, że tylko takie, które potrafimy wykonać); trafiliśmy też na bardzo dobre ekipy - solidne, znające się na swojej pracy i w sumie nie drogie (choć mogły być jeszcze tańsze - ale po co ryzykować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 28.06.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Jestem tego samego zdania. 200 tys. wystarczy, nie licząc oczywiście kierownika oraz kosztów za wszelkiego rodzaju papierki, np. 500zł za świadectwo energetyczne. Od wczoraj mieszkamy w PROMYKU, mąż bywał tam już wcześniej i pilnował, a od wczoraj to już tak oficjalnie. Jest super:) Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 28.06.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Jestem tego samego zdania. 200 tys. wystarczy, nie licząc oczywiście kierownika oraz kosztów za wszelkiego rodzaju papierki, np. 500zł za świadectwo energetyczne. Od wczoraj mieszkamy w PROMYKU, mąż bywał tam już wcześniej i pilnował, a od wczoraj to już tak oficjalnie. Jest super:) Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości:) nasze gratulacje!!! U nas ten moment już blisko, a tak daleko. Najbliższe 3-4 tygodnie to będzie sprint budowlany, jedna ekipa za drugą, ale o tym popiszę w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzus 30.06.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Jestem tego samego zdania. 200 tys. wystarczy, nie licząc oczywiście kierownika oraz kosztów za wszelkiego rodzaju papierki, np. 500zł za świadectwo energetyczne. Od wczoraj mieszkamy w PROMYKU, mąż bywał tam już wcześniej i pilnował, a od wczoraj to już tak oficjalnie. Jest super:) Pozdrawiam wszystkich i życzę wytrwałości:) Gratulacje. Zazdroszczę, bo sam wiem ile nas jeszcze czeka. No ale jak to mówią - budowa to prawdziwy sprawdzian cierpliwości. Oby Wam się dobrze mieszkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 30.06.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Dziękuję bardzo. Cały czas czuję się jak na wakacjach, a nie u siebie w domu. 3majcie się, powodzenia i byle do przodu. Przy dobrym planowaniu wszystko idzie błyskawcznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofczi 24.07.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Kaballa, ja też jestem z Koszalina i budować się będziemy z narzeczoną na Jamnie, zaczynamy za miesiąc. Mamy już ekipę i pracujemy nad materiałami. Może spotkamy się i pogadamy o kosztach budowy? Region, ekipy i materiały mamy te same. My mamy projekt jak marzenie z garażem ale to różni się tylko lekko konstrukcją dachu, reszta to identycznie to samo. W razie czego mój mail albo numer telefonu: [email protected] 665 685 551, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 05.08.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 witam wszystkich Promykowiczów, jak postępy przy realizacji projektu. My już jesteśmy na etapie konstrukcji dachowych. Małymi kroczkami ale do przodu, budujemy systemem gospodarczym popołudniami i sobotami ale radzimy . pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 07.08.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 witam wszystkich Promykowiczów, jak postępy przy realizacji projektu. My już jesteśmy na etapie konstrukcji dachowych. Małymi kroczkami ale do przodu, budujemy systemem gospodarczym popołudniami i sobotami ale radzimy . pozdrawiamy w miarę wolnego czasu staram się tu wpisywać postępy i jakieś fotki: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181885-PROMYK-nasza-budowa&p=4785203#post4785203 Obecnie montujemy sufity podwieszane - też własnymi siłami, ale z fachową pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 07.08.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Panie michal0712 małe pytanko mam do ciebie, czy mógłbyś mi odpowiedzieć:- drzwi garażowe - jakiej firmy i jaki materiał(panel czy ocieplana blacha oraz koszt)- okna na jakim profilu- jaka blacha na dachu (firma i rodzaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts