Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PROMYK pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 279
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie:) Ciesze się, że jest tylu budujących Promyk:) Razem z mężem załatwiamy pozwolenia wiec jak dobrze pójdzie za jakieś 2-3 msc zaczniemy budowę :) Tak z ciekawości spytam, w jakiej kwocie planujecie się zamknąć?

Ja planowałam się zamknąć w kwocie góra 230tys. razem z umeblowaniem. Ale niestety w tym tygodniu dostałam warunki zabudowy i Promyk nie może stanąć na naszej działce ze względu na kąt nachylenia dachu:(

Ja planowałam się zamknąć w kwocie góra 230tys. razem z umeblowaniem. Ale niestety w tym tygodniu dostałam warunki zabudowy i Promyk nie może stanąć na naszej działce ze względu na kąt nachylenia dachu:(

To wielka szkoda:( a dlaczego ze względu na kąt nachylenia dachu? Jest za mały? Kupiliście już projekt?

My również mamy nadzieje, że 230-240 tyś nam wystarczy.

danpie4 Jest za mały. U nas w warunkach jest 30stopni do 50 stopni. Na szczęście projektu jeszcze nie kupiliśmy. Szkoda nam bo jakoś dużo czasu już poświęciliśmy na ten projekt. I tu takie zaskoczenie:(

A czy nie można podnieść dachu o jeden pustak? wiem, że tak właśnie zrobili znajomi, którzy też mieli podobny problem.

Jestem wierną fanką Promyka. Niestety moja budowa jest na razie w sferze marzeń, ale co jakiś czas zaglądam na forum i Wam kibicuję. Weronika czy widziałaś nowy projekt z mg projekt, nazywa się chyba anatol i ma dach o kącie nachylenia 30stopni i 4 sypialnie. Będzie oczywiście droższy w budowie, bo nie ma drugiego takiego jak promyk. Bardzo podobały mi się Twoje zmiany. Jeśli moje marzenia spełnią się niedługo to je wykorzystam, bo mam troje dzieci, które chca mieć swoje pokoje. Ile ci architekt zaśpiewał za zmiany?

Betak W piątek kupiłam projekt Anatol. Będziemy budować go bez garażu i odpowiada nam w 100%. Ja miałam parę propozycji zmian w projekcie Promyk, łącznie z poszerzeniem garażu i przeniesieniem kotłowni i za ta zmianę architekt powiedział, że minimum 2000zł. Dlatego pogodziłam się z tym, że Promyk zostanie bez żadnego poszerzania i wykombinowałam sobie inaczej, jak pewnie widziałaś, a takie drobne zmiany nie kosztują dużo. No ale wyszło jak wyszło z tymi warunkami zabudowy i musieliśmy szukać dalej projektu. Edytowane przez weronikka1

• 3 weeks później...