lidka_ 30.03.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Kujawsko-pomorskie okolice Włocławka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 30.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) ... i ruszyła machina! - dziś był Pan geodeta i wytyczył nam domek:) ; teraz czekamy na kierownika budowy!! Edytowane 30 Marca 2011 przez rafgolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 31.03.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 To poproszę o dziennik budowy i zdjęcia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 01.04.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 kaballa - jak założyć dziennik budowy,zrobiłem wpis w dzienniku budowy ale chyba nie w swoim tylko ogólnym,.. a po za tym wykopy zrobione, teraz czas dla zbrojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpie4 03.04.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam serdecznie:) Ciesze się, że jest tylu budujących Promyk:) Razem z mężem załatwiamy pozwolenia wiec jak dobrze pójdzie za jakieś 2-3 msc zaczniemy budowę Tak z ciekawości spytam, w jakiej kwocie planujecie się zamknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.04.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam serdecznie:) Ciesze się, że jest tylu budujących Promyk:) Razem z mężem załatwiamy pozwolenia wiec jak dobrze pójdzie za jakieś 2-3 msc zaczniemy budowę Tak z ciekawości spytam, w jakiej kwocie planujecie się zamknąć? Ja planowałam się zamknąć w kwocie góra 230tys. razem z umeblowaniem. Ale niestety w tym tygodniu dostałam warunki zabudowy i Promyk nie może stanąć na naszej działce ze względu na kąt nachylenia dachu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpie4 03.04.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Ja planowałam się zamknąć w kwocie góra 230tys. razem z umeblowaniem. Ale niestety w tym tygodniu dostałam warunki zabudowy i Promyk nie może stanąć na naszej działce ze względu na kąt nachylenia dachu:( To wielka szkoda:( a dlaczego ze względu na kąt nachylenia dachu? Jest za mały? Kupiliście już projekt? My również mamy nadzieje, że 230-240 tyś nam wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 03.04.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 danpie4 Jest za mały. U nas w warunkach jest 30stopni do 50 stopni. Na szczęście projektu jeszcze nie kupiliśmy. Szkoda nam bo jakoś dużo czasu już poświęciliśmy na ten projekt. I tu takie zaskoczenie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danpie4 03.04.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 danpie4 Jest za mały. U nas w warunkach jest 30stopni do 50 stopni. Na szczęście projektu jeszcze nie kupiliśmy. Szkoda nam bo jakoś dużo czasu już poświęciliśmy na ten projekt. I tu takie zaskoczenie:( A czy nie można podnieść dachu o jeden pustak? wiem, że tak właśnie zrobili znajomi, którzy też mieli podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 07.04.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam wszystkich! - jak postępują prace? u nas już zalana ława, a nawet kilka warstw bloczków fundamentowych położonych -a kierownika jak nie było w terenie tak dalej niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 09.04.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Na pasku wejdź w Dzienniki Budowy, potem po prawej na Utwórz Dziennik, a dalej program poprowadzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betak 11.04.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Jestem wierną fanką Promyka. Niestety moja budowa jest na razie w sferze marzeń, ale co jakiś czas zaglądam na forum i Wam kibicuję. Weronika czy widziałaś nowy projekt z mg projekt, nazywa się chyba anatol i ma dach o kącie nachylenia 30stopni i 4 sypialnie. Będzie oczywiście droższy w budowie, bo nie ma drugiego takiego jak promyk. Bardzo podobały mi się Twoje zmiany. Jeśli moje marzenia spełnią się niedługo to je wykorzystam, bo mam troje dzieci, które chca mieć swoje pokoje. Ile ci architekt zaśpiewał za zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 11.04.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) Betak W piątek kupiłam projekt Anatol. Będziemy budować go bez garażu i odpowiada nam w 100%. Ja miałam parę propozycji zmian w projekcie Promyk, łącznie z poszerzeniem garażu i przeniesieniem kotłowni i za ta zmianę architekt powiedział, że minimum 2000zł. Dlatego pogodziłam się z tym, że Promyk zostanie bez żadnego poszerzania i wykombinowałam sobie inaczej, jak pewnie widziałaś, a takie drobne zmiany nie kosztują dużo. No ale wyszło jak wyszło z tymi warunkami zabudowy i musieliśmy szukać dalej projektu. Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez weronikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 13.04.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 kaballa -dzięki za info, będę w miarę wolnego czasu uzupełniał dziennik, wstawiłem pierwsze zdjęcie z wylanych ław, niedługo kolejne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 14.04.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 mam prośbę do budujących, czy moglibyście podać dotychczasowe w miarę szczegółowe koszty budowy (szczególnie stany surowe zamknięte), bo ja niedługo zaczynam i ciekawy jestem jak to wyszło, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 20.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Halo jest tam kto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidka_ 21.04.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 No faktycznie jakoś cicho się tu zrobiło pewnie wszyscy nadzorują budowy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 21.04.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 ... jedni nadzorują budowy, inni sami murują - popołudniami murujemy fundamenty we własnym zakresie ! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 22.04.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 sezon budowlany w pełni, większość czasu spędzam na budowie - albo w roli nadzorcy, albo wykonawcy Postępy są widoczne z każdym dniem. Mam nadzieję, że wkrótce znajdę chwilkę i uzupełnię dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 08.05.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2011 czekam i się chyba nie doczekam dotychczasowych kosztów budowy promyka, ale może w końcu może ktoś się zlituje. U mnie w poniedziałek ma być zdejmowany humus:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts