Gość D&L 18.11.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 domek jest urokliwy to i coraz więcej osób przybywa a jak idzie budowa bo narazie cichutko Witam wszystkich, Czy ktoś z Was buduje Promyka z okolic Rzeszowa lub w ogóle w woj.podkarpackim? Pozdrawiam, Dominika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 24.11.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Hmm... Zbieżność nazwisk przypadkowa, albo mamy wspólnych przodków o których nie mam pojęcia Wracając do dachu, aby go podnieść konieczne będzie zrobienie nowego projektu więźby dachowej. Architekt adaptujący mówił że, za wykonanie takiego projektu krzykną 2-3 tys. zależy od stopnia skomplikowania i moich udziwnień, do tego dochodzi wzrost koszów wykonania. Z uwagi na mocno ograniczony budżet porzucam ten pomysł. Może kiedyś będę żałował, ale cóż zrobić. Witam. słówko odnośnie projektu więżby dachowej. Wystarczy że projektant zmieni wysokość całego budynku i możesz robić dach, a każdy dibry dachomistrz zrobi ci dach bez projektu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 27.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Avatar D&LD&L - 24-11-2011 21:51 Co to za projekt i w jakiej miejscowości się budujesz, jeśli można wiedzieć? Pozdrawiam. Witam, Tak jak widzieliście osobiście, jest to projekt MG Promyk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKLER3 07.12.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 michal0712 - mam pytanko, a mianowicie jak wiele rzeczy wykonywałeś sam bez pomocy firm, czy osób którym musiałeś płacić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 18.12.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 michal0712 - małe pytanko, jak rozprawiłeś się z kuchnią otwartą na salon? konkretnie chodzi mi o połączenie płytek na podłodze w kuchni z parkietem, panelem w salonie i co na korytarzu, jestem na tym właśnie etapie i nie mam żadnego konkretnego pomysłu. mile widziane fotki ewentualnie tez służę radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 20.12.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 (edytowane) michal0712 - mam pytanko, a mianowicie jak wiele rzeczy wykonywałeś sam bez pomocy firm, czy osób którym musiałeś płacić ? witam, samodzielnie wykonaliśmy praktycznie całą wykończeniówkę: sufity podwieszane, płytki, panele, malowanie, wstawienie drzwi - trochę jeszcze zostało do zrobienia, ale już do niczego nie planujemy brać ekip. michal0712 - małe pytanko, jak rozprawiłeś się z kuchnią otwartą na salon? konkretnie chodzi mi o połączenie płytek na podłodze w kuchni z parkietem, panelem w salonie i co na korytarzu, jestem na tym właśnie etapie i nie mam żadnego konkretnego pomysłu. mile widziane fotki ewentualnie tez służę radą. Płytki w kuchni są na równo ze ścianą spiżarki (pierwotnie małe wc), na łączeniu będzie profil wyrównujący coś na wzór tego: http://www.arbiton.com/strony/1/i/135.php Na korytarzu, w kuchni i wiatrołapie gres - wszędzie taki sam. Edytowane 20 Grudnia 2011 przez michal0712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość D&L 03.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 rafgolf Witam, Tak jak widzieliście osobiście, jest to projekt MG Promyk. Pozdrawiam Witam, Skojarzyliśmy w międzyczasie po zdjęciach, że przecież widzieliśmy już domek Powodzenia w dalszych pracach! My zdecydowaliśmy się jednak na drugi projekt. Pozdrawiamy. D&L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 30.01.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 witam chciałabym się dowiedzzieć z jakiej pracowni braliście projekt promyk ponieważ widziałam go na różnych i jak prosiliście o zminy. jeszcze jedno czy zestawienie promyk jest zgodne z tym jak jest w rzeczywistości z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 11.02.2012 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 mam pytanie do mieszkających już w promykach czy są problemy z niskimi kominami wentylacyjnymi w kuchni, czy nawiewane jest zimne powietrze do środka przy tych mrozach??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanchez 13.02.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Witam Mam pytanie do tych co wybudowali lub planują budowę tego domku i moje pytanie jest takie : jaka będzie temperatura w garażu zimą nawet jeśli garaż będzie ogrzewany, bo wiadomo drzwi garażowe nie są zbyt grube a nawet jak będziemy grzać to koszty ogrzewania wzrosną. Przejście przesz garaż zimą nie będzie należało do przyjemnych. Dlatego przerobiłem projekt na swoje potrzeby nadmienię, że domek będzie ogrzewany pompą ciepła która będzie stała w kotłowni, będzie też tam pralka dlatego planuję jak w moim projekcie wejście zrobić przez jeden z pokoi który będzie służył za garderobę i pokój komputerowy. Poszerzyłem też łazienką o jakieś 45 cm i okno w łazience będzie 90x90 z ubikacji będzie spiżarnia. W salonie będą dodatkowe drzwi z moskitierą latem można otworzyć i owady nie wlatują polecam znajomi tak mają .Kominka nie będzie. Nad wejściem tarasowym będzie zadaszenie jak w projekcie „Bursztyn”. Domek będzie budowany pod Koninem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 14.02.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ja zrezygnowałem z garażu i zrobiłem pomieszczenie gospodarcze (suszarka, rowery itp.) połączone przejściem z częścią mieszkalną tak jak w projekcie. Też będę miał pompę ciepła, a przy garażu były by znaczne straty ciepła. Też zrezygnowałem z wc przy kuchni itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanchez 16.02.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 mam pytanie do mieszkających już w promykach czy są problemy z niskimi kominami wentylacyjnymi w kuchni, czy nawiewane jest zimne powietrze do środka przy tych mrozach??????? kaballa, mam pytanie jakiej firmy i za ile znalazłeś pompe cieła ? Bo ja znalazłem takiej firmy Vikersønn Bjørn 6kW (6,52kW) na stronie http://vikersonn.pl/kalkulator . A tak wogóle to mam takich znajomych co wybudowali ten domek od żony brata kolega lecz przy drugiej wizycie wyczuliśmy ze nie chętnie udzielają porad tak jak by zazdościli że też sie budujemy chyba że się mylę,byłem widziałem bardzo fajny i wrażenie super.Ale sprubuję się coś dowiedzieć więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaballa 16.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) jeżeli chodzi o wybór pompy to myślę o kilku producentach np. dimplex, vaillant, danfoss. narazie jednak bardziej zastanawiam się nad wyborem firmy wykonawczej na całą instalację pompy ciepła bo wg mnie ważniejsza jest fachowo wykonana instalacja (dolne i górne źródło) a nie samo urządzenie. ten vikerson prezentuje się profesjonalnie ciekawe czy dysponują gęstą siecią autoryzowanych instalatorów i serwisantów zauważyłem że siedzibę firmy maja w warszawie ja buduję pod koszalinem i fajnie było by mieć blisko pomoc w razie potrzebnej pomocy. pozdro Edytowane 16 Lutego 2012 przez kaballa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinsgdz 05.03.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 W końcu udało się zebrać wszystkie papierki.Powiedzcie ile Wam wyszły poszczególne etapy budowy i ile czasu Wam to zajeło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz21 08.06.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Gratuluje marcinsgdz! Chyba najgorsze masz za soba, teraz już same przyjemności czerpane z budowy domu;) Nie wiem ile zajmuje budowa, widze że tu nie ma odzewu, może poszperaj jeszcze na innych forach np na forium pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rrafał 12.06.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Rzeczywiście warto zajrzeć, wlaśnie odwiedziłem i polecam. Sa też fotki z realizacji więc jak ktoś chce zobaczyć to niech klika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwiioollaa 13.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam chciałabym pochwalić sie etapem naszej budowy PROMYKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwiioollaa 13.11.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Dach również zakończyliśmy teraz czekamy na okna również zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mbord 13.05.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Witam Forumowiczów,Jestem wielkim fanem Promyczka i dążę do tego by wreszcie wybudować taki domek. Czy w okolicach Lublina można obejrzeć ten domek? Wiecie coś na ten temat?Pozdrawiam,Robert. (NIE REKLAMUJEMY SIĘ NA FORUM - moderator) Edytowane 13 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 22.10.2014 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 odkopuję wątek jesteśmy już prawie zdecydowani na promyka,czy ktoś z łodzkiego albo mazowieckiego go budował i chciałby się pochwalić? domek wydaje się być optymalny ale fajnie byłoby go zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts