Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PROMYK pracownia MG PROJEKT

Recommended Posts

Gość D&L
domek jest urokliwy to i coraz więcej osób przybywa a jak idzie budowa bo narazie cichutko

Witam wszystkich,

Czy ktoś z Was buduje Promyka z okolic Rzeszowa lub w ogóle w woj.podkarpackim?

Pozdrawiam,

Dominika.

• Odpowiedzi 279
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hmm... Zbieżność nazwisk przypadkowa, albo mamy wspólnych przodków o których nie mam pojęcia :)

Wracając do dachu, aby go podnieść konieczne będzie zrobienie nowego projektu więźby dachowej. Architekt adaptujący mówił że, za wykonanie takiego projektu krzykną 2-3 tys. zależy od stopnia skomplikowania i moich udziwnień, do tego dochodzi wzrost koszów wykonania. Z uwagi na mocno ograniczony budżet porzucam ten pomysł. Może kiedyś będę żałował, ale cóż zrobić.

Witam. słówko odnośnie projektu więżby dachowej. Wystarczy że projektant zmieni wysokość całego budynku i możesz robić dach, a każdy dibry dachomistrz zrobi ci dach bez projektu. pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
michal0712 - małe pytanko, jak rozprawiłeś się z kuchnią otwartą na salon? konkretnie chodzi mi o połączenie płytek na podłodze w kuchni z parkietem, panelem w salonie i co na korytarzu, jestem na tym właśnie etapie i nie mam żadnego konkretnego pomysłu. mile widziane fotki :) ewentualnie tez służę radą.

michal0712 - mam pytanko, a mianowicie jak wiele rzeczy wykonywałeś sam bez pomocy firm, czy osób którym musiałeś płacić ?

witam, samodzielnie wykonaliśmy praktycznie całą wykończeniówkę: sufity podwieszane, płytki, panele, malowanie, wstawienie drzwi - trochę jeszcze zostało do zrobienia, ale już do niczego nie planujemy brać ekip.

michal0712 - małe pytanko, jak rozprawiłeś się z kuchnią otwartą na salon? konkretnie chodzi mi o połączenie płytek na podłodze w kuchni z parkietem, panelem w salonie i co na korytarzu, jestem na tym właśnie etapie i nie mam żadnego konkretnego pomysłu. mile widziane fotki :) ewentualnie tez służę radą.

Płytki w kuchni są na równo ze ścianą spiżarki (pierwotnie małe wc), na łączeniu będzie profil wyrównujący coś na wzór tego: http://www.arbiton.com/strony/1/i/135.php

Na korytarzu, w kuchni i wiatrołapie gres - wszędzie taki sam.

Edytowane przez michal0712

• 2 weeks później...
Gość D&L

rafgolf

Witam, Tak jak widzieliście osobiście, jest to projekt MG Promyk.

Pozdrawiam

Witam,

Skojarzyliśmy w międzyczasie po zdjęciach, że przecież widzieliśmy już domek ;)

Powodzenia w dalszych pracach!

My zdecydowaliśmy się jednak na drugi projekt.

Pozdrawiamy.

D&L

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Mam pytanie do tych co wybudowali lub planują budowę tego domku i moje pytanie jest takie : jaka będzie temperatura w garażu zimą nawet jeśli garaż będzie ogrzewany, bo wiadomo drzwi garażowe nie są zbyt grube a nawet jak będziemy grzać to koszty ogrzewania wzrosną. Przejście przesz garaż zimą nie będzie należało do przyjemnych. Dlatego przerobiłem projekt na swoje potrzeby nadmienię, że domek będzie ogrzewany pompą ciepła która będzie stała w kotłowni, będzie też tam pralka dlatego planuję jak w moim projekcie wejście zrobić przez jeden z pokoi który będzie służył za garderobę i pokój komputerowy. Poszerzyłem też łazienką o jakieś 45 cm i okno w łazience będzie 90x90 z ubikacji będzie spiżarnia. W salonie będą dodatkowe drzwi z moskitierą latem można otworzyć i owady nie wlatują polecam znajomi tak mają .Kominka nie będzie. Nad wejściem tarasowym będzie zadaszenie jak w projekcie „Bursztyn”. Domek będzie budowany pod Koninem .

Pozdrawiam

galleries_mirror,index,id,19265.jpg

mam pytanie do mieszkających już w promykach czy są problemy z niskimi kominami wentylacyjnymi w kuchni, czy nawiewane jest zimne powietrze do środka przy tych mrozach???????

kaballa, mam pytanie jakiej firmy i za ile znalazłeś pompe cieła ? Bo ja znalazłem takiej firmy Vikersønn Bjørn 6kW (6,52kW) na stronie http://vikersonn.pl/kalkulator . A tak wogóle to mam takich znajomych co wybudowali ten domek od żony brata kolega lecz przy drugiej wizycie wyczuliśmy ze nie chętnie udzielają porad tak jak by zazdościli że też sie budujemy chyba że się mylę,byłem widziałem bardzo fajny i wrażenie super.Ale sprubuję się coś dowiedzieć więcej

Pozdrawiam

jeżeli chodzi o wybór pompy to myślę o kilku producentach np. dimplex, vaillant, danfoss. narazie jednak bardziej zastanawiam się nad wyborem firmy wykonawczej na całą instalację pompy ciepła bo wg mnie ważniejsza jest fachowo wykonana instalacja (dolne i górne źródło) a nie samo urządzenie. ten vikerson prezentuje się profesjonalnie ciekawe czy dysponują gęstą siecią autoryzowanych instalatorów i serwisantów zauważyłem że siedzibę firmy maja w warszawie ja buduję pod koszalinem i fajnie było by mieć blisko pomoc w razie potrzebnej pomocy. pozdro Edytowane przez kaballa

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 5 months później...
  • 1 year później...

Witam Forumowiczów,

Jestem wielkim fanem Promyczka i dążę do tego by wreszcie wybudować taki domek. Czy w okolicach Lublina można obejrzeć ten domek? Wiecie coś na ten temat?

Pozdrawiam,

Robert.

(NIE REKLAMUJEMY SIĘ NA FORUM - moderator)

Edytowane przez Elfir

• 5 months później...