dana-r 25.12.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 życzę wszystkim wesołych świąt!!!!!!!!!! żebyśmy jak najszybciej zakończyli nasze budowanie i wprowadzili się do naszych wymarzonych domków:) pozdrawiam serdecznie:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polibuda 07.01.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Witam wszystkich miłośników PROMYK-a. Jestem tutaj nowicjuszem na tym Forum, ale chciałbym się przyłączyć do budujących ten wspaniały domek. Jestem z Poznania, budowę rozpoczynam od razu po otrzymaniu kredytu (być może przyszły tydzień) mam już PNB, mam warunki przyłączeniowe z ENEA, brak wodociągu, brak gazu brak kanalizacji....ale to przecież nie problem. Kotłownia będzie na ekogroszek (chcę zamontować kocioł Heiztechnik HT eko duo), trochę przesunę ścianę dzielącą garaż od kotłowni i będzie cacy. Działka 858 m2, 29 m front. Już się nie mogę doczekać Pozdrawiam promykowców z MG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 12.01.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Witamy kolejnego "Promykowicza". My na starcie naszej budowy też nie mieliśmy prądu, ale woda była od początku. Ekipy miały swój agregat i ściany i konstrukcja dachu zostały wykonane bez problemu. polibuda - z tak optymistycznym podejściem do tematu budowy myślę, że szybko się wprowadzisz do nowego domu. Jak już zaczniesz budowę pisz czasem tutaj - fajnie będzie powspomina początki. Jak tylko skończy się zima startujemy ostro i walczymy z czasem - przewidywany czas przeprowadzki to lipiec/sierpień 2011 - mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzus 17.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam wszystkich serdecznie. Również mamy zamiar z żoną budować promyka. Jeżeli się uda szybko sprzedać mieszkanie i uzyskać pozwolenie na budowę (reszta dokumentów już jest) to na wiosnę ruszymy z budową. Nasza wersja będzie wyglądać w przybliżeniu tak:http://i22.photobucket.com/albums/b338/jerzus/PROMYKkoncepcja2.jpgPostaram się od czasu do czasu coś napisać jak nam idzie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 26.01.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Dzisiaj dałam architektowi wstępne zmiany jakie chciałabym wprowadzić do promyka. Zobaczymy ile za nie będzie chciał, a zmian mamy naprawdę dużo. Łącznie z przeniesieniem kotłowni i poszerzeniem garażu o 1m i przerobienie go na dwa pokoje...itp. Jeżeli nie więcej niż 1500zł, to kupujemy projekt:) My dopiero latem chcemy ruszyć. Ale mam nadzieję, że do tego czasu nacieszę oczy Waszymi zdjęciami domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 27.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Hej, Na poddaszu naszego Promyka chciałbym zrobić małą "przechowalnię różnych rzeczy" - oczywiście nie na całej powierzchni, - zastanawiam się jak można by to zrobić. Jedyne co mi przychodzi do głowy to coś na wzór drewnianego stropu, czyli przybicie od góry płyt osb/wiórowych, czytałem, że między płytami należy zostawić dylatację, albo wręcz zrobić kilka otworów (nie wiem jakiej grubości, w typowym stropie drewnianym mają 22 mm, czy mogą być cieńsze??)> Wejście na poddasze planuje zrobić w garażu - albo wysuwane schody, albo po prostu drabina A czy Wy też planujecie zagospodarować poddasze i jak będziecie robić tam podłogę. Czekam na Wasze koncepcje i z góry dzięki za odpowiedzi. PS. Wielkimi krokami zbliża się u mnie etap wykańczania, więc pewnie pytań i wątpliwości będzie jeszcze kilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 28.01.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam.Niestety architekt chciał dużo za wprowadzenie zmian w projekcie. Musimy go zmienić i chyba wybierzemy Bursztyna z Mg projekt. Życzę wszystkim budującym Promyka powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 07.02.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 czenrezi04, dana-r - jak tam Wasze postępy przy budowie Promyków - coś ostatnio cicho u Was... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana-r 12.02.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witajcie, u nas powoli, ale się dzieje. Aktualnie kładą się płytki. WC gotowe, korytarz też, łazienka prawie.Panele kupione, drzwi kupione. Czekamy na styropian do ocieplenia domku. Przearaża nas myśl o tym, ile papierków trzeba załatwić, aby zrobić odbiór domu. Szok. Ciekawe, ile to wszystko kosztuje. Dajcie jakies fotki, bo jestem ciekawa jak Wasze chałupki:)Pozdrawiam P.S. Postaram się coś napisać w dzienniku i wkleić zdjęcia w wolnej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 17.02.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Witam. jestem nowym forumowiczem, niedługo rozpoczynam budowę domu Promyk z MG Projekt, chętnie zasięgnąłbym porad forumowiczów realizujących ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 20.02.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Witam. jestem nowym forumowiczem, niedługo rozpoczynam budowę domu Promyk z MG Projekt, chętnie zasięgnąłbym porad forumowiczów realizujących ten projekt. pytaj - jak będę znał odpowiedź to chętnie odpowiem powodzenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 20.02.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 do michal0712 - witam, dzięki za zainteresowanie. moje pytanie dotyczy dachu ( więźby dachowej) czy zrobiłeś dach tak jak proponuje firma MG Projekt z gotowych elementów - wiązarów? Mam z tym dachem problem, chciałbym uzyskać troszkę powierzchni użytkowej tzw. strych. myślimy jakby tutaj zrobić konstrukcje dachową tradycyjną (krokwie) przy jednoczesnym zachowaniu lekkiego stropu po którym da się chodzić i trzymać różne lekkie rzeczy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 21.02.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 rafgolf - ja zostawiłem dach tak jak jest w projekcie - ale mimo to sądzę, że uda mi się tam wygospodarować trochę miejsca na trzymanie lekkich rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzus 23.02.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 rafgolf - ja zostawiłem dach tak jak jest w projekcie - ale mimo to sądzę, że uda mi się tam wygospodarować trochę miejsca na trzymanie lekkich rzeczy Też mam taki zamiar. Podłogę na poddaszu zrobię z płyty osb. Wejściem będą opuszczane schody, które zlokalizuje chyba w przeprojektowanej części garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 24.02.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Jednak pozostaniemy przy Promyku:) Później wkleję skan jak będzie wyglądał po małych przeróbkach.No i oczywiście czekam na zdjęcia Waszych domków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgolf 24.02.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 dzięki za informacje, szukałem taniego projektu, a tutaj z dnia na dzień coraz więcej problemów wychodzi, ale tak jest jak się za dużo ingeruje w projekt , a myśleliście o spiżarce przy kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal0712 25.02.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 dzięki za informacje, szukałem taniego projektu, a tutaj z dnia na dzień coraz więcej problemów wychodzi, ale tak jest jak się za dużo ingeruje w projekt , a myśleliście o spiżarce przy kuchni? My zrezygnowaliśmy z dodatkowego wc na rzecz spiżarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 25.02.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 dzięki za informacje, szukałem taniego projektu, a tutaj z dnia na dzień coraz więcej problemów wychodzi, ale tak jest jak się za dużo ingeruje w projekt , a myśleliście o spiżarce przy kuchni? Ja sobie zrobię chyba tylko taką małą narożną spiżarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 25.02.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 michal0712 Jak zrezygnowaliście z wc przy kuchni, to czy zlikwidowaliście tam komin? Ja bym chciała go zlikwidować ale nie wiem czy to jest jakiś problem czy nie ma żadnego, hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 25.02.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) Ja myślę o takiej spiżarce:http://img839.imageshack.us/img839/2125/spiarka1.jpg' alt='spiarka1.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez weronikka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts