Julita2 04.09.2008 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Bardzo, bardzo dziękuję za konstruktywne wypowiedzi. Teraz myślę chyba raczej o gresie szkliwionym, choć też jest pewnie śliski. Nie cierpię sprzątać - taki chyba będzie najbardziej praktyczny. Dabell.ten włoski gres wygląda bardzo ładnie, spróbuję się za nim rozejrzeć, skoro sprawdzony, to po co wyważać otwarte drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.09.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ten gres nie jest bardzo śliski - mam dwa diabełki (6,5 i 4,5 roku) - można sie oczywiście z rozpędu ślizgiem rzucić parę metrów na kolanach w dresie , ale upadku żadnego związanego z normalnym chodzeniem nie było jeszcze nigdy (mieszkam 6 m-cy) a dzieciaki latają w skarpetkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 04.09.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 u mnie kładzie się prawie 90m2 fossile slate z opoczna (kremowy, brąz i oliwka) - podobny bardzo do naxosama nierówną powierzchnię, obawiałam się mycia tego cudakupiłam kilka płytek i poleżały sobie w kuchni na podłodze przy meblach (u mnie akurat tam syfi się najbardziej;)zmywały się bez problemua do większych porządków od wielkiego dzwonu mam zamiar kupić odkurzacz parowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.09.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Bardzo, bardzo dziękuję za konstruktywne wypowiedzi. Teraz myślę chyba raczej o gresie szkliwionym, choć też jest pewnie śliski. Nie cierpię sprzątać - taki chyba będzie najbardziej praktyczny. Dabell.ten włoski gres wygląda bardzo ładnie, spróbuję się za nim rozejrzeć, skoro sprawdzony, to po co wyważać otwarte drzwi. by nie był śliski, trzeba po prostu wybrać szkliwiony o chropowatej powierzchni i po kłopocie Do zmywania wystarczy dobry mop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.09.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A napiszcie proszę czy po polerze można chodzić w skarpetach, chodzi o osoby dorosłe, nie dzieci. Czy też będą fikać koziołki. My kapci nie mamy, w mieszkaniu chodzimy w skarpetach, zimą podłoga grzeje więc kapce odpadają, tak będzie też w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 04.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 nie wiem jak ze skarpetkami ale na polerze każdy paproszek widać, każdy włosek jeśli ma się zwierza domowego... no chyba, że odkurzacz i mop to wierni przyjaciele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.09.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 No sama nie wiem. Jedni piszą, że na polerze widać inni, że na macie. Chyba zależy od tego kto jaki ma w domu. Tak czy siak trzeba sprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 04.09.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 polery, które ja widziałam sa jednorodne kolorystycznie - nic się na nich nie gubi;) igłę bez problemu znajdziesz jak upadnie:) szkliwione (nie są wcale matowe, mają połysk ale bez przesady - nie jak lustro w polerach) zazwyczaj maja jakieś maziaje, cienie - i to stanowi o ich praktyczności wiadomo, że sprzątać trzeba - pytanie tylko kto gdzie ma próg wytrzymałości;) polecam się przjeść do sklepu , nawet kupić na próbę kilka płytek i sama zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 04.09.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Tak tylko mi nie chodzi o sprzątanie a o skarpety, a na jednej nie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 04.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 i jeszczena ciemnym zawsze mocniej kurz widaćale to dotyczy wszystkiego - mebli, podłóg, schodów, parapetów...itd połozyłam w wiekszości kremowe płytki a tylko gdzieniegdzie dla efektu czekladowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.09.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ja już pisałam na tym forum o swoim czekoladowymgresie, ale szkliwionym w macie. Katastrofa! Po 3 tyg. mieszkania,już bym zmieniła na jakiś ćtapaty i jaśniejszy. W starym mieszkaniu miałampolerowane płytki jasne, ale w szare delikatne kropeczki.Nic nie widać było brudu. A teraz codziennie jeżdżę mopemi odkurzam, bo wciąż włoski, pyłki, kurz i co tam jeszcze widać...Poler zaś odradzam, bo dzieci skarpetkach będą się ślizgać.Moja córa w starym mieszkaniu jak biegała, to wciąż się wywracała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 04.09.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 połozyłam w wiekszości kremowe płytki a tylko gdzieniegdzie dla efektu czekladowe;) Zgadzam się, byle te ciemne nie w rogach Bo tam właśnie zbierają się kłęby kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 04.09.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 zebra czy mogłabyś się pochwalić podłogą (fotki) bardzo mi sie podoba fossile, choć do salonu i kuchni wybrałam już inny, ale myslę nad fossilem w łazience. Czy nie ma on za zimnej kolorystyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 04.09.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 za tydzień postaram się wstawić fotki gotowej podłogi;) niestety na 2 metrach mam w rogu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 02.10.2008 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Pokaż proszę tę podłogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 02.10.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Nie polecam. Mam kontarsrtowa podloge. Kafla jasno szara (praiwe biala) matowa i jako dekor ciemny grafit polysk. Makabra. Na jasnych przecieranych nic nie widac a ciemne ciagle brudne. Efekt fajny, ale sie nasprzatm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 03.10.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Czy ktos ma moze u siebie gres dostepny w Castoramie i Leroy M.Nie znam niestety firmy ale jest on dosc charakterystyczny,kosztuje ok 80-90zl ,kafle chyba na oko 60x60 i jest on w dwoch odcieniach ciemno brazowy i jasny brazowy a takze w dwoch wariantach matowy lub taki pol matowy(lekko polerowany).Czy ktos wie co to za gres?Firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts