JarzyQ 02.09.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam, czy jest sens ocieplac domek przed zimą, czy zostawic go w stanie surowym zamknietym?? dodam ze chcialbym spuscic rolety i poczekac do stycznia, bo tak mam umowionych po kolei elektrykai instalatora od wszystkiego...chce ocieplac welna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.09.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Przyłączam się! Będę miał SSZ do połowy Listopada i nie wiem czy myśleć o dociepleniu czy zaczekać Jeśli to beton komórkowy to czy nie ograniczy w ten sposób wysychanie budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 02.09.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 ja dodam ze buduje z porothermu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.09.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 jak nie będziesz grzał non stop to bez sensu ocieplać - a i przed tynkami i wylewkami to niewskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 02.09.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 tzn wogole nie cieplac dopoki wylewek nie zrobie i tynkow wewn?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 02.09.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 tzn wogole nie cieplac dopoki wylewek nie zrobie i tynkow wewn?? Wlasnie szybczej wyschnie jak nie bedzie ocieplenja nie ma sensu ocieplac,jak nie planujesz zamieszkac w tym roku,po drugie ,na wiosne ocieplisz taniej! I jesze jak bez ocieplenja bedziesz mial tynki tradycyjne,to nie problem,alie jak sie zdecydujesz na gipsowe,to juz musisz w zime grzac zeby nie poodpadali... tak mi sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.09.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Witam, czy jest sens ocieplac domek przed zimą, czy zostawic go w stanie surowym zamknietym?? dodam ze chcialbym spuscic rolety i poczekac do stycznia, bo tak mam umowionych po kolei elektrykai instalatora od wszystkiego...chce ocieplac welna... W takim przypadku to tylko kwestia zgadywania czy będzie taniej, czy drożej. Ja bym ocieplał, aby mieć choć jedną rzecz z głowy. Jeśli zakładasz wełnę to wysychaniem tynków nie musisz się martwić. Nic to nie przeszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 03.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 tzn wogole nie cieplac dopoki wylewek nie zrobie i tynkow wewn?? Wlasnie szybczej wyschnie jak nie bedzie ocieplenja nie ma sensu ocieplac,jak nie planujesz zamieszkac w tym roku,po drugie ,na wiosne ocieplisz taniej! I jesze jak bez ocieplenja bedziesz mial tynki tradycyjne,to nie problem,alie jak sie zdecydujesz na gipsowe,to juz musisz w zime grzac zeby nie poodpadali... tak mi sie wydaje [/quote z kont ta pewność ze robocizna nie zdrożeje no i materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 03.09.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jeśli nie ma jeszcze tynków wewnętrznych, a zwłaszcza wylewek to proponowałbym nie ocieplać, a co najwyżej kupić materiał.Na tym forum jest sporo postów z prośbą o pomoc w sprawie zaparowanej wełny. Pomocne w podjęciu decyzji może być przeszperka tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 03.09.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 z kont ta pewność ze robocizna nie zdrożeje no i materiał? Choinki kosztuja najdrozej przed swietami.......stad ta pewnosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.09.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jeśli nie ma jeszcze tynków wewnętrznych, a zwłaszcza wylewek to proponowałbym nie ocieplać, a co najwyżej kupić materiał. Na tym forum jest sporo postów z prośbą o pomoc w sprawie zaparowanej wełny. Pomocne w podjęciu decyzji może być przeszperka tego forum. Tylko, że JerzyQ pisze o ociepleniu ścian zewnętrznych, a jedyne wątki dotyczące wilgotnej wełny jakie ja widziałem dotyczyły ocieplenia dachu, a to jest całkiem inna wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.09.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Podłącze się do wątku. Mam ocieplony budybek zaciągnięty klejem. W tym roku nie chciałbym go tynkować. Czy może tak spokojnie przezimować, ewentualnie czy trzeba go wymazać jakimś "gruntem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.09.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 możesz spokojnie zostawić - mój tak stoi już ze 3 lata i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.09.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 możesz spokojnie zostawić - mój tak stoi już ze 3 lata i nic się nie dzieje Niczym go nie "miziałeś" ? Prawdę mówiąc nie mam jakoś ochoty biegać po drabinach/rusztowaniach i czymś go zabezpieczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.09.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 możesz spokojnie zostawić - mój tak stoi już ze 3 lata i nic się nie dzieje Niczym go nie "miziałeś" ? Prawdę mówiąc nie mam jakoś ochoty biegać po drabinach/rusztowaniach i czymś go zabezpieczać. Mój już tak stoi prawie 5 lat i też nic się nie dzieje. Niczym go nie smarowałem bo i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 03.09.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 możesz spokojnie zostawić - mój tak stoi już ze 3 lata i nic się nie dzieje Niczym go nie "miziałeś" ? Prawdę mówiąc nie mam jakoś ochoty biegać po drabinach/rusztowaniach i czymś go zabezpieczać. Mój już tak stoi prawie 5 lat i też nic się nie dzieje. Niczym go nie smarowałem bo i po co? Nie wiem po co . Jak jeszcze temat mnie nie interesował to gdziec na forum czytałem jak ludzie przed zimą impregnowali czymś ocieplone i nieotynkowane budynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 03.09.2008 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 głownie chodzi mi o to, ze bede mial rolety zewn system Integro i tak sie troche martwie czy ta puszka nie bedzie jakos latwa do zdemontowania przez ewentualnego zlodziejaszka...wg Was to jaka mnie teraz powinna kolejnosc robot obowiazywc?? 1 zamkniecie SS2elektryka plushydraulika3 wylewki4 tynki wewn5 wiosna: ocieplenie zewnJak sadzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.09.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 nie maźgałem niczym choć zaleca się zagruntować jeżeli tynk ma być kładziony po zimie - teoretycznie szkodliwe może być zamoczenie tego kleju przez deszcz a potem mróz... tak jak pisałem u mnie nic się nie dzieje a na pewno zimą powierzchnia ściany była mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarzyQ 03.09.2008 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Pierwek a Ty ocieplales welna?? zostawiles poprostu welne gola?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 03.09.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ocieplałem styropianem dom w którym teraz mieszkam - a nie ten, który teraz buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts