MARKOG 14.11.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 no widzisz - trzeba sobie radzić samemu Jak cos znajdziesz to daj znac - mnie czeka jeszcze wyłożenie całej góry to może skorzystam z twoich i innych porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 14.11.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja zrobiłem panele na tekturze takiej z leroy'a. Wydaje mi się, że "stukają" tak samo jak na piance, a może nawet mniej. Na razie jeden pokój. Resztę też tak zrobię. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.11.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Ja zrobiłem panele na tekturze takiej z leroy'a. Wydaje mi się, że "stukają" tak samo jak na piance, a może nawet mniej. Na razie jeden pokój. Resztę też tak zrobię. pozdro No wlasnie o takiej tekturze mowili instalatorzy MARKOG nie omieszkam sie pochwalic, jak poloze pierwse panele. A tak w ogole to mam plan, zeby w sypialni polozyc tekture (i tak nie zamierzam tam za duzo chodzic), u dziecka pianke, a w 3 pokoju zdecydowac sie na w miare cienka wykaldzine (podobno wbrew pozorom dobrze sie sprawdza na podlogowce, niektorzy nawet mowia, ze lepiej niz panele ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 14.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Pamiętaj, by pod tekturę folię paroszczelną położyć, bo jakby co to gwarancji na panele nie uwzględnią. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.11.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Pamiętaj, by pod tekturę folię paroszczelną położyć, bo jakby co to gwarancji na panele nie uwzględnią. pozdro no dzisiaj tez przestrzegal mnie przed tym pan z komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 14.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 ja tez chyba poeksperymentuje i tak na razie pokoje nie są mi potrzebne. Kupię najtanszą wykładzine i założę w zimie jak sie nie sprawdzi (czytaj bedzie zimniej) to ją wywalę i założe panele - mebli i tak nie mam na górze to zawsze moge sobie takie 12m2 rozebrac, wymienic podkład pod spodem. po prostu sezon eksperymentów sie szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 14.11.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 No ja wlasnie tez mysle, ze w razie czego wyrzuce te wykladzine ... teraz zastanawiam sie nad wykladzina za ok 23zl - taka cienka, ale nawet "wyjsciowa". Do czasu dorobienia sie kolejnego potomka bedzie to tylko pokoj goscinny - najwyzej bede miala patent na szybsze pozbycie sie gosci w zimie Jakby na to nie patrzec wyszloby to o wiele taniej niz panele - srednie panele kosztuja 40zl, do tego pianka za ok 4zl no i ewentualnie folia za 3zl (wlasnie zastanawiam sie czy ja klasc - niby ta gwarancja, ale z drugiej strony producenci paneli zawsze znajda jakies "ale" zeby nie uwzglednic gwarancji ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 15.11.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Na podłogówkę dałem folię czarną i tekturę falistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 15.11.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Folii na pewno nie mam - sama pianka. Nie wiem co ta folia miałaby izolować chyba tylko płyny wylane od góry - ale żona lubi często przelać kwiatki inawet tam gdzie woda stała długo nic sie nie dzieje (użytkowane ponad 2 lata). Myślę że szczelność od góry załatwia pióro-wpust+wosk którym było wypełnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 15.11.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Folii na pewno nie mam - sama pianka. Nie wiem co ta folia miałaby izolować chyba tylko płyny wylane od góry - ale żona lubi często przelać kwiatki inawet tam gdzie woda stała długo nic sie nie dzieje (użytkowane ponad 2 lata). Myślę że szczelność od góry załatwia pióro-wpust+wosk którym było wypełnione. a co to za wosk?? Bo my niedlugo bedziemy klasc po raz pierwszy panele i nie slyszlam o zadnym wosku . Mozesz powiedziec po krotce, jak kladles panele - np. uzywales pasow?? , bo m takie "lajkoniki" w tem temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 15.11.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Żadnych pasów już nie trzeba przy systema click ( a chyba wszystkie panele juz mają taki system. Zasada jest taka że skłądasz sobie cały jeden pas ( na szerokość pokoju) i cały pas wkładasz w poprzedni - oczywi ście zachowując przesunięcia. Wkłądasz pod kątem 45 st i prostując dociskają się same. A woskiem są wypełnione i pokryte pióro - wpusty w większości paneli (ja miałem Classena) i przy składaniu widać ten wosk - po pierwsze czujesz go pod palcami a po drugie przy składaniu wyciska się go trochę na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 15.11.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 wczoraj byłem w lorey czy jak tam sie zwie ,ogladałem pianki pod panele i znalezłem pianke taka karbowaną o grubosci 2 miletrów która kładzie sie na ogrzewanie podłogowe , były tez pianki tej samej firmy o grubosci 3 m. ale juz firma nie polecała ich na podłogówke .pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 29.12.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Witam Potrzebuję zastosować podkład pod deskę barlinecką który podniósł by ją o około 10 mm.... czy możecie coś polecic? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.12.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 płyty z korka technicznego o grubosci 10 mm w cenie około 30 zł m2 lub 7 mm w cenie około 23zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 29.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 drogie to deczko, nie wiem czy predzej za ta kase nie wyrownalbym wylewką samopoziom. A Rezi powiesz na te płyty z "trocin" one maja 5mm, jakby tak dal 2x po 5mm ? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beno11 29.12.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 witamewentualnie sa plyty pilsniowe pod panele tez o grubosci 7 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.12.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 drogie to deczko, nie wiem czy predzej za ta kase nie wyrownalbym wylewką samopoziom. A Rezi powiesz na te płyty z "trocin" one maja 5mm, jakby tak dal 2x po 5mm ? dodi masa bedzie drozsza i dodatkowo wprowadzasz dodatkowa wilgośc do domu płyty klejone w 2 warstwach przekątnie duża ilosc kleju i droższa robocizna, plyty musza byc klejone po przekatnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 29.12.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Może dodam coś do wątku...spotkałem się ostatnio w internecie z koniecznością ułożenia pod panelami i podkładem dodatkowej folii paroprzepuszczalnej...Czy to naprawdę jest konieczne?? Jaką rolę ma spełniać ta folia??Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 29.12.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 a może płytę paździerzową?albo płyty gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 30.12.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 płyty z korka technicznego o grubosci 10 mm w cenie około 30 zł m2 lub 7 mm w cenie około 23zł m2 a czy ten korek jest taki sam jak korek podłogowy? wiesz mam na myśli jego właściwości co do użytkowania w pomieszczeniach mieszklanych dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts