Anna Broc 18.04.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Mówicie o panelach laminowanych czy drewnianych?Ja bedę kłaść panele drewniane Tarkettu i zastanawiam się podkład korkowy czy pianka. Jest to parter więc nie musi byc wyciszenia, chyba że chodzi w ogóle o jakikolwiek stukot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markal2 19.04.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Mowa i o takich i o takich .Zdecydowanie korek jest lepszy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 19.04.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Polecam panele Classena wraz z podkładem płytowym, które kupowaliśmy razem w ich firmowym salonie. Proste do montażu i po czterech latach użytkowania nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.04.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Chyba pianka. Jest stosunkowo tania i w miarę dobrze wypełnia swoje zadania. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.06.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 I dlaczego?Różnice w cenie są spore, a jakie korzyści? Na nową wylewkę: pianka (jaka grubość)pianka z folią paroizolacyjnąkorekinne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ja daję folię (żółta-ta sama co pod płyty kg ), na to piankę z rolki 3mm i na to panele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.06.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 zolta folia tak jak powyzej i takie zielone 1x0,5m platki z pianki (troche kruche) pakowane po kilkanascie sztuk - nie wiem jak sie nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.06.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Chyba się skłaniam w takim razie do tej folii z pianką (razem, na jednej rolce), mniej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.06.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Chyba się skłaniam w takim razie do tej folii z pianką (razem, na jednej rolce), mniej roboty Tylko jak w takim przypadku dać zakład na połączeniach? Chyba że znajdziesz odpowiednio szeroki pas, tak że od razu na całości pomieszczenia położysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.06.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no ale jak zrobi na zakład to będzie miała nierównomiernie...w sensie że miejsca zakładu będą miały np. 1cm grubości , a nie tak jak na całości 0,5 cm ...nie można chyba tego tak zrobić bo sie panele będą kolebotać ...pozostaje dać na styk i skleić porządną szeroką taśmą na łączeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.06.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no ale jak zrobi na zakład to będzie miała nierównomiernie...w sensie że miejsca zakładu będą miały np. 1cm grubości , a nie tak jak na całości 0,5 cm ...nie można chyba tego tak zrobić bo sie panele będą kolebotać ...pozostaje dać na styk i skleić porządną szeroką taśmą na łączeniach No właśnie z tego względu się dopytuję. To sklejenie to też chyba raczej od spodu. Coś mi się kojarzy, że jakiś czas temu słyszałem właśnie o takim combo z już przygotowaną folią do robienia zakładów - czyli jak pianka ma 1m szerokości, to całość jest szersza i wystającą folię podkładasz pod kolejny pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no, i to by było super rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.06.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no, i to by było super rozwiązanie No i właśnie tak jest - zakład jest przygotowany, tylko skleić taśmą a pianka jest równomiernie - już kliknęłam na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 06.06.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A możecie mi podać dokładnie jak to wygląda i gdzie kupić taką piankę z folią? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.06.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A możecie mi podać dokładnie jak to wygląda i gdzie kupić taką piankę z folią? Z góry dzięki! http://www.allegro.pl/item373799666_folia_pod_panele_podlogowe_z_pianka_okazja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LoOkas 06.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 A możecie mi podać dokładnie jak to wygląda i gdzie kupić taką piankę z folią? Z góry dzięki! http://www.allegro.pl/item373799666_folia_pod_panele_podlogowe_z_pianka_okazja.html Dziękuje za szybką odpowiedź. No poszukam u siebie na hutrowniach a jak nie to kupię na allegro. Przyznam że to jest niezłe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 06.06.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 folia paroizolacyjna i panel podpodlogowy takie zielone plyty,i dopiero panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 06.06.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 a ja korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komanch 12.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Szukam czegoś porządnie wyciszającego na podkład pod panele podłogowe, wyciszającego u mnie w pokoju.Do tej pory byłem nastawiony na 7mm sprasowaną Ekopłytę, dzisiaj odwiedziłem pobliską Castoramę, a tam pracownik polecił mi taką zielonkawą lekko karbowaną 6mm Izopłyte twierdząc że do wyciszenia sprawdza się lepiej od "mojej" ekopłyty, czy nawet od korka. Polecany jest również podkład Super Silence firmy Benefloor:http://www.benefloor.com/index.php/pl/produkty/super_silence/super_silence_pu_mi podobno jest rewelacyjny, gdzie to kupić? Co wy stosujecie, czym najlepiej wygłuszyć panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 12.06.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 jest coś co pomoże, ale daje się na wierzch są to meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts