komanch 12.06.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Meble będą, a jakże ale tak serio, co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 12.06.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Jest pianka wyglądająca jak papa termozgrzewalna... czarna... z wierzchnią warstwą poślizgową z przezroczystej folii a od spodu coś jak flizelina... bardzo ładnie wygłusza ale niestety droooga... chyba prawie 30zł/m2... dostępna w sklepach Komfort... jeden raz w życiu ją kładłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 06.08.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a ja korek. a jaka grubość korka? i czy w ogóle to ma znaczenie? Możecie coś na temat napisać, bo szukam i szukam i jakoś nie mogę znaleźć... Do wyboru mamy: korek z Leroy Merlin, 1.8mm, za ok. 8 zł/m^2 korek z Komfortu, 4 mm, za 20 zł/m^2 róznica jest zauważalna, a efekt? Czy ten grubszy korek rzeczywiście zapewni większy komfort cieplny, akustyczny? Czy ten grubszy korek to tylko sens ma wtedy gdy wylewki krzywe/zapaskudzone tak żeby zredukować niedoskonałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 18.08.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 W marketach budowlanych powtarzają się dwa główne rodzaje podkładów ( nie licząc tektury i korka) - jeden to "zwykła" pianka w rolkach, drugi to arkusze pianki , ale o innej strukturze (najczęściej koloru zielonego i ciemnoszarego). Pod oba tworzywa zalecana jest folia paroszczeMam równe i suche podłoże - wylewki z miksokreta. Co będzie lepszą izolacją cieplną i akustyczną pod panele laminowane (stosunek ceny do jakości)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 hmmm - korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 02.09.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 jaki macie - proponujecie podkład pod panele podłogowe? czy jest różnica w płycie eko, czy może zwykła pianka? obecnie w mieszkaniu mamy 5,5 mm płyty eko i do tego mi najblizej dryga sprawa - czy można nie stosować listwy łączeniowej - progu i przechodzić z pomieszczenia do kolejnego bez tegoż progu? i jeszcze jedno - czy na obecnie wylany beton - posadzkę położyć czarną folię, na to podkład i panele, czy może ta folia jest zbędna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 02.09.2008 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 jaki macie - proponujecie podkład pod panele podłogowe? Ja mam sztywne "coś"... jak styropian... w arkuszach... czarne... W dwóch pomieszczeniach mam mate, wszystko 3mm. Pianke mi odradzano, jako najgorszy materiał, który najszybciej się zużywa i zbija... dryga sprawa - czy można nie stosować listwy łączeniowej - progu i przechodzić z pomieszczenia do kolejnego bez tegoż progu? Jeśli nie będzie listwy, to będzie dziura. Więc jak chcesz mieć dziurę... A dziura musi być, bo musi być dylatacja paneli pomiędzy pomieszczeniami. i jeszcze jedno - czy na obecnie wylany beton - posadzkę położyć czarną folię, na to podkład i panele, czy może ta folia jest zbędna? Folia jest bezwzględnie konieczna, jeśli w razie "czegoś" będziesz po kilku latach reklamował produkt na podstawie gwarancji. Producent wymaga kładzenia folii. Swoją drogą... ciekawe co jest w przypadku gdy panele kładzie się na posadzce z ogrzewaniem podłogowym - wtedy folii nie można dawać... więc co z gwarancją..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.09.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Folia jest bezwzględnie konieczna, jeśli w razie "czegoś" będziesz po kilku latach reklamował produkt na podstawie gwarancji. Producent wymaga kładzenia folii. Swoją drogą... ciekawe co jest w przypadku gdy panele kładzie się na posadzce z ogrzewaniem podłogowym - wtedy folii nie można dawać... więc co z gwarancją.....I jak to ma się w przypadku podłoża na płytach OSB, które raczej nie powinny być odcięte folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 03.09.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 A co myślicie by pod panele dać miękką płytę pilśniową w celu dodatkowego wyciszenia podłogi. robił ktoś z was coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popak20 03.09.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 A co myślicie by pod panele dać miękką płytę pilśniową w celu dodatkowego wyciszenia podłogi. robił ktoś z was coś takiego. Witam Oczywiście że można. W sprzedaży są nawet takie maty. Tylko na goły beton daj grubą folie następnie płytę pilśniową, a na to dopiero panele. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 04.09.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dzięks Popak20 zależy mi na lepszym wyciszeniu bo podemną jest sypialnia rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 dryga sprawa - czy można nie stosować listwy łączeniowej - progu i przechodzić z pomieszczenia do kolejnego bez tegoż progu? Jeśli nie będzie listwy, to będzie dziura. Więc jak chcesz mieć dziurę... A dziura musi być, bo musi być dylatacja paneli pomiędzy pomieszczeniami. Wydawało mi się, że dylatacja zależy od wielkości podłogi, a nie od ilości pomieszczeń. Między dwoma pokojami nie mam ani listwy, ani dziury i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 05.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 a czy rodzaj podkladu ma wplyw na stukanie paneli? w poprzednim mieszkaniu mialam plyte eko pod panelami i wydaje mi sie ze duzo mniej stukaly niz te obecne z pianka pod spodem czy to moze wina wylacznie materialu z jakiego zrobione sa panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario69 21.09.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 czy dac pianke folie i panele czy bez foli moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_BMBJ_ 21.09.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 wg mnie, kolejność wartw powinna wyglądać następująco: folia paroizolacyjna, pianka, panele podłogowe. Jeżeli jest już połozona np wykładzina to można na niej (zamiast folii), pianka natomiast musi być. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizjer 21.09.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Zalezy jakie masz podłoże i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 21.09.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 folia paraizolacyjna musi byc wydaje mi sie. a dodatkowo polecam plyty podkladowe o grubosci 7 mm - doskonale wyciszaja... takie z prasowanej tektury, na przyklad barlinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 21.09.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Tak,my tez mamy kupione takie płyty,a pianke nam odradzali mowiac,ze po jakims czasie sie utlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 22.09.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 U moich rodziców panele były układane na starym parkiecie i tylko na piance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.09.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Tak,my tez mamy kupione takie płyty,a pianke nam odradzali mowiac,ze po jakims czasie sie utlenia. Pianka się utlenia w czasie krótszym od folii o jakieś 100 lat. Wciskają bzdury. Czy to nie byli handlowcy? A może jacyś dziwni od paneli? Jak pianka się utleni to dawno tych paneli tam nie będzie. ____________________________________________________ vanitas vanitatum et omnia vanitas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts