joliska 26.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U mnie będzie korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.02.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Tez o tym myślałam, ale chyba drogo wychodzi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.02.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Chyba 7 zł mkw. korka kosztuje + folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 27.02.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Możesz zastosować podkłady pod panele IZO-FLOOR różne grubości od 2,2 do 6mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.02.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Podpowiedzcie proszę jaką piankę stosować pod panele. Zwykłą 3 mm, czy lepiej dołożyć trochę i dać grubszą. Widziałam pianki z folią i bez. Doradźcie coś. Zasadniczo co kolwiek nie podłożysz to stukania nie wyeliminujesz nawet w 20%. Wszystkie maty te z korka i te z tworzyw sztucznych a także te z materiałów ekologicznych wyciszają w zakresie tykania zegara ściennego czyli około 18-22dB. Aby zlikwidowac hałas paneli należałoby je przykleic do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 28.02.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Dzieki za odpowiedź. Czyli nie ma się co wysilać i można dać najtańszą piankę, czyli tę 3 mm. A czy warto kupic tę z folią jednocześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 28.02.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 przedobrzyć też jest źle, ja tak zrobiłam ułożyliśmy panele na 3 warstwach: wykładzina dywanowa /co prawda cienka, tzw. remontowa/, folia, gąbka stukanie słychać i za równo też nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 27.04.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam Mam zamiar spróbować (w pierwszej kolejności w sypialni) wyłożyć samemu panele podłogowe. Co mam pod nie dać?? Widziałem w sklepie jakieś folie, pianki, maty. Co zastosować?? Nie wiem czy o ważne ale moja podłoga wygląda tak: chudziak,styropian, wylewka z siatką i jeszcze folia budowlana ale nie pamiętam czy pod czy nad styropianem. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 27.04.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Są rózne możliwości. Ja proponuje folię, korek, panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.04.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam Mam zamiar spróbować (w pierwszej kolejności w sypialni) wyłożyć samemu panele podłogowe. Co mam pod nie dać?? Widziałem w sklepie jakieś folie, pianki, maty. Co zastosować?? Nie wiem czy o ważne ale moja podłoga wygląda tak: chudziak,styropian, wylewka z siatką i jeszcze folia budowlana ale nie pamiętam czy pod czy nad styropianem. Pozdrawiam Puszka Nie piszesz o podłogówce więc ja bym zaproponował folię, maty lub korek i panele. Mata lub korek pozwoli wyrównać lekkie nierówności i dodatkowo odizolować się termicznie od wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 27.04.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A jaką folię się daje pod piankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 27.04.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam Mam zamiar spróbować (w pierwszej kolejności w sypialni) wyłożyć samemu panele podłogowe. Co mam pod nie dać?? Widziałem w sklepie jakieś folie, pianki, maty. Co zastosować?? Nie wiem czy o ważne ale moja podłoga wygląda tak: chudziak,styropian, wylewka z siatką i jeszcze folia budowlana ale nie pamiętam czy pod czy nad styropianem. Pozdrawiam Puszka Nie piszesz o podłogówce więc ja bym zaproponował folię, maty lub korek i panele. Mata lub korek pozwoli wyrównać lekkie nierówności i dodatkowo odizolować się termicznie od wylewki. Podłogówki brak Tam gdzie jest podłogówka poleciały płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.04.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A jaką folię się daje pod piankę? Folia ma za zadanie oddzielić od wilgoci panele. To powinno wskazać jaką. Ja nie dałem i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 27.04.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A ja wszędzie podłogówka ...To co najlepiej dać pod panele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 27.04.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Musze sprawdzić jaka jest wysokość płytek po wyłożeniu bo w castoramie widziałem że na wylewke leci folia a potem różne maty albo korek i wszystko jest różnej grubości. Płytki mam juz w yłożone wiec zmierze bez problemu a jak kupie panele i bede znał ich grubość to dobiore mate korek lub pianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 28.04.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 To może jeszcze jedno pytanie żeby nie zaczynac nowego wątku. W jakim kierunku układać panele bo widziałem dużo opini?? Pokój w kształcie prostokąta drzwi na krótkim boku a okno na długim boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 ponoć prostopadle do okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 28.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Kierunek układania prostopadle do większych okien.Z podkładem jest trudniej: - brak podkładu i klejenie paneli do betonu -> cichsze w chodzeniu-> brak możliwości wyrównania nierówności - podkład z pianki/płyt ekologicznych -> głośniejsze w chodzeniu.-> jakaś szansa na wyrównanie nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel Dollar 12.05.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ja mam pytanie czy przy ogrzewaniu podłogowym można stosować płyty podkładowe czy też lepiej pianomat. Coś takiego polecano mi w sklepie http://www.pianomat.pl/pianomat_floor_description.php Ten szary podobno jest do podłogówki, tylko czy dobrze wygłusza tego nie wiem no wlasnie co stosowac pod panele na ogrzewanie podlogowe? czy w taki przypadku rowniez nalezy stosowac folie? pozdr rafal ponawiam pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 05.06.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Odświeżam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts