Kagi 24.08.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 białym do dolu, od gory musi byc powierzchnia z folia, beda brak gwarancji przy sporze reklamacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pshemQo 25.08.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam, mam dwa podkłady pod panele grubość ~3mm czy mogę obydwa podkłady połączyć? Przez pokój przechodzi mi kabel i nie mam zamiaru go wkuć w posadzkę. Czy ułożenie dwóch podkładów - jeden z folią; drugi bez - może być szkodliwe w użytkowaniu paneli? Tym podkładem wyrównał bym tą różnicę kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagi 25.08.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 poprzez zdublowanie podkladu tracisz gwarancje na panele, a czy z panelami cos sie stanie to juz osobna sprawa, natomiast nigdy nie laczymy zadnych podkladow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netlogon 26.08.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, mam do Was dwa krótkie pytania, bardzo proszę o fachową poradę. 1. Jakiego materiału najlepiej użyć do wygłuszenia odgłosów sąsiadów mieszkających podemną ? < ale żeby był to materiał twardy, nie unoszący paneli (jak to jest w przypadku niektórych mat piankowych). 2. Czy można położyć pod panele 2 warstwy korka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netlogon 26.08.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam, mam do Was dwa krótkie pytania, bardzo proszę o fachową poradę. 1. Jakiego materiału najlepiej użyć do wygłuszenia odgłosów sąsiadów mieszkających podemną ? < ale żeby był to materiał twardy, nie unoszący paneli (jak to jest w przypadku niektórych mat piankowych). 2. Czy można położyć pod panele 2 warstwy korka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagi 26.08.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) te odglosy to dzwiek transmisyjny (czli sasiedzi nie slysza twoich krokow) i wygluszasz go prawie kazdym podkladem polistyrenowym lub poliuretanowym jezeli ma byc twardy(czytaj gesty) to juz tylko podklady oryginalnezadnego podkladu nie mozemy dublowac Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez Ka***gi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.08.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 ad1. nie wyciszysz takich dźwięków poprzez podkłady, fizycznie teg dźwięk rozchodzi się poprzez wszystkie mury ad2 nie można, lepiej użyć maty qiuck stepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 29.08.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 a czemy nie można dublować podkładu? mi w sklepie zasugerowano połozyc dwie wartwy pianki (dom parterowy).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagi 30.08.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 na pewno byles w sklepie z podlogami a nie w warzywnym? tak na powaznie jak chcesz zachowac gwarancje na panele to nie dubluj pianek bo to nic nie pomoze na wygluszenie, a tylko na wyrownanie w jakim sklepie byles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolipoplady 01.09.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ponawiam pytanie: co dac pod panele w przypadku podlogowki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.09.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Ponawiam pytanie: co dac pod panele w przypadku podlogowki??? Najlepiej papier falisty na wyjątkowo równą powierzchnię wylewki. Poza tym suchość wylewki nie powinna przekraczać w całym przekroju wylewki 0,8CM% lub 1,3DNS%. Opór przenikania ciepła paneli i podkładów pod nimi nie może przekraczać 0,15m2K/W. Norma PN EN 1264 mówi o 0,10m2K/W. Musisz się dowiedzieć jakie mają te materiały opór przewodzenia ciepła i je dodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagi 03.09.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 pozwole sobie nie zgodzic sie z powyzszymna ogrzewanie podlogowe pod parkiet klej oczywiscie, a w przypadku paneli podklad mineralowy poliuretanowy , np podklad Sound Protect Eco 0,03 m2K/W, natomiast papier falisty ma znacznie gorsze parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 16.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 czy jest to może coś takiego ? http://www.komfort.pl/akcesoria/wyszukiwarkainfo/nazwa/PODKLAD_RAPPORT/kod/034798/PG/1 mam generalnie ogromny dylemat na temat podkładu pod panele chciałbym wyciszyć trochę chociaz poruszanie się po pokoju i znalazłem coś takiego jak wyżej link generalnie takiej super podłogi niemam równej ale wylewka całkowicie odpada dlatego szukam rozwiązań pośrednich doradzicie coś ciekawego ? tylko nie 60 zł /m2 bo przeżyje załamkę hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 17.09.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja mma od 7 lat w mieszkaniu takie zielone płyty pod panelami i jest ok ...w domu dam to samo .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seniorus 17.09.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 a czy ktoś zauwazył np przy podłożeniu korkiem róznicę w hałasie i użytkowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dvd 20.09.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam Moim zdaniem ta taka biała pianka zwykła to szajs nie opłaca się to kłaść szybko się wybija, tylko że dawniej na rynku można było dostać to,Te pianki są dobre ja osobiśćie bym kupował 5mm, nie wiem co myśleć o pilśni też rozważałem kłaść na tym. Mógł by ktoś wyrazić opinię porównującą pilśnię z pianką? No i jakiej firmy są dobre pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pogodka20 20.09.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam Oferuje ułożenie paneli podłogowych+listwowanie działamy na terenie Radomia,Warszawy i okolic. Wiecej informacji [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagi 20.09.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 podklady pilsniowe to chyba najgorszy wybor wsrod podkladow, zdecydowanie lepsze sa podklady polistyrenowe - w arkuszach - co do producenta to i tak jest kilku producentow i robia podklady dla wszystkich - decora, vox, cezar, aspro itp. natomiast pianki z rolki (gestosc ok 10-20 kg/m3) nadaja sie tylko jako papier do pakowania np porcelany, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maca1719508145 15.12.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 A co myślicie o takim rozwiązaniu: (Domek poniemiecki i podłoga z desek) Korek techniczny 2mm, na korek ekopłyta (eko-por) 5,5mm i na to panele 7mm? Czy może korek dać na ekopłyte? Główny cel to wyciszenie dźwięków przedostających się do pokoju poniżej. Zastosowanie waty czy innych rzeczy odpada. Witam, Mam identyczną sytuację jak Ty, tzn. poniemiecki dom z drewnianym stropem i taki sam dylemat przed położeniem paneli. Zastanawiam się nad zastosowaniem podwójnego podkładu, czyli właśnie ekopłyta+korek ze względu na najlepsze właściwości tłumiące. Czy przetestowałeś już to rozwiązanie w praktyce i czy jesteś zadowolony z efektu ? Ktoś tutaj na forum napisał, że nie można stosować jednocześnie dwóch podkładów pod panele, ale jakie są przeciwwskazania - nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 15.12.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Witam, Mam identyczną sytuację jak Ty, tzn. poniemiecki dom z drewnianym stropem i taki sam dylemat przed położeniem paneli. Zastanawiam się nad zastosowaniem podwójnego podkładu, czyli właśnie ekopłyta+korek ze względu na najlepsze właściwości tłumiące. Czy przetestowałeś już to rozwiązanie w praktyce i czy jesteś zadowolony z efektu ? Ktoś tutaj na forum napisał, że nie można stosować jednocześnie dwóch podkładów pod panele, ale jakie są przeciwwskazania - nie wiadomo. Nadmiernie gruby podkład - złożony z dwóch grubych warstw jest bardzo elastyczny, co może się przyczynić do uszkodzenia zamków w panelach czy w innych podłogach pływających. Reasumując elastyczność wynikająca z rodzaju podkładu ogranicza jego czy ich (2 podkładów) grubość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts