Gość 04.09.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ... z przerażeniem natomiast oglądam czyny rządzących liberałów, jeszcze wieksze zamknięcie korporacji prawniczych, ale gdy ostatnio czytałam że na setki nowych zawodów bedą wprowadzane koncesje, np. na masażystów, fizjoterapeutów, to jest to socjalizm!!! To u kogo sie masuję nie powinno być zależne od koncesji, teraz mąż mnie wymasuje i będa mogli go oskarzyć o brak koncesji... ale napewno tworzenie kolejnych koncesji, korporacji, powoduje jedno, brak konkurencji, który odbija się na wysokich cenach które drenują nasze portfele... po kolei spacyfikuja kolejne grupy /mając kalkierów/ sprzątaczki, pracownicy zieleni miejskiej czy babcie klozetowe mozna załatwic tym samym sloganem "Babcie łaczcie sie w IZBACH BABĆ KLOZETOWYCH" "ZWIĄZKI ZAWODOWE TO ZA MAŁO " MY WAS UBEZPIECZYMY ! PRZESZKOLIMY! WYSEGREGUJEMY! łaczcie się - a tylko WY będziecie miały prawo sprzątac ... !/ a przy okazji zedrzemy z was skóre .../ będziecie zap .... c na góre piramidki /to działa jak system argentyński - jeden wymysla i zakłada, podczepia sie pod to paru klakierów i tez spija smietanke.... a reszta pracuje na tych trutni / bo warunkiem przyjęcia do pracy - tu będzie wyliczanka /studia mgr , kursy zawody "pokrewne", itd ale najwazniejsze będzie czy IZBA sie zgodzi i zaproteguje .../ chodzi o to aby nie było wolnego rynku ... aby rozdawc, dzielic, brac łapówki i wciskac kit ... zmuszac aby wszyscy robili audyt, zatrudniali tylko zrzeszone sprzątaczki i chodzili srac tylko tam gdzie działaja IZBY BABĆ KLOZETOWYCH A motłoch i tak z rozdziawioną gęba będzie sie cieszył i bił brawa jak sie mu rzuci jakis ochłap ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 04.09.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Brawo Brzoza !!! Najlepsze podsumowanie dyskusji o cert. energ. Jak mawiał mój znajomy ... "socjalizm byłby dobry, żeby jeszcze żony były wspólne ..." P.S. Zyczę sobie i innym budującym aby ustawy o certyfikatach energrtycznych i innych pierdołach trafiły jak najszybciej do kosza .... !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.09.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Zyczę sobie i innym budującym aby ustawy o certyfikatach energrtycznych i innych pierdołach trafiły jak najszybciej do kosza .... !!!!!! Dla budujących i sprzedajacych, takie świadectwo energetyczne budynku jest istotnym obciążeniem - zwłaszcza jak chca coś ukryć. Natomiast dla kupujacego może to być "zbawienne". Być może, wprowadzenie świadectw, zróżnicuje ceny budynków, mieszkań itp. Jestem pewnie mało obiektywny, bo będę budował dom w miarę (moją) energooszczędny - to mam w tym swój interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.09.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 tylko sSwiwy12 ja Cię błagam, zaklinam,nie pakuj tego Swojego interesu za głęboko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 04.09.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 tylko sSwiwy12 ja Cię błagam, zaklinam, nie pakuj tego Swojego interesu za głęboko Witaj. Jaki interes, taka głebokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 04.09.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 rekami i nogami mozna podpisac sie pod tym, co brzoza napisal. jak ktos chce audyt, moze go zlecic i dzis - w czym problem? w tym, ze przymusza sie wszystkich do kolejnej papierkowej fikcji budowlanej, generatora dochodu dla kolesi z branzy lub absolwentow 2-tygodniowych kursow do tego kosmiczne dzienniki budowlane, przeglady 5000 sprzetow w postaci zerkniecia na urzadzenie i wyplodzenia papierka, etc. przypomina to rowniez tzw. podatki ekologiczne (plac wiecej za lot, od tego przyroda zakwitnie... czytaj kolesie napchaja sobie kabze). ekoreligia nadciaga, zyje w UK to wiem. na 10 reklam w telewizji 5 lub wiecej bredzi o ekologii, co2, latajace silniki dieselka, wesole samochodziki pro-ekologiczne, zarowki z oparami rteci, etc.... biznes sie kreci. czym jest taki certyfikacik wobec nadciagajacego tsunami ekologicznego? juz sie zaczelo - jak z domu zrobic ekotwierdze... ministerialna walka z zanieczyszceniami i co2 (?) za pomoca drenazu opaskowego kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 04.09.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jestem pewnie mało obiektywny, bo będę budował dom w miarę (moją) energooszczędny - to mam w tym swój interes Ja niestety też. Nie liczyłem tego jeszcze, ale mój dom powinien się zmieścić w klasie A, a ponadto na tych certyfikatach może uda się coś dodatkowo zarobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.09.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ŚWIADECTWACH jak wcześniej zauważonozarobić? szacowali mądrale, że w granicach 1kPLN, zważywszy, jaką dokumentację należy przeanalizować,co sprawdzić, proponowałbym się nie braćsię za stare chałupya i przy nowych czasami trzeba będzie się pogimnastykowaća że uprawnienie będą Ci, którzy w większości niewiele na ten temat wiedzą (chodzi o termin 1 styczeń 2009), niezłych baboli należy oczekiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 05.09.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Zapoznaj się z PB, bo prawdopodobnie go nie znasz. zacząłem czytać, mam nadzieję, że w miedzy czasie nie nastąpi nowelizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati999 05.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 ludzie, musiałam założyć konto żeby móc napisac co myślę o tych bzdurach które tu wypisujecie. Każdy mądruje się na temat o którym chyba niewiele wie, poruszacie tu takie sprawy jak prawo budowlane, rozporządzenia, projekty itp. Czy ktoś z was przeczytał dyrektywę europejską, która mówi o tych świadectwach ??? Jest tam wyraźnie napisane, że świadectwa będą miały jedynie charakter informacyjny co oznacza, że unia nie narzuca nam obowiązku posiadania ich przy odbiorze czy zbyciu nieruchomości. To państwo członkowskie określa rangę tego świadectwa, czyli od naszego rządu zależy czy będą obowiązkowe czy nie. Wkurza mnie wasze wymądrzanie się na temat tego kto na tym zarobi wielkie pieniądze. Proponuję zapoznać się z dyrektywą - nie jest to na tyle trudne żeby tego nie zrozumieć. Tam zawarta jest cała idea tego przedsięwzięcia, cel jest szczytny i nie dotyczy nas samych, nie wiem nawet czy naszych dzieci ale napewno przyszłych pokoleń. Swiadectwa mają w ludziach zakorzenić świadomość że zasoby dające energię nie będą trwać wiecznie, trzeba już dziś o tym pomyśleć. Poza tym świadectwo ma również zawierać informacje na temat tego co właściciel nieruchomości może zrobić żeby zużycie energii zmniejszyć. Jakoś nikt nie ma pretensji o żarówki energooszczędne, czy papierowe torby w marketach ale świadectwa to już ponad wasze siły. Ja domy buduję od dawna i zawsze biorę pod uwagę to żeby zużycie energii było jak najmniejsze i to niekoniecznie z uwagi na koszty. Smieszą mnie słowa "nie chcieliśmy oszczędzać na ocieplaniu więc daliśmy styropian 10 a nie 8" ludzie to jest śmiechu warte - ja daję 20 i jakoś nie wypisuję o tym na lewo i prawo. Odnośnie kursów, jak ktoś napisał 20-godzinnych - to jest jedynie przedstawienie po krótce minimum programowego, resztę kursant musi zrobić sam, z dobrego źródła wiem że nie jest to temat prosty a pani z PFRN radziła się zastanowić i bardzo do sprawy przyłożyć ( w przygotowaniu 700 - stronicowa książka opisująca sposób wykonywania obliczeń) Podsumowując - jestem za świadectwami a prognozowanie, że wszyscy będą świadectwa fałszować na żądanie, jest mierzeniem ludzi swoją miarą !!! P.S. i nie sprowadzajcie wszystkiego do pieniędzy bo naprawdę czytając te posty można odnieść wrażenie że najbardziej gorączkują się tu ci którzy uprawnień nie będą posiadać !!! pozdrowiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.09.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 no to superpewnie przeżyłaś traumę no i ten tytaniczny wysiłek związany z zakładaniem kontakulomiotki NRD przy Tobie wysiadają no i skąd masz tak dokładne dane dot. świadectw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frupper 05.09.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 pati999 - masz rację , ale spróbuj wczuć się w inwestora albo klienta , któremu dochodzi kolejny dokument (nie spierajmy się ile go będzie kosztował) a przecież niejeden cudak na świeczniku obiecywał uproszczenia procedur i obniżenia kosztów dokumentacji i uzgodnień. Rozumiem obie strony bo zbiegiem okoliczności jestem zarówno prywatnym inwestorem (tzn. drobnym ) i jednocześnie będę świadectwa przygotowywał ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeny 05.09.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 czy Wy, CABANKI myślicie, że rynek nieruchomości się załamie??? Z UE, to sugestia...nie ma co się nakręcać a nasze mądrale...ehhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 06.09.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 ..... cel jest szczytny i nie dotyczy nas samych, nie wiem nawet czy naszych dzieci ale napewno przyszłych pokoleń.... na pewno przekona się o tym każdy, któremu przyjdzie zapłacić kilkaset złotych za ten cel... sorry, ale to są takie same głupoty, jak "energia ekologiczna" z wierzby energetycznej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati999 06.09.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 panie czy pani barbossa hmmmm jak zwał tak zwał, to nie była trauma tylko strata mojego cennego czasu który mogłabym poświęcić np. na przeczytanie kolejnego art poświęconego świadectwom Proponuję żebyś ty również zamiast mądrować się na tym forum na tematy o których najwidoczniej nie masz bladego pojęcia, poświęcił/a trochę czasu na lekturę. Nie będzie wtedy głupich pytań typu skąd masz tak dokładne dane dot. świadectw ? - Przeczytaj uważnie moją wcześniejszą wypowiedź to będziesz znał/a odpowiedź na swoje głupie pytanie Nie rejestrowałam się wcześniej, choć śledzę forum od lat, dobijają mnie zakompleksieni kretyni, którzy chcąc być uważani za najmądrzejszych, zachowują się jak pan czy pani B (a może jedno i drugie) pozdro dla prawdziwych znawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 dobijają mnie zakompleksieni kretyni, którzy chcąc być uważani za najmądrzejszych, zachowują się jak pan czy pani B (a może jedno i drugie) zdecydowanie Pan (sprawdziłem przed chwilą) chyba powinienem się obrazić? może zgłosić Moderatorowi "ja nie chę być uważany za najmądrzejszych" ja jestem jak masz problemy wal śmiało, nawet baranka w ścianę i więcej finezji w obrażaniu innych Ci życzę aha i B nie b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 06.09.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 ojojoj! jak mocno! ktoś ma chyba poważne kłopoty z trzymaniem ciśnienia.... może faktycznie lepiej przeczytać kolejny art. o "szczytnym celu" zamiast obrażać ludzina forum.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati999 06.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 no i cel został osiągnięty "uderz w stół a nożyce się odezwą" buziaczki Barbossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.09.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Pan czy Pani b /może jedno i drugie/ to mogę też być ja A cóż tu za troll nowy zawitał ten/ta/może jedno i drugie/ Pati999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.09.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 no i cel został osiągnięty "uderz w stół a nożyce się odezwą" buziaczki Barbossa już pupę nadstawiłem... czekam... (na buziaczki tylko ) a jakiż to cel osiągnęłaś zakładając nowe konto pod nowym nickiem, starego nie chcesz poplamić? ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło dałaś mi carte blanche do dalszej/innej polemiki b.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts