Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PIWONIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Ten projekt należał do moich faworytów Wybierałam pomiędzy trzema projektmi i wszystkie były z Archonu.

Jest bardzo oryginalny a do tego ma zadaszony taras, wg. mnie ciekawy rozkład na parterze i maksymalnie wykorzystaną przestrzeń na poddaszu.

Zrezygnowałam z niego, bo ma garaż tylko na jeden samochód, nie ma pokoju na parterze (to przeważyło), otwarta kuchnia (wiem, że niektórzy lubią ja nie przepadam) i średnio ustawny salon (w zasadzie nie masz gdzie ustawić jakichkolwiek mebelków).

Musisz sam się zastanowić czego porzebujesz.

Powodzenia.

• 4 months później...

Czy warto co?

- budować ten projekt,

- coś zmienić,

1. jeżeli chodzi o zmiany to zrobiłbym wyjście z kotłowni na ogród zamiast okna, odrugiej łazience już mówiłem, u rodziców są 2+WC, kiedyś była jedna +WC- zdecydowanie za mało,

2. Zwróć uwagę w trakcie budowy na poprawne wykonanie balkonu-tarasu (izolacja wodna) oraz "zadaszenia" fragmentem podłogi tarasu ( izolacja termiczna).

powodzenia

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...

Witam

Po męczeniu na priv wielu użytkowników forum, którym za cierpliwość i chęć pomocy serdecznie niniejszym dziękuję, wybór projektu padł na Dom w piwoniach z Archonu - wersja z podpiwniczeniem (niestety strona w tym momencie nie działa i nie moge pdać linku, uzupełnię tak szybko, jak się da).

Bardzo byłbym zainteresowany wszelkimi sugestiami na temat tego projektu. Są tu jacyś użytkownicy realizujący ten projekt? A może gdześ można zobaczyć taki domek? Idealnie byłoby w okolicahc Katowic i Krakowa.

Pozdrawiam i korzystając z okazji składam zyczenia zdrowych, wesołych i pogodnych Świąt Wielknocnych.

Krzysiek

• 2 years później...

Witam,

wraz z mężem realizujemy budowę domu wg. projektu "Dom w Barwinkach" z Archonu. Zdecydowaliśmy się na parę zmian w projekcie, m.in. na wentylacje mechaniczną.

Chętnie nawiążemy kontakt z inwestorami, którzy także zdecydowali się na ten projekt.

Pozdrawiam serdecznie!