Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zjazd z działki na drogę gminną - pozwolenie

groomek

Recommended Posts

Ja składałam na mapie do celów projektowaych z zatwierdzonymi przez ZUD przyłaczami. NIe wiem czy to czasem nie ma też znaczenia.

Choć z drugiej strony nie musisz miec domu, żeby sobie zrobić zjazd.

Pamiętaj tylko, że jak już dom postawisz i będziesz chciał zmienić miejsce zjazdu to znowu musisz występować o uzgodnienie zjazdu i ten cały szpas...

Witam !

Ja musiałam mieć wrysowany dom na mapie do celów projektowych wraz z zaznaczeniem wjazdu oraz wejścia (furtka).Wjazd musiałam określić czy będzie szer.3m czy 4m i jaki w ogóle będzie utwardzony kostką czy jakimś asfaltem.

Wystarczy podejść do gminy oni dadzą wniosek oraz powiedzą czego oczekują w załączeniu do wniosku.Podsumowując u mnie to była tylko formalność i trwało dosłownie tydzień czasu.

• 13 years później...
Witam !

Ja musiałam mieć wrysowany dom na mapie do celów projektowych wraz z zaznaczeniem wjazdu oraz wejścia (furtka).Wjazd musiałam określić czy będzie szer.3m czy 4m i jaki w ogóle będzie utwardzony kostką czy jakimś asfaltem.

Wystarczy podejść do gminy oni dadzą wniosek oraz powiedzą czego oczekują w załączeniu do wniosku.Podsumowując u mnie to była tylko formalność i trwało dosłownie tydzień czasu.

Witam. Wlasnie mam do złożenia wniosek o lokalizacje zjazdu z drogi gminnej, podpowiesz mi jak oznaczyć go prawidłowo na mapce?