groomek 03.09.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Czy aby uzyskać pozwolenie na zjazd z drogi gminnej, musze posiadać mapę z naniesionym przez architekta domem itd.?Czy moge złożyć wniosek załaczając po prostu mapę i sam na niej zaznaczyć miejsce usytuowania bramy i zjazdu?Czy to wystarczy do uzyskania takiego pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.09.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Ja składałam na mapie do celów projektowaych z zatwierdzonymi przez ZUD przyłaczami. NIe wiem czy to czasem nie ma też znaczenia. Choć z drugiej strony nie musisz miec domu, żeby sobie zrobić zjazd. Pamiętaj tylko, że jak już dom postawisz i będziesz chciał zmienić miejsce zjazdu to znowu musisz występować o uzgodnienie zjazdu i ten cały szpas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 09.09.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam !Ja musiałam mieć wrysowany dom na mapie do celów projektowych wraz z zaznaczeniem wjazdu oraz wejścia (furtka).Wjazd musiałam określić czy będzie szer.3m czy 4m i jaki w ogóle będzie utwardzony kostką czy jakimś asfaltem.Wystarczy podejść do gminy oni dadzą wniosek oraz powiedzą czego oczekują w załączeniu do wniosku.Podsumowując u mnie to była tylko formalność i trwało dosłownie tydzień czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleru 30.01.2022 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Witam ! Ja musiałam mieć wrysowany dom na mapie do celów projektowych wraz z zaznaczeniem wjazdu oraz wejścia (furtka).Wjazd musiałam określić czy będzie szer.3m czy 4m i jaki w ogóle będzie utwardzony kostką czy jakimś asfaltem. Wystarczy podejść do gminy oni dadzą wniosek oraz powiedzą czego oczekują w załączeniu do wniosku.Podsumowując u mnie to była tylko formalność i trwało dosłownie tydzień czasu. Witam. Wlasnie mam do złożenia wniosek o lokalizacje zjazdu z drogi gminnej, podpowiesz mi jak oznaczyć go prawidłowo na mapce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts