sanczo55 03.09.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 MAM PYTANIE JAKA DACHOWKA JEST LEPSZA MIEDZIANA CZY KASZTANOWA FIRMY ROBENA .WIEM ZE TE DACHOWKI NIE SA NAJLEPSZE ALE NA TO MNIE STAC .CZEKAM NA WASZE OPINIE .NAPISZCIE DLACZEGO TE DACHOWKI SA ZLE BO KAZDY TYLKO PISZE ZE TO SA NAJGORSZE DACHOWKI A NIE UZASADNIA DLACZEGO .POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 03.09.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 jeśli już wiesz że kupisz robena to kolor jest kwestią gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanczo55 03.09.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 CZY JEST TEN ROBEN NAPRAWDE TAKI ZLY .JA MAM ZAMIAR KUPIC ROBEN PLUS PODOBNO JEST ON TROSZKE LEPSZY.CZEKAM NA OPINIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.09.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 MAM PYTANIE JAKA DACHOWKA JEST LEPSZA MIEDZIANA CZY KASZTANOWA FIRMY ROBENA .WIEM ZE TE DACHOWKI NIE SA NAJLEPSZE ALE NA TO MNIE STAC .CZEKAM NA WASZE OPINIE .NAPISZCIE DLACZEGO TE DACHOWKI SA ZLE BO KAZDY TYLKO PISZE ZE TO SA NAJGORSZE DACHOWKI A NIE UZASADNIA DLACZEGO .POZDRAWIAM Nie wiem skąd czerpiesz takie informacje , że Roben jest zły. Jeśli z tego Forum to poczytaj na innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 03.09.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 MAM PYTANIE JAKA DACHOWKA JEST LEPSZA MIEDZIANA CZY KASZTANOWA FIRMY ROBENA .WIEM ZE TE DACHOWKI NIE SA NAJLEPSZE ALE NA TO MNIE STAC .CZEKAM NA WASZE OPINIE .NAPISZCIE DLACZEGO TE DACHOWKI SA ZLE BO KAZDY TYLKO PISZE ZE TO SA NAJGORSZE DACHOWKI A NIE UZASADNIA DLACZEGO .POZDRAWIAM Ja mam Robena kasztan od 4 lat i nic się nie dzieje. Jak ci tylko dobrze położą to będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.09.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 U nas też Roben (miedź), kładziony w roku 2001 - chwalimy. Żadnych nalotów, glonów, mchów czy porostów!!! Kładzione były na pełnym deskowaniu. Nic nie przecieka, nic się nie dzieje, więc nie wiem skąd takie informacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanczo55 03.09.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 WOCZYTALEM NA TYM LUB INNYM FORUM ZE ROBEN TO TANDETA .A CO DO TEGO KASZTANOWEGO TO PODOBNO DOSTAJE TZN PAJACZKI CZY ZAUWAZYLISCIE TO POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.09.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Na naszym nie ma żadnych pajączków, odbarwień ani innych śladów. Dzielnie przetrwał ostatnie (solidne) gradobicia, po których truchtem biegliśmy na budowę sprawdzać stan dachu i okien dachowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 03.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 WOCZYTALEM NA TYM LUB INNYM FORUM ZE ROBEN TO TANDETA .A CO DO TEGO KASZTANOWEGO TO PODOBNO DOSTAJE TZN PAJACZKI CZY ZAUWAZYLISCIE TO POZDRAWIAM A to dobre....W takim razie ja na twoim miejscu tandety bym nie ładował na dach tym bardziej jak nie stać Cię na nic innego.Później będziesz poprawiał albo zrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 03.09.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Nie stać cię na nic innego niż dachówka ceramiczna robena?! Nie wiem czy twój post to nie jakaś marna prowokacja. Dachówka ceramiczna Robena to jedno z lepszych pokryć dachowych. Wybierz raczej miedź. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia19 04.09.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ja w tym roku kupiłam dach. Robena średzką falistą miedzianą i miałam problem- lewe dachówki były krzywe w takim stopniu, że odstawały 4-6 cm dolną krawędzią. Szukałam po składach starej dostawy i na szczęście udało się dokupić. Teraz nie kupiłabym tej dachówki. Jeżeli będziesz kupować dachówkę zwróć uwagę czy są proste, szczególnie te boczne. U nas majster jak zobaczył te krzywe to się załamał. Jeżeli chodzi o kolor miedź jest b. ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A może to nie był pierwszy gatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 05.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A może to nie był pierwszy gatunek Roben nie rozdziela dachówki na gatunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.09.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Każdy producent nieudane partie sprzedaje jako pozagatunek. Zdziwiłam się, bo nasze wszystkie były proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 05.09.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Nasze byly rowniez proste! Dekarze bardzo je chwalili. Wybralabym osobiscie kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia19 06.09.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Nie była to dachówka pozagatunkowa. Kupowałam w zaprzyjaźnionym składzie budowlanym, więc też nie wcisnęliby mi badziewia. Facet w składzie oddawał potem dachówkę do producenta. Okazuje się, że pierwsza partia z lutego 2008 była ok i taką miałam na początku, a druga dostawa z późniejszej produkcji była krzywa. Kiedy szukałam po różnych składach prostych dachówek okazało się, że wszędzie dachówki z późniejszej produkcji miały tę wadę. Dlatego przestrzegam, żeby oglądnąć dachówki.U producenta powiedziano mi przez telefon, że mogą być wahania w wymiarach do 1,5 cm. Więc reklamacja na własna rękę takich dachówek może być nieskuteczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka11 06.09.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Miedź to chyba kolor naturalny dachówki Robena, a przynajmniej zbliżony do naturalnego. Kasztan jest barwiony tylko z wierzchu (nie w masie), wiec to może rodzić późniejsze kłopoty z odbarwieniami. Wybierz więc miedź, u mnie prezentuje się dobrze, a z jakością również nie ma problemu. Dach wygląda ładnie i co najważniejsze nie przecieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sportek 06.09.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 A czy miedź się nie utlenia pozostawiając zielonkawą barwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irtad 06.09.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 A czy miedź się nie utlenia pozostawiając zielonkawą barwę? na dachówce ceramicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.09.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Miedź u Robena, to nazwa koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts