grzegorz_si 03.09.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 WitamZrobili mi elewację, tynk silikonowy greinplast baranek 1,5 mm. Niestety jedna ze ścian jest źle zatarta. Widać smugi tam gdzie robili "mijankę". Gnojom nie daruję. Czy można teraz położyć na tą ścianę jeszcze raz to samo? Ściana nieduża niech więc sobie stawiają rusztowanie od nowa, kupią tynk i zrobią jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 03.09.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Nie da rady. Można za to malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iszin 03.09.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 kupic tynk i przejechac jeszcze raz. Bedzie sie trzymac i nas przezyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.09.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 też jestem zdanie że bedzie sie trzymać co do zamalowania to według mnie nie zakryje ale można kawałkiem sprubowac niestety ale ten typ tynkowania i w dodatku silikonem nie należy do najlatwiejszych prac .do tego musi byc odpowiednia pogoda a nie 25 stopni i wiatr jak mamy teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.09.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jedyna rada - tynk zaciągnąć klejem do siatki, aby ściana zrobiłą się płaska i równa. Inaczej ziarno się nie będzie toczyć i nie ma szans na dobre zatarcie.Po wyrównaniu - poółożyć od nowa tynk.Postawić 3 tynkarzy NA RAZ . Inaczej będzie przesychać na łączeniach powierzchni z zabawa się powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 03.09.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jedyna rada - tynk zaciągnąć klejem do siatki, aby ściana zrobiłą się płaska i równa. Inaczej ziarno się nie będzie toczyć i nie ma szans na dobre zatarcie. Po wyrównaniu - poółożyć od nowa tynk. Postawić 3 tynkarzy NA RAZ . Inaczej będzie przesychać na łączeniach powierzchni z zabawa się powtórzy. da rade położyc na drugi raz bo juz kiedys po kimś poprawialiśmy i poszło normalnie.dało rade zatrzec bez problemu nie wiem czy zaciagniecie klejem jest dobrym pomyslem . na raz może wystarczyc i trzeba bedzie zaciagac 2 raz i znowu grunt .dla mnie ta opcja odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 04.09.2008 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 da rade położyc na drugi raz bo juz kiedys po kimś poprawialiśmy i poszło normalnie.dało rade zatrzec bez problemu Czy zauważyłeś jakieś trudności w zacieraniu drugiej warstwy? Boję się że te ciołki znowu to spieprzą jak będą mieć trudniej. Z drugiej strony pozostałe ściany zatarte są naprawdę bardzo dobrze więc. może dadzą radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.09.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 to juz niech decyduje osoba która to robi.wystarczy zrobic gdzies nie wielka próbke na desce czy kawałku płyty i juz wiemy jak nam idzie baranek duza jest ta ściana :?: może jest ich za mało do tej ściany można tez sprubowac troche rozrzedzic towar żeby wolniej wiązał ; łatwiej sie troche zaciera i kladzie ( zwlaszcza jak się np. robi podbitke ) ale nie każdy sie da i czasem po prostu jest gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.09.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 tak jako rzecze Sp5es - zwłaszcza przy silikonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
COOL-J 20.11.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jedyna rada - tynk zaciągnąć klejem do siatki, aby ściana zrobiłą się płaska i równa. Inaczej ziarno się nie będzie toczyć i nie ma szans na dobre zatarcie. Po wyrównaniu - poółożyć od nowa tynk. Postawić 3 tynkarzy NA RAZ . Inaczej będzie przesychać na łączeniach powierzchni z zabawa się powtórzy. da rade położyc na drugi raz bo juz kiedys po kimś poprawialiśmy i poszło normalnie.dało rade zatrzec bez problemu nie wiem czy zaciagniecie klejem jest dobrym pomyslem . na raz może wystarczyc i trzeba bedzie zaciagac 2 raz i znowu grunt .dla mnie ta opcja odpada Zgadzam się! Tynk na tynk i nie będzie problemów bez dodatkowych kosztów takich jak klej, grunt.....pamiętać tylko że to ziarno 1.5 mm a więc niczego się nie ukryje - tym razem muszą się postarać! I będzie dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts