Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepszy Market Budowlany -wasze opinie

Recommended Posts

Z Obi, Nomi, Praktikera i Castoramy najbardziej lubię to ostatnie. Fakt jest jednak faktem, ze na niektóre artykuły jest promocja, a inne kosztują dużoooo drożej. Np. płyty g-k najtańsze w markecie (różnica powiedzmy 2 zł), a wieszaki do ich montażu w składzie kosztują 55gr, a w markecie 2 zł. Tyle, ze tych drugich potrzeba znaaaacznie więcej.

Moje zdanie znacie bo niejednokrotnie wypowiadałem sie na forum .Ogolnie to wszystkie markety to dobry wujek i prawie za darmo sprzedają tylko co z jakością .Jest takie powiedzenie kto tanio kupuje ten 2 razy kupuje i myślę że w waszym przypadku też tak będzie ,z tym tylko za co jak zniszczymy polskich producentów lepszych towarów i hadlowców .Obudzimy sie pewnego dnia i będą tylko hiper markety i hiper ceny i nie pomoże już ani świety Boże.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Mam podobne spostrzeżenie jak Tommco. Jak miałbym wybierać: OBI, Nomi, Praktiker i Castoramę, to wybieram ten ostatni. W większości przypadków mają najniższe ceny, mało problemów przy ewentualnych zwrotach, nienajgorsza obsługa. Minusem takich sklepów jest to,że w zdecydowanej większości przypadków nie można się potargować :( W Paktikerze za to mieli w zeszłym roku jakąś rocznicę i wszystko było -20 %, więc trzeba było to wykorzystać :D Ale suma sumarum market numer 1 dla mnie to Castorama.

Dlaczego unikam marketów budowlanych.

Z prostej przyczyny. Sam pracuje w hurtowni, która specjalizuje sie w branży grzewczej. Mamy w ofercie grzejniki Instal projekt. Kiedys mielismy dostawę i zauwazyłem, że na samochodzie byłu też grzejniki łazienkowe, tylko zapakowane w innego koloru opakowania. Zapytałem co to za grzejnik. Odpowiedzieli mi, ze do hipermarketu (chyba OBI). Zapytałem czy czyms sie różni. Odpowiedzieli, że tak:

- rurka z cieńszą ścianką

- mniejsza średnica

- tańszy sposób malowania

Fakt, że grzejnik jest o 30% tańszy, ale na dobra sprawę jakby taki Kowalski trafił do mnie z ulicy to na starcie ma 10% upustu na taki grzejnik tylko wykonany w wersji maxi a nie mini do marketu.

Pytanie co kto woli.

Natomiast upust ma od ceny katalogowej producenta, a nie hurtowni, bo trzeba wiedzieć, że wiele firm ma swoje cenniki, którę są nawet o 20% droższe od tego co propnuje producent.

• 14 years później...
  • 1 month później...

Mogę polecić :spam:

Wspaniałe podejście do klientów,

Doskonała pomoc przy wyborze komponentów,

Wysoka jakość produktów oraz nie wysokie ceny.

Od dłuższego czasu praktycznie tylko tam zapewniam sobie zaopatrzenie.

Od moderatora: usunięcie linku nie oznacza usunięcia spamu.

Edytowane przez finlandia
Usunięcie spamu