Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

do tych z 10-15 letnim stażem małżeńskim

rozdarty

Recommended Posts

Jak garnki nie lataja, to jest bardzo dobrze. :D Po 15 latach to tak jak Sellimek napisal, mi tez wystarcza sernik. Oby tylko maz go dla mnie kupil, a ja dla niego upiekla. :wink:

Kto by tam chcial cos wiecej. :p :wink:

No i pomysl jaki czlowiek szczesliwy jak wiecej dostanie, a jak nie, tez dobrze. :D :wink:

Stwierdzilismy że brak w nim już tej "iskry". Nie znaczy to oczywiście że zamierzamy podejmować jakieś radykalne kroki - po prostu interesuje mnie wasze zdanie na ten temat. Czy wielkie uczucie z czasem wygasa i jest zastępowane przyzwyczajeniem i przywiązaniem do drugiej osoby? Czy może faktycznie coś gdzieś z czasem straciliśmy....?

Jak to jest u was?

U mnie dzisiaj właśnie przypada "13" rocznica ślubu. No cóż, na pewno nie jest tak jak się poznaliśmy, jak 13 lat temu. Były wzloty i upadki. Iskra bywa, ale jak jest "chata wolna" (no nie tylko ale najczęsciej).

Teraz widzi się wszystkie wady drugiej osoby (zresztą moja połówka już moje wady też dobrze zdążyła poznać hi, hi), patrzy się bardziej krytycznie.

I jest syn na którego przelałam w jakiejś części moje uczucia. Matczyne uczucia.

Ja uważam że faktycznie słodkie, różowe uczucie wygasło, ale ono przekształcilo się w dojrzałe, mocne uczucie na mocnych fundamentach :-)

Myślimy o sobie, tęsknimy jak nie jesteśmy ze soba kilka dni. Martwimy o siebie.

Tak jest u mnie.

16 lat razem...od 12 w trójkę od 7 w czwórkę...

no różnie bywało...

ale hormony wracaly...ostatnio nawet z zaskakująco większa siłą 8)

uciekły znowu ...gdy po raz drugi wykańczamy dom.... :roll:

no ale tak chyba musi być... :roll: miłość nie lubi sie ze stresem, zmęczeniem i natręctwem mysli krążących wokół syfonów bidetowych izolacji poziomych, szczelności szamba... :roll:

ale na moich oczach rozpadaja sie małżeństwa z mniejszym stażem... :cry: dziwne/nie dziwne - zawsze zaczyna się od deficytu seksu... :roll:

Nam za niecały miesiąc stuknie 13-stka.

Różnie bywało... raz lepiej, raz gorzej... ja jestem choleryk jak cholera :lol: - jak mnie coś wkurza to wykrzyczę i mi przechodzi, małż na początku małżeństwa przestawał sie odzywać. Do furii mnie to doprowadzało...Jak coś masz do nie to powiedz, a nie udawaj obrażonego, dzieckiem nie jesteś, potrafisz mówić?!

No i tak powoli doszliśmy do tego, że jak coś jest nie-halo to wymiana zdań, raz cichsza, raz głośniejsza, raz dłuższa a raz krótsza - jakoś się dogadujemy.

Wiadomo, że uczucie sę zmienia, w końcu my też się zmieniamy.

Teraz jest inaczej niż było 13 lat temu i inaczej niż będzie za kolejnych 5, 10 lat (oby!).

I choć czasem mnie rozwala na łopatki jego zdanie na różne tematy, to i tak nie wyobrażam sobie egzystencji bez niego.

nie dałam rady tego wysłuchać..mam skręt kiszek jak słucham disco polo :x :x :x

prponuję to w zamian

http://pl.youtube.com/watch?v=wvNSI4-PV8s&feature=user

http://pl.youtube.com/watch?v=SPUJIbXN0WY

słuchaliśmy tego na naszej 20 rocznicy 8) 8)

Nam stuknie w grudniu 15-stka. Jest inaczej niż na początku, ale generalnie związek się zmienia z każdym dniem, prawda? Każdy związek. Myślę, że nasz ewoluuje w tzw. dobrym kierunku. Fakt, że po 15 latach związek jest inny to norma, jeśli nadal przebywanie ze sobą sprawia nam radość i nie jest karą to chyba jest dobrze? Dobrze jest jeśli żyjemy nadal razem, a nie obok siebie. A my po 15stu latach wybudowaliśmy DOM, no i mamy pierwszego psa. Dzieci już większe, są świetne. Dodatkowo kotów 5, też fajnie. Jest DOBRZE....