Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wyczyścić taśmę z okien

Recommended Posts

Właśnie zwulkanizowała nam się taśma malarska po zewnętrznej stronie plastikowych okien. Wygląda to bardzo brzydko. "fachowcy" mieli robić nam strukturę pozaklejali okna taśmami, poczym obiecywali, że pryjdą jutro, potem znowu jutro i tak 2 tygodnie. Wczoraj poździeraliśmy taśmy no i zonk. Poradźcie mądrzy ludzie proszę.

Ponadto mamy pobrudzoną dachówkę z gruntu do elewacji przez naszych "fachowców", którym nie chciało się foli rozłożyć. To cholerstwo też nie schodzi! Co robić. Dachówka jest ceramiczna, czarna matowa angoba.

Z kleiem na szybach doskonale u mnie poradził sobie denaturat :D Ale jak wypadnie jego działanie na profilach to nie mam pojęcia (nie miałem potrzeby sprawdzać). Można spróbować gdzieś w mało widocznym miejscu i zobaczyć jaki będzie efekt.

Ja profile myłem gorącą wodą z ludwikiem i zchodziły jakieś pozostałości.

Kiedyś ktoś pisałe jeszcze o jakichś specjalnych szmatkach do czyszczenia tego rodzaju zabrudzeń z okien, dostępne były one w castoramie.

Co do dachówki to nie mam pojęcia. Skontaktujcie się ze składem budowlanym od którego braliście dachówkę może oni coś poradzą.

Ja czyściłam własnie taśme malarską z okien pcv kolor orzech zmywaczem do paznokci :D najpierw na kawałku sprobowałm ..test wypadł dobrze wiec całe sztuk 9 sztuk czysciłam,na parapetach z płytek klinkierowych(chyba :o )równiez miałam klej po tasmie malarskiej i również zeszło bardzo ładnie zmywaczem do paznokci....