Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dekarze

Leszko

Recommended Posts

Mam dekarzy rozpoczeli prace (folia+kontrłaty+łaty+dachówka Euronit+okna dachowe+ rynny) nie widziałem ich efetów końcowych czyli gotowych dachów (parę osób polecało).Tak obserwuję i nie mam za bardzo zaufania, ponieważ na początku padło pytanie czy pierwszą warstwę folii wysunąć tyle żeby wypuscić w rynnę, czy nie wypuszczać.

A skąd do cholery ja mam wiedzieć jak dać folię. Przyglądam się i tak ogólnie to niebardzo ufam, dziurawią folię mówią że się zdarza,a kto ma zapłacić za naprawę folii.

Bardzo proszę o rady na co zwracać uwagę żeby się nie wrobić i żałować.

Pozdrawiam

Leszko

Leszko ...niestety odwalaja Ci lipę....

ja teraz tez tak wlipnęłam z ociepleniem...z polecenia bardzo dobry fachowiec....nie zobaczyłam wczesniej co robili...i mam co niekoniecznie chciałam miec: kłopot i niestety musze wszystkiego pilnowac, czytam gdzie sie da o ociepleniach....bo teraz zastanawiam sie czy zatopiona siatka ma byc widoczna ( znaczy jej zarys) bo u mnie widac...

folia u mnie wchodzi w rynne....

Leszko ...niestety odwalaja Ci lipę....

ja teraz tez tak wlipnęłam z ociepleniem...z polecenia bardzo dobry fachowiec....nie zobaczyłam wczesniej co robili...i mam co niekoniecznie chciałam miec: kłopot i niestety musze wszystkiego pilnowac, czytam gdzie sie da o ociepleniach....bo teraz zastanawiam sie czy zatopiona siatka ma byc widoczna ( znaczy jej zarys) bo u mnie widac...

folia u mnie wchodzi w rynne....

Z tego co wiem siatki nie powinno być widać

moi dekarze poutykali folie palcami przy kominie żeby nie było widać, że nie jest wywinięta na komin, przy kominie mogłam podziwiać niebo .....

wkurzyłam się, załatwiliśmy inspektora (niestety ogromny błąd, że nie było go od początku) i teraz chłopaki robią obróbkę wszystkich kominów i wyłazu dachowego od nowa na swój koszt..... i mają zakaz zakrywania tego dachówką do czasu, aż inspektor zatwierdzi robotę....

o i tak... sami są sobie winni bo zostawili niedoróbkę widoczną gołym okiem nawet dla laika inwestora ....

moi dekarze poutykali folie palcami przy kominie żeby nie było widać, że nie jest wywinięta na komin, przy kominie mogłam podziwiać niebo .....

wkurzyłam się, załatwiliśmy inspektora (niestety ogromny błąd, że nie było go od początku) i teraz chłopaki robią obróbkę wszystkich kominów i wyłazu dachowego od nowa na swój koszt..... i mają zakaz zakrywania tego dachówką do czasu, aż inspektor zatwierdzi robotę....

o i tak... sami są sobie winni bo zostawili niedoróbkę widoczną gołym okiem nawet dla laika inwestora ....

Dzięki bardzo

Dobre rady zawsze w cenie!

Pozdrawiam

Leszko