monikaa13 04.09.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 WitamBędzie mi bardzo miło jeżeli znajdą się osoby, które zajrzą do naszego dziennika http://forum.muratordom.pl/nasz-dziennik,t139773.htm A jak zajrzą to skomentują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 04.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Bardzo ladny projekcik. Zyczymy powodzenia w budowie.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.09.2008 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 O widzę Tyson, że też jesteś z pomorskiego. Zaten na pewno będę zaglądała do twojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 05.09.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witaj Bardzo fajny projekt. Osobiście nie patrzyłabym tylko na wygodę - wam też się musi podobać, a to co się podoba nie jest zawsze wygodne (wygodne jest linoleum na podłodze i plastikowe obrusy - ale szczerze - chyba nikomu to się nie podoba). Zawsze możesz zrobić niewielki schodek - będzie tak jak się podoba i nie specjalnie będzie przeszkadzać Co do ekipy za bardzo nie pomogę. Wiem że na najtańszych trzeba uważać ale nie zawsze droższy jest lepszym od tańszego - tak samo to że ktoś dużo gada i wydaje się że mądrze nie znaczy że jest fachowcem (jako że się nie znasz to pewnie dużo może ci naopowiadać ) - sama jeszcze nie szukam (kto wie - może powinnam). Tak czy inaczej życzę powodzenia ps. Mogę Cię "pocieszyć" że ja na razie nie spotkałam nikogo kto by budował mój ewentualny domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.09.2008 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 No właśnie, słowa męża o schodkach: "Chociaż coś będziemy mieli z tego co chcieliśmy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 05.09.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Monika nie wiem jaka dokladnie ma powierzchnie ten twoj domek ale widze ze jest zblizony do naszego.Jesli chodzi o robocizne to wydaje mi sie, ze 50 tys to chyba troszke za duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 05.09.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Monika nie wiem jaka dokladnie ma powierzchnie ten twoj domek ale widze ze jest zblizony do naszego. Jesli chodzi o robocizne to wydaje mi sie, ze 50 tys to chyba troszke za duzo. http://www.archeton.biz/projekt/Cedryk-537-100-opisogolny-c71af40755c18306c40842149adbc598 Adres do projektu Dobrze jest dawać linki bo potem ludzie mówią że "nie wiedzą, ale wydaje się" - a to mało precyzyjne i dziwne wnioski mogą wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.09.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Dzięki za linka do projektu. Nasz domek będzie miał około 150m2 powierzchni użytkowej. Przypominam, że dodajemy garaż a nad garażem powstanie pokój.Dokładne wymiary podam w dzienniku, może wieczorem jak i zdjęcia ze zmianami ale akurat dziś mąż wymyślił remont mieszkania więc trochę czasu brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabi74 10.09.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witaj,Budujemy HG-C3 http://www.hgatelier.com.pl/c3/index.htmlwiesz jak wygląda bo byłaś u nas w galerii.Jest podobny, ale wasz projekt też jest fajny, funkcjonalny ,poddasze standardowe ale bardzo podoba mi się parter:)Kwestia wyboru ekipy jest zawsze trudna. Nasi sąsiedzi mieli do podobnego domku ekipę za 30 tys ale pod koniec musieli ich szukać po mieście;)My mamy ekipę za 45 tys (robią domek, tarasy, schody i więźbę) i jest to ekipa polecona przez znajomych. Naprawdę super, nie doczytałam skąd jesteś ale jeśli okolice Łodzi to mogę ich polecić z czystym sumieniem. Mój mąż jest kierownikiem budowy, tak więc zna się na rzeczy i do tej pory miał dosłownie kilka drobiazgów do wyjaśnienia z panami, robią szybko, czysto i "pod linijkę":)Myślę że warto zapłacic więcej i mieć spokój , no i pewność że nie trzeba będzie poprawiać.PozdrawiamK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.09.2008 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Jestem z pomorskiego więc do Łodzi kawałek Dziękuję za odwiedzenie mojego dziennika, tak się zabieram do dalszego wpisywania ale jakoś na dniach zabrakło czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fracha_ 25.09.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 A ja wyskakuję na spacerek, bo piękna pogoda za oknem Zazdroszczę bo u nas pada i jest strasznie zimno My również budujemy się w górach ale na szczęście u nas nie ma takiego problemu z wodą Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 25.09.2008 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 No a u nas na tyle ciepło, że dziś biegałam po mieście w krótkim rękawku i naprawdę było mi ciepło ale co po niektórzy patrzeli na mnie krzywo, a jeden starszy pan nawet zapytał czy mi czasem nie zimno, a sweterek miałam ale nie miałam ochoty zakładać. A wody zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 26.09.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Witaj Świetnie, że mnie tu odnalazłaś. Tak faktycznie czyżby nikt poza nami Cedryka nie budował? Przyznam się, że projekt faworyt męża ale to bardzo dobry projekt. Funkcjonalne rozmieszczenie pomieszczeń i dość spore jak na taki domek(piszę tak bo mój faworyt był nieco większy, ale pomieszczenia miał tej samej wielkości). Fajna sprawa jeśli chodzi o komin - z jednej strony kominek z płaszczem wodnym a z drugiej piec czy kocioł, jeśli zakładasz ogrzewanie inne niż gazowe (mało kosztowne rozwiązanie w instalacji hydraulicznej). Przy wyborze ekipy nie pomogę bo się zawzięliśmy i staramy się sami budować - jak będzie czas pokaże. Jeśli nadal będzie tak jak zakładam, to pewnie nas wyprzedzicie z budową . W każdym razie dobrze, że możemy się doświadczeniem wymienić przecież budujemy ten sam dom Pozdrawiam serdecznie i pozostaję w kontakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 13.10.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Hej Monia ale masz przeboja z ta woda, i co teraz zrobicie? Bedziecie kopac ? Jak tam wybor ekipy?? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.10.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Hej Zdecydowaliśmy się na tę najtańszą ekipę. Powody opisałam w dzienniku. W tym tygodniu mamy podjechać do niego na budowę i dogadać się co do spotkania itp. Nie wiem zupełnie jak to ma wyglądać, umowa itp. Co tam musi być, czego nie? Co do wody, to nie wiem. Jeżeli nic nie zrobią to będziemy musieli sobie jakoś poradzić. Więc albo przywożenie wody w beczkach jak sąsiad niżej albo poprostu studnia, tylko kto wie jak ta woda głęboko zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 13.10.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Monia wlasnie przeczytalam o dziurach na dzialce myslalam ze padne ze smiechu hahaha Musisz sie dogadac z ekipa co i jak dokladnie. W umowie ujmij najlepiej wszystko dokladnie i szczegolowo: terminy, platnosci, kary itd. My mamy bardzo ogolna umowe, mam nadzieje ze nie bedzie potem zadnych problemow... Co do wody to z tego co wiem, jesli masz dzialke wysoko polozona npm to moze byc problem z woda... no ale coz, skoro nie chca Ci podlaczyc trzeba myslec do dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 27.10.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Hej! Co slychac bo widze ze mega cisza u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.10.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 No właśnie cisza. Czekamy do wiosny. Jesteśmy po rozmowie z wykonawcą. Opiszę w dzienniku dzisiaj. Teraz idę zrobić dziecku śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 06.12.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Dobrze, że się zdecydowaliście na budowę! W wątku "Co zrobię za 50tys." zachęcałam Was do rozpoczęcia budowy, bo naprawdę nie ma co się zastanawiać, zwłaszcza, że działeczka już jest Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 23.12.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ŻYCZYMY ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT ORAZ POMYŚLNOŚCI W NOWYM ROKU!http://img376.imageshack.us/img376/8000/misof6.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts