Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz domek czyli Cedryka komentowanie

Recommended Posts

Majkel gdyby pani Hasse była naczelnikiem już byśmy mieli pozwolenie. Teraz jest inny naczelnik :)

Sąsiad nasz ma pozwolenie właśnie od tej pani.

Mąż podszedł po ludzku, poszedł pogadał ale nie da rady.

Musimy mieć przynajmniej projekt wodociągów. Oczywiście będziemy to robić ale pewnie to potrwa.

Musimy utworzyć komitet działkowiczów i zebrać pieniądze na projekt. Jak będzie projekt, będą warunki z pewiku i będzie od razu pozwolenie.

Komitet już prawie jest, trzeba go tylko zarejestrować czy coś. Wtedy zaczniemy zbierać pieniądze. Jest już pan, który zrobi projekt. Wszystko jest prawie... a prawie robi wielką różnicę jak to mówią :D

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 8 months później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...
na studnie trzeba miec pozwolenie ?? nawet nie wiedziałam o czymś takim

na studnię pozwolenia nie trzeba ale by postawić dom tak, a pozwolenia na budowę nie dostaniemy poki nie będzie wody, normalnej sieciowej - nie ze studni. Projekt zagospodarowania terenu przewiduje wodę z sieci i musi być do pozwolenia. Studnia nic nie da.

• 1 month później...
  • 6 months później...
  • 4 weeks później...
  • 4 months później...
O widzę jakieś nowe wpisy ale tu nie zaglądam więc dopiero dziś zobaczyłam, sory. Zapraszam do mojego nowego wątku o mieszkaniu, bo jak wiecie domek się (z braku pozwolenia) nie wybudował. Link do mieszkania znajdziecie w sygnaturze. Zapraszam, bo tam mam też dużo pracy i potrzebuję pomocy.

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Monikaa13, niestety do PnB domu trzeba mieć wodę z wodociagów i odprowadzenie ścieków:/. Takie realia.A jak było w przypadku zbierania dokumantów do zlożenia PnB? nie mieliście warunków z PWiK? Być może opisywałaś to a ja nie doczytałam. Sąsiad nie ma warunków? A gdybyście spróbowali podreptać do działu technicznego wodociągów. Tak kilka razy, podzwonic trochę..... taka "upierdliwość: :) klientów odnosi często skutek - mówię z doświadczenia:). Studnia rzeczywiście na czas budowy wskazana bo woda musi być. No i potem się przyda, czy to samochód umyć czy to psa pochlapać. A jeszcze jedna podpowiedź, zmiana architekta na innego - takiego ze znajomościami. Sami w trakcie formalności zmienialiśmy architekta i to naprawde nam wiele pomogło:).

Moim zdaniem jednak, jeśli sąsiad zaczyna budowę w kwietniu to pozostaje wam czekać do kwietnia. Woda jakoś musi być, nawet domu mu nie odbiora bez podpięcia do wodociągu. :) Życzę powodzenia

Edytowane przez mimona