Teska 05.10.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 na mojej pieknej dracenie zaległy sie jakies białe stworzonka...liscie powoli acz ze skutkiem usychają...czym to zwalczac??? jak narazie czysciłam woda ale niestety bez skutku... Ratunku!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 05.10.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2003 Teska,nie napisalas jak wygladaja te stworzonka?Jesli zeruja na spodzie liscia ,moze to byc welnowiec,a jesli sa to biale mikroskopijne muszki, to z pewnoscia- maczlik.Wiekszosc szkodnikow mozna zwalczac domowym sposobem,stosujac roztwor do opryskiwania:20g szarego mydla,10ml denaturatu i 1l wody.Podalam przepis z ksiazki o pielegnacji roslin.Ja jednak jestem zwalenniczka gotowych preparatow,ktorych obecnie jest ogromny wybor i zazwyczaj sa wszechstronne.Bardzo dobre sa wszystkie srodki Bayera,poniewaz nie pala lisci.Koniecznie zmien ziemie ,doniczke umyj w goracej wodzie ,poniewaz w ziemi moga rowniez znajdowac sie pasozyty.Acha, zamiast szarego mydla mozesz zastosowac plyn do zmywania naczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.10.2003 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 skorpionko dzięki...to raczej wyglada jak wełna takie wełniane grudki...jutro myję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 08.10.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2003 Tutaj : http://www.ogrodnik.pl/choroby/choroby_03_01.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.10.2003 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2003 mag : dzięki.....wygląda na przedziorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.10.2003 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 nic nie pomaga, szare mydło chemia....co robic!!!!!! taka piekna dracena, dzisiaj jeszcze mam jedna chemie do spryskania....ale dracenka schnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 27.10.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Teska. Przędziorki nie lubią wilgoci. Spróbuj ją, orócz zmywania zraszać prysznicem, ale bez przesady, bo draceny nie lubią zbytnio wilgoci. Ale jak ziemia przeschnie możesz zraszać zamiast podlewania. Podobno na przędziorki dobry jest Talstar firmy Target (albo odwrotnie). Możesz zastosować podlewanie roztworem równolegle z opryskiem.Życzę wytrwałości.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 27.10.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2003 Teska my także mieliśmy przędziorki na naszych kwiatkach koniecznie kup spray firmy "bayer". Działa rewelacyjnie! Nie zrażaj się tylko jeśli za pierwszym spryskaniem nie podziała...ale ręcze że drugie, trzecie je dobije. Ja swoje kwiatki uratowałam. Nie próbuj tylko żadnych innych środków...stosowałam ich mnóstwo i szkoda tylko czasu. Powodzenia Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.11.2003 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2003 zwalczyłam !!!!!!!!!! trzy razy pryskałam chemia, pozniej obmyłam szrym mydlem....i nie ma...umyłam dracenke...i poki co nic nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts