Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na razie zamowilam tylko do kibelka, poprawia sciany i maja zaczac klasc. Wybor padl na organza z opoczna, kolor szaro - bialy.

Do malej lazienki mam jeszcze nie wybrane, zastanawiam sie nad Calle albo widzialam tez takie super szare z motywami japonskimi, nie pamietam jaka to kolekcja. Ta mala lazienka jest przy sypialni a do sypialni podoba mi sie ta kolekcja: http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--kokeshi--/sypialnia/

wiec mysle ze by fajnie pasowalo.

Jesli chodzi o kafelki do duzej lazienki ktora bedziemy robic.. hmm nie wiem kiedy hehe to moze wybierzemy Linero z opoczna, takie fajne kolorowe. Ale znajac mnie to pewnie kilka razy bede zmieniac zdanie :)

Na razie czekam az zaczna kibelek, zobaczymy jak wyjdzie :)

A Wy jakie macie wybrane?

Ja tez zastanawiałam się nad organzą do dolnej łazienki, ale mąż nie chciał żeby było tak szaro-buro i wybrał jazz z opoczna ecru i czerwień plus dekor z kółkami. Nad linero też się zastanawiałam, mamy chyba podobny gust.

Jazz tez mi sie podobaly ale nasz kibelek jest taki maly ze niestety nie moglismy klas kafli w takim rozmiarze. Widzialam tez super kafle czerwone, szare, kremowe - kolekcja Loft z firmy Marconi. Maja tez super dekor - nute, ktora wypelnia sie fuga - byly swietne ale rozmiar tez byl za duzy wiec pozostala nam organza :)

Na poczatku chcialam ulozyc w kolorze ecru polaczonym z brazem, ale cos czuje, ze mam sklonnosc w wyborze do tonacji kremowo - brazowej wiec wybralam szare aby caly dom nie byl jednakowy :)

Te panele, ktore kupilismy do salonu, kupilismy w Leroy Merlin, firma Egger, kolor chyba dab palony, potem jeszcze to sprawdze.

To czekam na zdjecia :)

hehehe niezle, bardzo podobne, tylko troszke drozsze macie ;)

Na poczatku tez chcialam qiuck step, ale podobaly mi sie takie za 120 zl i zrezygnowalam :)

http://www.eplytki.pl/oferta.php?op=product&id=46412

http://www.eplytki.pl/oferta.php?op=product&id=46413

tu jest ten klucz, byl tez czerwony.

Na zywo wygladaly super!

Ja uciekam na budowe na kontrole ;)

Ładne płytki ( płyty w sumie :wink: ) w kuchni :D

Ładna powierzchnia wyszła.

Rozumiem, że takie same pójdą w salonie / koło kominka ?

pozdrawiam, majki

Hej, tak - te same plytki beda ulozone w przedpokoju i dookola salonu :) rowniez przy kominku ale pod samym wkladem i kamienna obudowa bedzie taki sam kamien, jak dookola wkladu. W srodku salonu beda panelowe deseczki :)

Pozdrawiamy!

Hej, tak - te same plytki beda ulozone w przedpokoju i dookola salonu

To fajnie :D Też tak będziemy mieli ... Fajna taka jednolita powierzchnia a nie w każdym pomieszczeniu z "innej wsi" :lol:

pozdrawiam, majki

No ładnie i przytulnie się u Was robi :)

Pamiętasz o nazwie marmuru?

Ja dostałam pierwszą wycenę obudowy kominka - 6 000 zł plus wkład. Szok lekki przeżyłam ... naprawdę tyle to kosztuje?

Hej, jak tylko spotkam Pana od kominka to sie dowiem. A jaka masz obudowe kominka zaplanowana?

My placilismy: wklad 3300 + robocizna 2000 + material 1000 + 400 kamien = 6700 za calosc :)

To fajnie :D Też tak będziemy mieli ... Fajna taka jednolita powierzchnia a nie w każdym pomieszczeniu z "innej wsi" :lol:

pozdrawiam, majki

HEJ, dokladnie wyznajemy ta sama teorie :):)

Wlasnie wrocilam z Waszego Dziennika - ale macie swietne plytki - co to jest za gres ????

Robil nam to Pan, ktory wykonuje kominki, wszystkie materialy kupowalismy sami, tylko kamien zalatwil Pan Kominkarz. Kamien policzyl po 500 zl/m2 a jak bylam zobaczyc u Kamieniarza to podal mi cene 600 zl/m2.

Ostatnio czytalam w watku o kominkach, ze za podobna obudowe - nawet jeszcze mniejsza, taka na ktorej ja sie wzorowalam, zycza sobie 12 tys hehehehe :lol::lol::lol:

Wczoraj dostałem wycenę od kominkarza.

1 - 12.8 tys zł

http://img6.imageshack.us/img6/944/w491v3.jpg

2 - 12,0 tys zł

http://img19.imageshack.us/img19/5743/w753v2.jpg

pozdrawiam, majki

HEJ, dokladnie wyznajemy ta sama teorie :):)

Wlasnie wrocilam z Waszego Dziennika - ale macie swietne plytki - co to jest za gres ????

Ariana - Valverde, seria Bamboo

pozdrawiam, majki

Hej, od poczatku mielismyl plan zeby dac lustra po ponoc maja "powiekszyc" pomieszczenie :lol: , zobaczymy jak to wyjdzie... a wasze daja efekt powiekszenia czy myslisz, ze to nic nie daje :)?

Prace ida pelna para, czas wybrac kafle do malej lazienki a ja nadal nie wiem jakie :D:D:D

Kuchnie mieli tez juz zaczac i sie nie odzywaja, ale coz... chyba trzeba sie do tego przyzwyczaic.

Od dzisiaj przychodza jeszcze poprawiac sciany :) - beda robic nocami :)

Na razie planowo dostalismy tylko drzwi zewnetrzne (okna mialy opoznienie, kuchnia tez...) ciekawe jak bedzie ze schodami :D