Igor_Celina 29.05.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 co do schodów to własnie wydawało mi sie na zdjeciach ze weszly Wam w drzwi...ale na mysl o ponownym kuciu chyba wolalabym tak zostawic. U nas udalo sie ominac drzwi dosłownie na minimetry. co do koloru roku duluxa to mam z nim zle skojarzenia - jakos mi nie lezy Choc na wizualkach z duluxa wyglada o niebo lepiej niz w tym samym wydaniu kilka lat temu np u mojej znajomej w salonie...grrr Ja na dole pokoik mam w brazach i bezach tak zeby do calego dolu pasowal. Mialam dawac tapete ale na razie sie powstrzymalam - bo w sumie nie wiem co tam będzie. Wiatrołap chciałam zrobic tak zeby robił wrazenie jak sie wchodzi do domu...zeby czyms zaskakiwal. Myslalam juz o fototapecie i innych tapetach ale jakos nic mnie nie przekonuje. A scianę przy schodach tez myslalam wylozyc jakims kamieniem ale zrezygnowałam z tych samych powodów co Ty. Na razie sciana przy schodach jest w oplakanym stanie --po malowaniu okazalo sie ze jest okropnie nie równa Panowie poprawiali i ...teraz to jest masakra. A wogole to kolor juz mi nie odpowiada i pomluje chyba na jakis ciepły szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 29.05.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Ja wlasnie widzialam ten kolor na wizualicjii wyglada super, ciekawe jak na zywo Wyglada bardzo swiezo, ale tak myslalam, czy na zywo nie jest zbyt wiejski Ja tez chcialabym dac szary kolor od schodow w gore ale niestety mojej drugiej polowce to nie odpowiada U nas pokoj na dole wstepnie posiadall juz tapete w odcieniach brazu - ta , ktora teraz zdecydowalismy dac do wiatrolapu ale stwierdzilam, ze wszystko nie moze byc takie same .... ale znajac zycie to moze zamienie jeszcze te dwie koncepcje. Co do fototapet to mysle ze to pomieszczenie jest za male, szukalam gdzie sie da i teznic ciekawego nie znalazlam. A co do dokonanych wyborow i zmiany kolorow - nie masz tak, ze to co wybralas i masz juz zrobione przestaje Ci sie podobac ? Bo ja ciagle bym cos zmieniala ale niestety na wiekszosc jest juz za pozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 29.05.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 u mnie jak na razie to tylko ten kolor kolo schodow mi sie nie pododba - znaczy podoba mi sie na gorze - tam inne swiatlo pada i jest ok ale na dole wpada jakos w zielen dziwna i tu mi juz nie odpowiada. W sumie to nie mam tak ze cos mi sie nie podoba jak juz zrobilam..... teraz tylko np. mam inna koncepcje calego domu ...ale to moze zrobie za kilka lat po remoncie ....lub w nastepnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salix 31.05.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Tyson, Twoje schody - absolutna rewelacja, jestem pod wrażeniem Przyznaję, żę regularnie podglądam Waszą budowę (jak również Igora i Celiny) jesteście dla mnie dla mnie źródłem inspiracji i nadziei, że jednak się da... My aktualnie mamy dom ocieplony z zewnątrz i czekamy na drzwi zewnętrzne i garażowe. W środku położone tynki, a w poniedziałek zaczynają się wylewki i tu mam spory dylemat. Otóż, na początku całej zabawy w dom wspólpracowaliśmy z panią architekt wnętrz, rozstaliśmy się ze względu na brak zaangażowania - ciągłe niedotrzymywanie terminów, przesuwanie spotkań, itp. Jednak część pomysłów podchwyciliśmy, m.in. opaska z gresu dookoła salonu w środku drewno - podobnie jak u Was. Problem w tym, że pani zaprojektowała nam opaskę o szerokości 80 cm - zaproponowała gres w rozmiarze 80x80 i pod nim podłogówkę. Podłogówka położona na taką szerokość, a mi do tej pory nie udało się znaleźć odp. rozmiaru płytek Trzeba będzie łączyć mniejsze, a to już nie to samo A może wiecie coś na temat gresu XXL Pozdrawiam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 31.05.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Salix,dzieki za odwiedzinki! Jesli chodzi o gres to moze to Cie poratuje: http://wema.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=72&category_id=43&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1 Macie moze jakiec ciekawe pomysly na kolory wnetrz? Moze architekt cos Wam podpowiedzial ? PS Trzymamu kciuki za Wasza budowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salix 31.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Stokrotne dzięki za namiary. Niestety, jak chodzi o kolory, nie doszliśmy do tego etapu z panią architekt, skończyło się na teście, który wykazał, że lepiej czuję się w otoczeniu barw jasnych i ciepłych i pewnie takie będą. Chociaż z drugiej strony od kiedy wpadam na wnętrza w szarościach, hmmm... Pozdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 19.06.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 hej hej co u Was tak cicho..... urlop??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominium 22.06.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Przejrzałęm Wasz dziennik, gratuluję domku ! Bardzo szybkie tempo budowy macie. Pozdrowienia dla czworonoga D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 23.06.2009 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 hej hej co u Was tak cicho..... urlop??????? Hey Hi Heloooo!!! U nas jakos ostatnio wszystko powoli idzie Kuchnia bedzie skonczona w sobote... wprowadzilismy troszke zmian i stad to przesuniecie. Mamy juz zrobiony kibelek i konczymy klasc kafle w kotlowni.. no i oczyszczalnie ... nic wiecej Mamy kupione dwie tapety: jedna na lewa sciane w malym pokoju i jedna na sciane do wiatrolapu. W poniedzialek ponoc beda montowac drzwi wewn. Kolorow scian nadal nie wybralam, kafli do malej lazienki tez nie Zdjecia dodam jutro Przejrzałęm Wasz dziennik, gratuluję domku ! Bardzo szybkie tempo budowy macie. Pozdrowienia dla czworonoga D. HEJKA - dzieki, pozdrawiamy rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 24.06.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Slicznie juz u Was! My przymierzamy sie do ruszenia z dalszymi etapami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 27.06.2009 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Dzieki Havena, juz nie moge sie doczekac efektu Waszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.06.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 U Was juz mozna mieszkac My odebralismy wczoraj projekt wentylacji mechanicznej! Jutro rozmowa z kierbudem i ostateczna kasacja kominow. Ale pogoda fatalna - pobliska rzeka wylewa i jest naprawde nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 29.06.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Tyson, tak tylko zapytam, kiedy się wprowadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 30.06.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 co jak co ale toaleta na dole jest moim faworytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 30.06.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Tyson, tak tylko zapytam, kiedy się wprowadzacie? HEJ! najpierw to lepiej Ty napisz co u Was sluchac Co do wprowadzenia to mysle ze moze w sierpniu bo.... ja nadal nie mam wybranych kolorow farb hehehe Celinka, dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 30.06.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Właściwie to słychać dokładnie to co w dzienniku napisane. Zrobiliśmy tylko jeszcze kilka malutkich poprawek w elektryce i czekamy na kafelkarzy. No i mieszkanie do końca lipca mus opuścić, więc teraz raczej bedzie się nam spieszyło z wykończeniem Niemoc przy wybieraniu kolorów nie jest nam obca. Oj nie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 01.07.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No pięknie u Was, coraz piękniej. Trzymam kciuki za przeprowadzkę w sierpniu. My planujemy po 15 sierpnia. A kolory ? Całą sobotę spędziliśmy w Leroyu i wybrałam, wyobraźcie sobie że jak policzyłam to 10 różnych kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 01.07.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 hehehe, z tymi kolorami to jest niezla jazda :D wybor bardzo duzo a ja na nic nie moge sie zdecydowac Ale mamy juz drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.07.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Ładniutkie drzwi Porta przypadkiem ? Pytam, bo nie znalazłem nazwy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 18.07.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Hej, dzieki!Na dole mamy porte, a na gorze DRE. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts