Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "GULIWER pewnego Tysona"

Tyson

Recommended Posts

co do schodów to własnie wydawało mi sie na zdjeciach ze weszly Wam w drzwi...ale na mysl o ponownym kuciu chyba wolalabym tak zostawic.

U nas udalo sie ominac drzwi dosłownie na minimetry.

co do koloru roku duluxa to mam z nim zle skojarzenia - jakos mi nie lezy Choc na wizualkach z duluxa wyglada o niebo lepiej niz w tym samym wydaniu kilka lat temu np u mojej znajomej w salonie...grrr ;-)

Ja na dole pokoik mam w brazach i bezach tak zeby do calego dolu pasowal. Mialam dawac tapete ale na razie sie powstrzymalam - bo w sumie nie wiem co tam będzie.

Wiatrołap chciałam zrobic tak zeby robił wrazenie jak sie wchodzi do domu...zeby czyms zaskakiwal. Myslalam juz o fototapecie i innych tapetach ale jakos nic mnie nie przekonuje.

A scianę przy schodach tez myslalam wylozyc jakims kamieniem ale zrezygnowałam z tych samych powodów co Ty.

Na razie sciana przy schodach jest w oplakanym stanie --po malowaniu okazalo sie ze jest okropnie nie równa Panowie poprawiali i ...teraz to jest masakra.

A wogole to kolor juz mi nie odpowiada i pomluje chyba na jakis ciepły szary.

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja wlasnie widzialam ten kolor na wizualicjii wyglada super, ciekawe jak na zywo :)

Wyglada bardzo swiezo, ale tak myslalam, czy na zywo nie jest zbyt wiejski ;)

Ja tez chcialabym dac szary kolor od schodow w gore ale niestety mojej drugiej polowce to nie odpowiada :)

U nas pokoj na dole wstepnie posiadall juz tapete w odcieniach brazu - ta , ktora teraz zdecydowalismy dac do wiatrolapu ale stwierdzilam, ze wszystko nie moze byc takie same :) ....

ale znajac zycie to moze zamienie jeszcze te dwie koncepcje.

Co do fototapet to mysle ze to pomieszczenie jest za male, szukalam gdzie sie da i teznic ciekawego nie znalazlam.

A co do dokonanych wyborow i zmiany kolorow - nie masz tak, ze to co wybralas i masz juz zrobione przestaje Ci sie podobac :)? Bo ja ciagle bym cos zmieniala ale niestety na wiekszosc jest juz za pozno :)

u mnie jak na razie to tylko ten kolor kolo schodow mi sie nie pododba - znaczy podoba mi sie na gorze - tam inne swiatlo pada i jest ok ale na dole wpada jakos w zielen dziwna i tu mi juz nie odpowiada.

W sumie to nie mam tak ze cos mi sie nie podoba jak juz zrobilam..... teraz tylko np. mam inna koncepcje calego domu ;-) ...ale to moze zrobie za kilka lat po remoncie ;-) ....lub w nastepnym domu ;-)

Tyson, Twoje schody - absolutna rewelacja, jestem pod wrażeniem :o

Przyznaję, żę regularnie podglądam Waszą budowę (jak również Igora i Celiny) jesteście dla mnie dla mnie źródłem inspiracji i nadziei, że jednak się da...

My aktualnie mamy dom ocieplony z zewnątrz i czekamy na drzwi zewnętrzne i garażowe.

W środku położone tynki, a w poniedziałek zaczynają się wylewki i tu mam spory dylemat. Otóż, na początku całej zabawy w dom wspólpracowaliśmy z panią architekt wnętrz, rozstaliśmy się ze względu na brak zaangażowania - ciągłe niedotrzymywanie terminów, przesuwanie spotkań, itp.

Jednak część pomysłów podchwyciliśmy, m.in. opaska z gresu dookoła salonu w środku drewno - podobnie jak u Was. Problem w tym, że pani zaprojektowała nam opaskę o szerokości 80 cm - zaproponowała gres w rozmiarze 80x80 i pod nim podłogówkę. Podłogówka położona na taką szerokość, a mi do tej pory nie udało się znaleźć odp. rozmiaru płytek :(

Trzeba będzie łączyć mniejsze, a to już nie to samo :(

A może wiecie coś na temat gresu XXL :wink:

Pozdrawiam mocno

Salix,dzieki za odwiedzinki!

Jesli chodzi o gres to moze to Cie poratuje:

http://wema.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=72&category_id=43&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1

Macie moze jakiec ciekawe pomysly na kolory wnetrz? Moze architekt cos Wam podpowiedzial :)?

PS Trzymamu kciuki za Wasza budowe!

Stokrotne dzięki za namiary.

Niestety, jak chodzi o kolory, nie doszliśmy do tego etapu z panią architekt, skończyło się na teście, który wykazał, że lepiej czuję się w otoczeniu barw jasnych i ciepłych i pewnie takie będą.

Chociaż z drugiej strony od kiedy wpadam na wnętrza w szarościach, hmmm...

Pozdraw.

• 3 weeks później...
hej hej co u Was tak cicho..... urlop???????

Hey Hi Heloooo!!!

U nas jakos ostatnio wszystko powoli idzie :)

Kuchnia bedzie skonczona w sobote... wprowadzilismy troszke zmian :) i stad to przesuniecie.

Mamy juz zrobiony kibelek i konczymy klasc kafle w kotlowni.. no i oczyszczalnie ... nic wiecej :)

Mamy kupione dwie tapety: jedna na lewa sciane w malym pokoju i jedna na sciane do wiatrolapu.

W poniedzialek ponoc beda montowac drzwi wewn.

Kolorow scian nadal nie wybralam, kafli do malej lazienki tez nie :oops: :oops:

Zdjecia dodam jutro :)

Przejrzałęm Wasz dziennik, gratuluję domku ! Bardzo szybkie tempo budowy macie.

Pozdrowienia dla czworonoga :wink:

D.

HEJKA - dzieki, pozdrawiamy rowniez :)

Właściwie to słychać dokładnie to co w dzienniku napisane. Zrobiliśmy tylko jeszcze kilka malutkich poprawek w elektryce i czekamy na kafelkarzy. No i mieszkanie do końca lipca mus opuścić, więc teraz raczej bedzie się nam spieszyło z wykończeniem ;)

Niemoc przy wybieraniu kolorów nie jest nam obca. Oj nie jest ... :)

• 3 weeks później...