tomkwas 14.10.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Tak po prawdzie, to u nas już ściany parteru stoją. Rzeczywistość nieco wyprzedza dziennik ...Ale za życzenia dziękujemy i się odwzajemniamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 14.10.2008 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 HEHEHE to niezle Super, ze prace ida pelna para, u nas dzisiaj fundamenty ukladaja, sciany dopiero zaczna rosnac od przyszlego tygodnia Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 16.10.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam. Domek prześliczny. Aż nie chce się wierzyć, że to tylko 114.5 metra użytkowej powierzchni Gdyby nie skarpa u nas, to też o takim bym pomyślał My także życzymy Wam powodzenia i oby było jak najmniej kłopotów. Mieliście rację, zaczęliśmy mniej więcej w tym samym czasie, nas jednak opóźni trochę piwnica. Ale coś za coś Chętnie podpatrzymy Waszą budowę. My także wybraliśmy ekipę do zrobienia wszystkiego, tyle że włącznie z dachem i rynnami. Pozdrawiamy serdecznie i 3mamy kciuki. Oby pogoda sprzyjała nam jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 18.10.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 A nie boisz się czasem że Cię zima wyprzedzi. Nie wiem do jakiego etapu planujesz w tym roku, ale mnie ta sprawa po nocach spać nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 19.10.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Małe forum u Ciebie Tyson się robi. I dobrze:). Tak a propo. Co tam u Ciebie. Mały zastój, czy też brak czasu na posiadówkę przed pudłem? U mnie ma ruszyć z kopyta w tym tygodniu. Może Was dogonię. Pogody i słońca dla wszystkich. Kurczę, oby się spełniło. Co zaś tyczy się pytania Tomkwasa. Doszło do tego, że każdego dnia oprócz normalnej telewizji oglądam pogodę. Szczególnie interesują mnie prognozy długoterminowe. Nie są one najszczęśliwsze, ale od czego optymizm. Będzie dobrze i tej linii będę się trzymał Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 19.10.2008 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 TOMKWAS, planujemy zakończyć prace na SSO z dachem najlepiej pokrytym już dachówką. Jak nie zdążymy to trudno, ruszymy z dalszymi pracami na wiosnę. Niestety pogoda u nas jest straszna, codziennie pada deszcz więc coraz bardziej nastawiamy się na to, że nie zdążymy przed zimą Ale trzymamy kciuki za nas wszystkich, może wspólnymi siłami uda nam się przesunąć zimę Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 19.10.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Soltissimus pracy ostatnio mieliśmy sporo i nie mieliśmy czasu na zamieszczanie newsów. Co do postępów to już mamy prawie skończone ścianki fundamentowe. Pogoda jest straszna, ciągle pada, na działce mega błoto więc nie mogłam porobić zdjęć bo bym się zapadła pod ziemię Co do pogody to jedną z pierwszych czynności porannych u nas w domu jest również oglądanie pogody, tvn meteo to chyba u nas ostatnio najbardziej popularny program Najgorsze jest to, że niestety sprawdzalność jest marna Życzymy wszystkim super pogody i późnej zimy! Trzymamy kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.10.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Zawsze o krok do przodu jestescie Ale pogoda troche lepsza, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 21.10.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Hej Havena!Pogoda u nas od wczoraj ladna, roboty jakos ida, dzisiaj na budowe zawita hydraulik oraz beda ocieplane fundamenty.Potem dodam troszke wczorajszych zdjec....Pozdrawiamy serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.10.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Zazdraszczam!!! Idziecie jak burza, pewnie sie wprowadzicie w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 23.10.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 TAK HAVENA Swieta beda juz w nowym domu hhahahah A co tam u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.10.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 A co tam u Was? Na razie rzucamy sie bloczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 23.10.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No to niezli z Was silacze ja probowal podniesc jeden i wymieklam To milego rzucania i szybkiego ukladania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 24.10.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Oj, to dzis Was zalatwili Trzymam kciuki za poniedzialek!!! Hmm, my tez czekamy na druga ture bloczkow (obiecana na dzis wieczor, ale cos mi sie nie widzi...). Oby nie okazalo sie, ze jutro nie beda mieli z czego murowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 24.10.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Idzie Wam jak burza. Ja miałem kilka dni postoju. Nie za bardzo chciałem pisać w dzienniku co o tym myślę. A myśli miałem paskudne. Za to od 2 dni chłopaki idą tak, że o Jezu. Co do pogody, to w sobotę u mnie było ślicznie. W niedzielę pogoda się skaszaniła, ale od wczoraj nie narzekam. Powiedziałbym nawet, że jest rewelacja. Tyle, że dziś pierwszy raz trzeba było skrobać szyby rano w aucie. Niby nic wielkiego ale zawsze. Powodzenia i do poklikania. 3majcie się ciepło. Idę sprawdzić pogodę na poniedziałek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 24.10.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 HEJKA! I jak tam Havena - rzucasz się już drugą turą bloczków;)? Nasz wykonawca jutro pożyczy 3 palety pustaków i jutro jednak ruszą ze ścianami.... Solbet ma przyjechać na poniedziałek, mam nadzieje, że znowu nie przesuną tego transportu... Szkoda, że dzisiaj zmarnowaliśmy cały dzień soltissimus a co tam za problemy mieliście? Widziałam w Waszym dzienniku, że jednak Boby Budownicze nadrobily straty i roboty ida pelna para. U nas bylo mega slonecznie, a ekipa nie miala co robic hehe, no ale trudno. Jutro ruszamy na pozyczonych bloczkach..... moze troszke nadrobimy. POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 25.10.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Witam. Przestój zrobił nam się z tego powodu, że Boby musiały skończyć poprzednią chatę. Poprawiali po poprzednikach i ponoć za długo walczyli z klinkierem. Jednak już skończyli i walczą tylko z naszą chatą. Co do terminu, to mają czas do 20 grudnia łącznie z dachem i rynnami. Wierzę w to, że zdążą i że pogoda nie pokrzyżuje nam szyków. Na poniedziałek zapowiadają przelotne deszcze. Oby nie za duże Widzę, że Havena jest na podobnym etapie. Powodzenia życzymy także:). Walczcie i bądźcie dzielni. Ja chyba jutro będę walczył z płotem. Chyba trochę za optymistycznie ogrodziłem to wszystko:) Dobrze, że kupiłem więcej siatki. Miało być dla Teściówki i teraz będzie jak znalazł Powiem Wam, że pogoda to jedno. Teraz oglądam nie tylko tvn meteo. Zaczynam też fakty ekonomiczne w większym skupieniu oglądać. Chcieliśmy brać kredyt na wiosnę. Chyba się wybiorę postawić jakąś gromnicę albo coś. Zaczynam się poważnie bać. I tym optymistycznym akcentem na razie kończę. Powodzenia i słońca na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 27.10.2008 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 HEJ! Niestety jesli ekipa ma kilka miejsc do roboty to potem wlasnie takie przestoje sie robia... i tylko czlowiek sie denerwuje... Jesli chodzi o plot to tez ostatnio szukalismy ogrodzenia, oczywiscie z trzech stron ma byc siatka, z przodu jakis ladny plotek sztachetowy lecz... wyliczylismy ze potrzebne nam bedzie 200 m bierzacych siatki i 50 m plotku sztachetowego Poki co zrezygnowalismy bo sama siatka z robocizna okolo 9 tys nie wspominajac juz o drewnianym przodzie dzialki A jak u Ciebie? Zostalo cos dla tesciowej:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 27.10.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 widze ze zastanawiacie sie nad dachowka. My mamy antarcytowa z robena - na zdjecach mozecie zobaczyc jak wyglada. A czarnobrazowa wlasnie kladzie w tym tygodniu moj brat i musze powiedziec ze baaaardzo sie blyszczy - co kto lubi trzeba wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 27.10.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Cześć Odnośnie płotu:) Dla Teściówki na jej ogródek pewnie starczy. Mam nadzieję Co do formy płotu. Nie mogę niestety budować na razie na stałe. Mam spadek na całej działce i do tego piach pod humusem. Najpierw wyrównam, nawiozę multum ziemi i dopiero wtedy będę myślał o czymś na stałe. Czyli za jakiś rok, może dwa. Całkiem przaśnie posuwa się Wam robota do przodu. Gratuluję postępów i oby tak dalej. Myślę , że te dylematy to pewnie dopiero początek. Nam odnośnie ogrzewania problem rozwiązał się sam. Chcemy się szarpnąć na pompę ciepła i w związku z tym jesteśmy zmuszeni mieć wszędzie podłogowe ogrzewanie. Jeszcze raz - powodzenia i pogody i oczywiście do poklikania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts