Tyson 13.11.2008 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Hej Havena, u nas strop, ze tak powiem, sie uklada , dodatkowo zasadzono nam w domku las Beton do zalania stropu mamy zamowiony na poniedzialek wiec znowu juz od poczatku tygodnia bedzie imprezka Oczywiscie serdecznie zapraszam Jedyny minus wylania stropu to, to ze jest to czas na rozliczenie sie z wykonawca Dachowki jeszcze nie wybralismy ...hahahah... ale juz (chyba ) zdecydowalismy sie na okna. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 15.11.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Super, poczekam na poczatek tygodnia! Cena za zero niezla, niezla. U nas tyle chcieli za sama robocizne, bez materialow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 16.11.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Cześć pracy. Co mam napisać? Jeśli my idziemy jak burza, to co o Was napisać? Tornado? Gratuluję postępu. Miałem kilka dni wolnego od pisania w związku z chwilowym (kilkudniowym) brakiem internetu. Dziś postaram się to nadrobić. Przynajmniej częściowo. Co do pogody, nie narzekam. Jak na listopad ciepło, słońce ... tfu, żeby nie zapeszyć. Wczoraj zalali nam strop nad piwnicą, za kilka dni pewnie znowu pociągną do góry. Pozdrawiamy i cóż... pogody życzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stazee 17.11.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Tyson- zwróć uwagę że kanaliza z kibelka z parteru nie ma tzw. wywiewki. Polega to na wyciągnięciu pionu kanalizacyjnego ponad czapę kominową i zakończenie jej kapturkiem żeby gazy miały się gdzie ulatniać. Co do wentylacji tego kibelka na parterze- trzeba chyba lekko poprzestawiać kominek albo dołożyć dodatkowy kanał przy kominie przy kuchni a wentylację z wc dociągnąć leżakiem pod sufitem np ze spiro. Czy w projekcie konstrukcji są ukazane obliczenia obciążenia stropu? pytam bo będę celował w zamianie stopu na filigran. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 18.11.2008 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Soltissimus - poki co idzie nam dobrze, ale niestety juz sie mrozy zaczely i pewnie snieg przyjdzie wiec troche zwolnimy. Wam idzie tez niezle, wkoncu juz jeden strop macie za soba Havenka - strop zalany, dzisiaj dodam zdjecia bo wczoraj nie dotarlam do domku ze wzgledu na bloto. Grucha sie zakopala i mamy troszke poryta dzialke. Zreszta nie zalapalam sie na zalewanie z gruchy i udalo mi sie tylko sfotografowac autko jak juz wyjezdzalo. Wiem jeszcze ze mamy juz balkon, wiec zaraz zbieram sie wszystko obejrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 18.11.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Stazee - kominka nie przesuwamy, nie dokladamy tez kanalu bo jest on juz i tak tak wielki ze wchodzi 50 cm w glab kuchni i jeszcze wystaje w salonie wiec niestety ten pion chyba jednak bedzie szedl za drzwiami w garderobie Nasz wykonawca jeszcze kombinuje co z tym zrobic, przekaze mu Twoje spostrzezenia:). Dam znac jak sie sprawa rozwiaze. Projektu mi jeszcze nie oddano wiec sprawdze te obciazenia stropu pozniej. Wiem tylko tyle, ze musielismy dobudowac slup ktory bedzie czesciowo w scianie miedzy malym pokojem a salonem i bedzie troszke wystawal za drzwiami w malym pokoju oraz podciag, bo strop byl jakos tak zaprojektowany ze przy terrivie lub leierze bylo to konieczne, wykonawca tlumaczyl to tym, ze schody nie mialyby sie na czym opierac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 19.11.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ależ idzie. Tak 3mać Tak sobie myślę, że jak Boby tak szybko murują, to znaczy, że szybko się poruszają. A skoro tak, to ruch powietrza jest większy. To w połączeniu z ciepłotą ciała sprawia, że mamy coś na kształt ruchomej farelki, czyli ... NIESTRASZNE SĄ NAM MROZY Oby tak dalej i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.11.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Naprawde nie sadzilam, ze mozna tak szybko budowac. Co zajrze, to cos nowego! Super, nie moge sie doczekac dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 20.11.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 WItajcie! Soltissimus - masz racje, nasi ponosili ostatnio na gore pustaki i beton bo troche z gruchy zabraklo, wiec od poniedzialku sa niezle rozgrzani. Chyba dzieki temu tak wczoraj tak szybko pracowali Havena - jakos ostatnio maja powera hehe wiec prace ida neizle... Zobaczymy jak dlugo bo snieg ma juz byc od soboty hehe wiec moze bedzie tak, ze dalej ruszymy z Toba na wiosne U nas na budowie ciagle wieje wiec teraz jak siedza juz u gry to pewnie dlatego tak szybko robia, bo z zimna wytrzymac nie moga i chca sie zaslonic sciankami Wykonawca mowi ze do 10 grudnia niby zamkna domek:) hehe zobaczymy jak to bedzie... Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 25.11.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Cześć pracy Oj idzie ta Wasza budowa. A nie mówiłem? Jak szybko się robi to mrozy niestraszne Kilka dni mnie nie było a tu proszę. Święta pewnie już pod dachem Też miałem takie marzenie, ale u mnie chyba nie wyklepią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 27.11.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 HEJKA na swieta zapraszamy Koze do ogrzania kupilismy wiec jakos damy rade http://img399.imageshack.us/img399/254/kozamg3.gif Co do ekipy to jestesmy bardzo zadowoleni, brzydka pogoda im nie straszna, dzisiaj zaczeli robic wiezbe wiec niedlugo wwwiiieeeccchhhaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stazee 27.11.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Skoro tak nalegasz to przyjedziemy ne wiechę skąd macie takie ładne drewno na więźbę? ile za m3? Jeśli to nie tajemnica ofkoz. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 27.11.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 HEJ, odpowiedz wysylam na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 28.11.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ULALA. Już za chwileczkę, już za momencik... Kiedy my tak będziemy? Mam nadzieję, że pogoda się poprawiła u Was co najmniej tak jak u nas. Dziś było nad wyraz fajowo, a jutro też ma być niezgorzej A wiecha murarska była? Mnie juz poinformowali, że będzie murarska i ciesielska. Chyba umrę... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 28.11.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 tylko nie wiem dlaczego zdjecia wyszly w jakims dziwnym kolorze Jak dla mnie, to balans bieli był ruszony. Lepiej go zostawić na auto. Mogłaś też ustawić jakiś program tematyczny, "sport" dajmy na to. Przy słabawym oświetleniu też lepiej jak jest auto. Tyle że mogę się grubo mylić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 28.11.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Soltissimus - kurcze wiechy murarskiej nie bylo - w sumie to nie wiem dlaczego hahaha no ale niedlugo zrobimy podwojna A koza jest fajowa, czeka na wziecie sie do robotki... Tomkwas - te zdjecia sa robione telefonem wiec z balansem nie moge za bardzo podzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 29.11.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 I tą prostą metodą, Bóg od ręki pokarał tego co sie wymądrzał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 01.12.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Pieknie sie kladzie wiezba! Gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 01.12.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 HEJ Havenka ,kladzie się, kładzie ... a co u Was? Odpoczywacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 07.12.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 No, no. Trzecia strona dziennika. Gratuluję. Jak tak porównuję z naszym, to mam wrażenie, że albo zapomniałem coś opisać, albo czegoś co powinienem opisać, nam w domu nie zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts