Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "GULIWER pewnego Tysona"

Tyson

Recommended Posts

Co podgonię, to odskakujecie...

I dobrze :) Tak trzymać. Tynki będą maszynowo? Że się tak zapytam, które drzwi wybierzecie? Podobają mi się te drugie. Nad wyraz fajowe :)

Ja niestety nie jestem jeszcze na etapie wybierania płytek itp. Może podczas przerwy... Podobają mi się płytki drewnopodobne. Ale z reguły jest tak, że jak coś mi się podoba, to jest to drogie. Dziwna zależność. I nie wiem dlaczego :(

Pozdrawiam i 3mam kciuki :)

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wlasnie przegladam Wasz dziennik zobaczylam kafelki ktore chyba planujecie w duzej lazience...usmiechnełam się bo walsnie dzis przywiozlam takie do domu - tez do duzej lazienki Tyle ze z innym dekorem(tam sa 3 do wyboru) z takim z rozowymi kwiatkami ;-) Wiec chyba bedzie u nas krolowac Fiji (bo tak sie nazywaja plytki - dla tych co czytaja) w lazience ;-)

Pozdrawiam

Hej, to super, ja mysle ze my za 4 tyg to odpiero bedziemy konczyc tynki wiec moze uda mi sie cos od Was sciagnac :)

Ja znalazlam program na stronie Paradyż do projektowania lazienki, mozna tam sobie chociaz rozplanowac wanne, meble, zlew itp. bo do ulozenia jakiegos wzoru z kafli to tez nie mam cierpliwosci :)

To trzymam kciuki za kafelkowanie :)) JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC!

A do malej lazienki i toalety tez juz macie wybrane?

w malej toalecie na dole mamy kupione plytki zebrano - opoczno a do lazienki przy sypialni o zgrozo jeszcze nie!!!!! rwe wlosy z glowy ;-) i nie moge nic znalezc co by mi odpowiadalo. Tam tak malo miejsca jest i trzeba prysznic i umywalke i kibelek zmiescic a my wszystko na jednej scianie tej na wprost jak sie wchodzi bedziemy miec - nie tak jak w projekcie-tak ze ciezko mi jakiekolwiek kafle tam porozmieszczac sensownie......moze Wy juz jakis pomysl macie???????

PS a teraz wlasnie mam nadzieje kladzie sie juz podloga w kuchni....,

po poludniu zobacze.

co do waszych drzwi to moim faworytem sa te drugie - swietne - tez takie chcialam z duza szyba ale maz mnie "przeglosowal" w tej kwesti - bo jemu by przeszkadzalo ze za duzo cieni widac przez takie drzwi, co sie dzieje w srodku - ustapiłam....ale i tak nadal mi sie takie podobają z duża tafla szyby.

HAHAHA ale numer, te zebrano tez nam sie podobaja i myslelilismy wlasnie zeby ulozyc je w malej lazience na gorze:)

Jeszcze podobaja mi sie Metalic i Opirius z Opoczna...

A moze do malej lazienki Symfonia z Paradyza?

http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/th_symfonia_d.jpg

Albo Madera:

http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/madera_duze2.jpg

Do salonu chyba wybierzemy te, w kuchni beda jasniejsze, te jasne rowniez beda dookola salonu i w holu oraz przy kominku. Mysle ze mozna je polaczyc z ciemniejszymi, ktore beda na srodku salonu:

http://i372.photobucket.com/albums/oo165/BudowaTysona/th_icaParadyz.jpg

Wlasnie wrocilam z salonu z plytkami, z katalogiem plytek cersanitu ;-) widzialam ekspozycje niektore cudne sa. Zabieram sie do wybierania ostatnich do malej lazienki na gorze.

Widze ze podobaja sie nam takie same plytki, tez myslalm o tych Madera ;-)

Dzis musze wybrac - ciezko bedzie. ale Panowie od ukladania mnie gonia i musze zdecydowac dzis bo jeszcze potem na plytki trzeba czekac.

W salonie na podlodze u nas bedz panele, jakos nie umiem sie przekonac do salonu w plytkach - wizualnie mi sie bardzo podobaja ale tak dla siebie jakos nie widze - mimo podlogowki zawsze zimne mi sie wydaja ;)

Zaglebiam sie w katalogu....pozdrawiam

Tez wybieram sie do salonu obejrzec wystawki z plytek, ale dzisiaj bylo u nas pelno sniegu, az strach sie ruszyc, na dzialke ledwo dojechalam :)

Co do paneli w pokoju - chcialam na srodku pokoju panele a dookola + przy kominku + w kuchni jasny gres.

Niestety chyba ze wzgledow, ze tak powiem praktycznosci wybierzemy same kafle. Wlasciwie to niezbyt mi to pasuje, bo juz znalazlam panele, ktore by mi pasowaly - ale zobaczymy ... u nas jest tak - im dluzej wybieramy to zawsze i tak wracamy do poczatkowego pomyslu :)

My tez jestesmy na etapie sprzedazy mieszkania... jak Wam to idzie :)?

Jesli chodzi o budowe to nie wiem czy nas przegonicie (ale bede dopingowac) bo dzisiaj nasz Wykonawca przywiozl 8 osob + on jako kierownik + 3 elektrykow = 12 osob - prawie jak z tych programow co wchodza i dom buduja w kilka dni ;) hahaha

Pewnie nie będę oryginalna, ale muszę to napisać - prace na budowie idą w takim tempie, że aż trudno uwierzyć. Gratuluję Budowniczych :D

Dachówka też mi się podoba. My również czekamy na okna, będą za ok.3-4 tygodnie. Trochę się przestraszyłam tą sprawą z oknami u Ciebie, co prawda nie zamawiałam w tej firmie, ale różnie to bywa z dostawcami :roll:

pozdrawiam