Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika "GULIWER pewnego Tysona"

Tyson

Recommended Posts

Hej, dzieki za komentarze, robota poki co idzie pelna para, zobaczymy co dalej. Co do okien to producent utrzymuje ze to wzor okleiny i akurat trafil na listwy wiec sa jasne paski, zalamka ale walczymy.

Dachowka tez niedlugo zacznie sie klasc - zobaczymy jak wyjdzie - juz nie moge sie doczekac....

Pozdrawiamy i zycyzmy powodzonka w budowie!

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. Podziwiamy wraz z żoną postępy przy budowie Waszego Guliwera. Gratuluję też wspaniałego dziennika i Tysona. My też zdecydowaliśmy się na budowę Guliwera, jesteśmy w tej chwili na etapie załatwiania pozwoleń. Mam prośbę czy możesz podesłać zestawienie materiałów lub wstępny kosztorys.

Pozdrawiamy :D

Witam. Podziwiamy wraz z żoną postępy przy budowie Waszego Guliwera. Gratuluję też wspaniałego dziennika i Tysona. My też zdecydowaliśmy się na budowę Guliwera, jesteśmy w tej chwili na etapie załatwiania pozwoleń. Mam prośbę czy możesz podesłać zestawienie materiałów lub wstępny kosztorys.

Pozdrawiamy :D

Witamy :)

Podaj mi prosze email to wysle wszystko co mam.

No i czekamy na Wasz dziennik :)

Gratuluje pomyslowosci z testem na gresie ;-) i bardzo sie ciesze z wyniku bo u mnie juz na podlodze lezy zaimpregnowany gres polerowany. Zamierzam jeszce raz go zaimpregnowac ale na koncu jak juz bedzie czysciutko i lsniaco....

Impregnowalam ja dwa razy. Drugi raz po 6 h i zostawilam na 12 h do wsiakniecia i wypolerowalam - jestem zadowolona z wynikow... na pewno kupie te kafle :)

i wycieraja sie jeszcze lepiej niz zwykle :)

Witajcie Wiki Madzia i Lysy!

Dzieki za komentarz! Aktualnie prace ida naprawde szybko, az nie nadazam za budowlancami, ale mysle ze niedlugo przystopujemy.

Wprowadzac bedziemy sie chyba w sierpniu, wiec Wasz domek bedzie juz pewnie w stanie surowym!

To trzymamy kciuki za papierologie i czekamy na nowego Guliwerka!

Gratuluje już bliżej jesteście końca niż początku!!!

Także rozpoczynam budowę Guliwera w okolicach Białegostoku - ta sama wersja 1G.

1) Czy przy zakupie materiałów (ilość) - kierowaliście się kosztorysem dostarczonym z projektem ?

2) Widzę, że budowaliście z betonu komórkowego (gazobetonu) i tutaj mam pytanie:

Ile w sumie wam poszło tego materiału oraz jaki gabaryt miał pojedynczy blok - taka rada po porównaniu z moimi obliczeniami na pewno bardzo pomoże.

3) Jeśli możesz podaj też inne wartości obmiarowe, które pamiętasz (dachówka itp.)

Dziękuję i Pozdrawiam

PS dachówkę też zamierzam robić w kolorze coś pod grafit, czerń, antracyt.

Pawelm2 - nie kierowalismy sie kosztorysem, nasz budowlaniec sam wszystko wymierzal, zreszta podnosilismy scianke kolankowa o 1 pustak wiec i tak wyszlo ich wiecej.

W tym kosztorysie jest pelno bledow, w ogole z niego nie korzystalismy.

Gazobetony poszlo okolo 180 m2, czyli okolo 7,2 szt na m2 czyli zuzylismy okolo 1200 pustakow.

Co do dachowki, to zalezy jaka kupisz, my jeszcze przedluzalismy okap i zlikwidowalismy 4 okna dachowe wiec potrzebowalismy wiecej sztuk.

Co do innych wartosci to nie mam pojecia, wiem ze tynkow wewn jest okolo 580 m2.

U nas wszystkim zajmuje sie nasz wspanialay wykonawca, ktory jest kierownikiem budowy i prowadzi nam cala budowe.

Dachowka na prawde jest bardzo ladna i super sie kladzie. Ma mozliwosc regulacji i nie trzeba jej przycinac...

To trzymamy kciuki za Waszego Guliwera!

HEJ MONIKA

okna w salonie mamy 120x150cm

a drzwi 180x235

A jesli chodzi o odleglosc od podlogi to zmierze w niedziele bo jutro jeszcze nie mozemy wejsc ze wzgledu na wylane posadzki.

Pozdrawiamy!

Dzięki, a jak macie w projekcie? To mi wystarczy :)

W sumie to już chyba wiem. Jak macie balkonowe ma 235 to normalne musicie mieć na wysokości 85cm.

Ja cały czas się martwię, że mamy za małe okna.

Czy Waszym zdaniem okna, które macie są wystarczające do salonu i czy nie są za wysoko. Tak jak chodzicie sobie po budowie, bo wiadomo jak się zamieszka będzie inaczej.