Asia1719502664 05.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam ja też z Krapkowic. Mam prośbę do Maju_km czy możesz mi napisać na priva która firma zrobiła Ci wycenę? My też zaczynamy ( nie sybillę) ale niedługo dostane kosztorys i musze uderzyć po wyceny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 05.11.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mam prośbę do Maju_km .. Maju_km od dawnia juz nie zaglada tu,spróbuj na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 06.11.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 P:)apolinek dzieki za info- tak zrobię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maju_km 07.11.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Sory że się nie odzywałem ale zaglądam tu dość często. Może nie zabierałem głosu ale to dlatego że na razie nie miałem się czym pochwalić. Asii** odpisałem na pw. U mnie na razie plac budowy wygląda jak łąka tyle że mam podłączony prąd a w tym albo w przyszłym tygodniu mam mieć robione przyłącze wodociągowe i kanalizacyjne. Nie wiem czy jeszcze przed zimą z czymś zacznę - bo z jednej strony budowlańcy mówią że są w stanie zacząć robić fundamenty ale z drugiej mój architekt powstrzymuje mnie przed tym twierdząc że - aby zrobić porządne izolacje fundamentów i piwnic koniecznie musi być powyżej 5 stopni. I to nie tylko w dzień ale i w nocy... Na razie obserwuję i podziwiam postępy na waszych budowach (MI*, Nikity28 no i P:)apolinka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 10.11.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 (edytowane) maju_km - myślę że lepiej poczekać do wiosny. A u nas od poniedziałku ruszyły prace przy deskowaniu dachu - szkoda że taka beznadziejna pogoda. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez MI* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 12.11.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Nikita28, P:)apolinku - co u Was?Maju_km - a gromadzicie już materiały? U nas praca wre na dachu. Szkoda tylko że w takim desczu. Mąż mówi że deski są mokre jak gnój (przepraszam za wyrażenie). Ale trudno trzeba juz to przykryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikita28 13.11.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam wszystkich.Tydzień temu zalalismy strop nad piwnicą .Teraz to jakoś już wyglada teraz robimy fundamet pod garaż.Fotke dodam jak zgram zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maju_km 14.11.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Maju_km - a gromadzicie już materiały? MI* - nie chcę niczego chomikować żeby potem w razie problemów z niedopasowaniem czy z jakimiś brakami w materiałach wkurzać się. Stan SSO+dach zlecam firmie która oprócz roboty zapewni odpowiedni materiał. Moje zadanie będzie polegało na pstrykaniu fotek Ja jestem jeszcze na etapie papierkowym i pewnie zimą przyjdzie mi tylko polerować obiektyw aparatu ale od wiosny ruszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maju_km 15.11.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Mam do was pytanko: jak rozwiązaliście kwestię "zsypu na węgiel"? (oczywiście pytanie ma sens tylko dla tych którzy mają kocioł na węgiel:) ) Możecie polecić jakieś strony ze zdjęciami różnych rozwiązań (może swoich rozwiązań) ? W oryginalnym projekcie Sybilla-2 w miejscu zsypu oprócz czegoś na kształt "lejka" jest także okno 900x600. Czy to dobre rozwiązanie? (okno + zsyp) Czy to okno się nie rozwali przy pierwszej próbie użycia zsypu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 17.11.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 maju_km - jak firma będzie ci budować dom i gwarantować materiały to faktycznie nie ma co wcześniej kupować. Co do zsypu to mój mąż wymyślił że węgiel biędzie wrzucał przez dziurę w podłodze garażu (mamy w podłodze w garażu coś w rodzaju kanału), ale czy zamontuje tam coś jeszcze po czym ten węgiel miał by zjeżdżać to nie wiem. Dodatkowo jakby to nie zdało egzaminu to myslimy o tym, żeby okienko od placu gdzie ewentualnie mógłby być też skład opału zrobić na zamówienie metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 21.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) No i jest pierwsza rzecz z której nie jestem zadowolona. Wysokośc na jakiej zostały zamontowane okna dachowe. Sa za wysoko!!!! Moze jak dojdzie wylewka to oczami będę sięgać nad ramę Beznadziejnie to wyszło. W dodatku mamy klamki u góry okna i bez stolka do nich nie dosięgnę. Fatalnie. Ale cóż. Wpłynęła na to wysokość ścianki kolankowej, a przede wszystkim wielkośc dachówek. Mamy dachówkę Robena średzka falista plus. Ona jest większa i co za tym idzie mniejsza możliwośc manewru z oknami. Mogliśmy zamontować niżej, ale wtedy obróbka okna nie byłaby prostopadle do podłogi tylko po skosie, a to mogłoby nie fajnie wygladać i podobno Velux nie uznaje wtedy ewentualnych reklamacji, bo uważają to za błąd montazu i obróbki okna. Edytowane 5 Kwietnia 2010 przez MI* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 24.11.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 No i jest pierwsza rzecz z której nie jestem zadowolona. Wysokośc na jakiej zostały zamontowane okna dachowe. Sa za wysoko!!!! Sa w sam raz jesli chodzi o wysokosc.Problem tkwi raczej w tym ze klamka jest na górnej ramie okna(tak maja roto i velux.Dlatego ja wybrałem fakro(klamka na dole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 24.11.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Kilka fotek z budowy Gotowe posadzkihttp://images36.fotosik.pl/118/21129906303d9bc3med.jpg http://images41.fotosik.pl/226/06c61ad4f63ee922med.jpghttp://images36.fotosik.pl/118/67577f4d43584012med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 24.11.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ALe ja myślałam że przynajmniej oczami siegnę do szyby... W Veluxie tez jest możliwość klamki na dole nawet bez dodatkowej opłaty. Ale ten facet w sklepie tak nam te okna demonstrował i zachwalał górne otwieranie, ze jest praktyczniejsze że nie wzięliśmy z klamką na dole. teraz ja żałuję, a mojemu MM jest bez rózńicy bo on dosiegnie... nawet ostatnio wpadłam na pomysł że w tym pokoju w którym mamy tylko okni dachowe zrobimy od scianki kolankowej do połowy pokoju taki podest i będzie wyżej podłoga... Myślę ze jest to warte przemyślenia... p:)apolinku jak ja bym chciała już być na tym etapie co ty. Teraz trochę załujemy ze nie zamówiliśmy ww wrześniu tych okien. Przyszli by teraz montować i byłby już cały dom zamknięty i moze by sie coś w środku zimą zaczęło robić. Ale kto wiedział ze w listopadzie bedzie jeszcze tak ciepło. No i widzę ze4 kwaity juz też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 26.11.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Kwiaty-paprotki (a ja tych paprotek nie lubie bardzo nawet). W ubiegłym roku równiez było podobnie w listopadzie,ciepło.Jesli dobrze pamietam to wtedy schody zewnetrzne wylewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 21.12.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 A nam dziś montują bramę garażową, podobno mają specjalne pianki na taki mróz. A jutro jedziemy w parę punktów za oknami. Są teraz promocje. może coś zamówimy. Raczej będą to PCV, drewniane fajne ale za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 04.01.2010 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Mi czytłałem gdzies na forum iz jesli sie utrzymuje teperatura wahająca tzn w dzien troche na plusie a w nocy na minusie lub stała ujemna to na cagle pojawia sie niewidoczna cienka warstwa lodu.Zastosowanie montazowej pianki zimowej w tym wypadku nic nie daje,pianka nie przylkei sie do sciany gdyzjest ona oblodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 28.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 A my w końcu wybraliśmy okna. Wybór padł na PCV firmy Norma2000.Platinium Plus profil Brugmann 5-cio komorowy, kolor złoty dąb/biały, do tego klamka secustic srebrna, okucia Maco, ciepła ramka, jakieś tam zatrzaski balkonowe, oczywiście mikro-wentylacja, w jednych drzwiach balkonowych klamka z kluczykiem. kwota 12575 zł + parapety zewnętrzne gratis. W sumie wyszło nam 17szt okien.Chyba niezbyt wygórowana cena? Montaż w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MI1719502487 04.02.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 P:)apolinku - napisz proszę ile ostatecznie grubości ma podłoga tam gdzie masz ogrzewanie podłogowe, oczywiście nie licząc samej płyty.Bo zastanawiamy się nad drzwiami do domu z gerdy ale aby je zamontować to wnęka musi być na co najmniej 207cm i tu pojawia się problem, bo po zrobieniu ogrzewania podłogowego i wylewek możemy tyle nie mieć. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 05.02.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Gróbosc wylewki pod podłogowe 6-7 cm,klej i płyti 1-2 cm w zaleznosci od równosci posadzki.Styropian moim zdaniem około 4 cm(bynajmniej u mnie tyle jest). Wosokosc pomieszczenia w miejscu gdzie jest podłogówka ostatecznie 250 cm(na gotowo).Drzwi u mnie maja wysokosc 225 cm,uwzgledniłem to w trakcie stawiania scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts