topi1981 05.09.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam, Proszę o poradę w sprawie klejenia płyt g-k na nierówną ścianę w łazience. Ściana w 1/2 jest prosta i otynkowana, natomiast dół ściany to cegły, które nie koniecznie tworzą pion z resztą (dawniej były tam stare płytki, które były kładzione na placki, a po skuciu została ściana z małymi ubytkami) Więc góra płyt ładnie przykleji się do ściany. Zastanawia mnie jedynie fakt czy dół ściany zwiąrze płytę ponieważ warstwa kleju napewno przekroczy 1-2 cm. Czy jest klej na takie ewentualności, czy powinieniem może wcześniej otynkować ściany. Proszę o pomoc i może ewentualne propozycję. Jaki klej i jak przygotować ściany (oprócz gruntowania) aby była stabilna i wytrzymała. Na g-k będzie kładziona glazura. Grunt, który mi zaproponowano to CT17.Wykorzystywane płyty g-k to norgips (zielone).Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popolg 05.09.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 miałem taka sama sytuację i najpierw otynkowałem byle jak tylko zeby było w miarę równo i dopiero wtedy płyty na klej a grunt bardzo dobry jak najbardziej sie nadaje robiłem klejem kreisler i knaufem i z knaufa nie byłem zadowolony szybko wiązał bardzo.. a jesli nie chce ci sie tynkować to przyklej "łaty" z płyty paski po 15cm na klej niech to zwiąże i do tego płyte dopierops warstwa 1-2cm bez problemu zwiaze na grubsze zdazało mi sie kleić tylko o dystansach od podłogi nie zapomnij 1-2 paski płyty podkładajacha i jeszcze 4 kołki szybkiego montazu na wszelki wypadek tylko delikatnie dobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 25.09.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 W takim przypadku najpierw wstępnie wyrównujesz podłoże, przyklejając paski płyty KG do ściany, do których następnie kleisz docelowe płyty KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts