grave 05.09.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam, jakie sa średnie ceny za wykonanie 1mb mebli kuchennych? Mi w stolicy wykonawca "krzyknął" 18tys za niecałe 7m, przy czym jest to MDF foliowany, a nie żadne drewno czy lakiery? Czy przyszalał waszym zdaniem? Miałem ważenie, ze za takie meble płaci się do 1tys zł/mb ale 2,5tys??? i nie mam tam żadnych cudów...(1małe cargo,kosz obrotowy, ze dwa metaboxy..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 06.09.2008 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 (1małe cargo,kosz obrowy, ze dwa metaboxy..) faktycznie - jak za kosz z obory to przegiął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsalieri 06.09.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 przelicz metry kwadratowe powierzchni frontow(drzwiczek) np.patrzac z przodu szafka dolna (z drzwiczkami) o wys.85cm i szer 80cm to 0,68m2 i nie powinna kosztowac z MDF foliowanego wiecej niz 800zl.taka sama z szufladami to ok 950zl- zalezy jaki typ prowadnic.mysle ze wasz wykonawca da nie metabox a TANDEMBOX bluma, a te sa duzo drozsze - tu doplata do jednej szuflady to ok.100-150zlteraz tak samo przelicz reszte swoich szafek oczywiscie cena tez zalezy od trudnosci i skomplikowania projektumontaz mebli to koszt ok 10% wartosci zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturpawel 06.09.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Miałem ważenie, ze za takie meble płaci się do 1tys zł/mb ale 2,5tys??? - a skąd takie wrażenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 06.09.2008 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Stad moje wrazenie, ze gdzieś właśnie rzuciło mi się w oczy/ucho, ze 800-900zł/mb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.09.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Za metr bieżący swojej kuchni zapłaciłam 780zł . Ale są i tacy , którzy za kuchnię płacą kilkadziesiąt tysięcy .... każdy ma co lubi lub na co go stać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 06.09.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 http://forum.muratordom.pl/ile-kosztowaly-wasze-kuchnie,t130368.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 06.09.2008 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 o dzięki za linka, kiedyś ten temat wpadł mi w oczy, ale zaraz gdzieś przepadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdawi 08.09.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Witam. W zeszłym tygodniu zamontowali nam meble kuchenne z mdf-u. Wyszło nam 6 m.b. koszt razem z montażem 5.500zł (wg mnie kuchnię mam śliczną -taką jaką chciałam) koszt m.b. miał wynosić 600 zł(ale jak później obliczyliśmy wyniósł 800 zł).Nie mamy szafek cargo, żadna szafka nie jest z obrotową półką , żadnych przegródek w szufladach niestety ze względu na cięcie kosztów : Wiecie czasem emocje biorą górę i człowiek jak ochłonie zaczyna obliczać. Panowie zrobili wycenę ,nam kwota wydała się ok a dopiero podczas montażu na moje pytanie" ile m.b. wyszło w naszej kuchni?" właściciel firmy odparł"nie wiem" - to na jakiej podstawie zrobił nam wycenę . Sami sobie wyliczyliśmy wieczorem i troszkę się wkurzyliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 09.09.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witam Panowie zrobili wycenę ,nam kwota wydała się ok a dopiero podczas montażu na moje pytanie" ile m.b. wyszło w naszej kuchni?" właściciel firmy odparł"nie wiem" - to na jakiej podstawie zrobił nam wycenę Wcale mu się nie dziwię, bo liczenie za mb jest bez sensu, np. szafka 80 czy dwie 40, długość ta sama, ale jakby obie były z szufladami tandembox to się okazuje że te dwie 40 są dużo droższe niż 80, to samo blat z jednej strony mam 3m blatu 60 a z drugiej mam też 3m ale 90 i do tego narożny ze ścięciem i jego koszt jest ponad dwukrotnie wyższy niż tego 60. Tak, że jak ktoś robi kuchnię to i tak pewnie wycenia nie wg. metrów tylko wg. ilości szafek, frontów, szuflad itd. a jak inwestor chce to kwotę która mu wyszła może podziellić przez ilość metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 09.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Nasza kuchnia wyniesie nas 10400 (materiał + robocizna). Zabudowane 3 ściany, szyflady z hamulcami, zabudowana lodówka, zmywarka; kosze cargo i inne bajery. http://img166.imageshack.us/img166/415/pias3di6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 09.09.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Moja kuchnia prawdopodobnie zamknie sie w granicach 7,5 tys - większośc szuflad -zabudowy około 9 mb , z czego 2.5 mb do samego sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 22.09.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Nasza kuchnia wyniesie nas 10400 (materiał + robocizna). Zabudowane 3 ściany, szyflady z hamulcami, zabudowana lodówka, zmywarka; kosze cargo i inne bajery. A możesz powiedzieć z jakiego materiału będą meble i podać namiar gdzie robisz te mebelki? Jeśli wolisz pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 22.09.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 wiesz, na dobrą sprawę to nie ma górnej granicy... możesz wybierać jak w samochodach, od tych uzywanych za 300 zł i po te robione na zamówienie za grube, okrągłe bańki. jeżeli chodzi o kuchnie, to okazuje się że ograniczeniem dla pomysłu jest zasobność portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 22.09.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 wiesz, na dobrą sprawę to nie ma górnej granicy... możesz wybierać jak w samochodach, od tych uzywanych za 300 zł i po te robione na zamówienie za grube, okrągłe bańki. jeżeli chodzi o kuchnie, to okazuje się że ograniczeniem dla pomysłu jest zasobność portfela ...zachodzę tylko w głowę: jak to jest, że jeden może zrobić 6mb mebli za 6tys., a drugi za to samo krzyknie 12tys... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 22.09.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 to są wartości obliczane na podstawie danej "marki" - jak z samochodami, no i oczywiście kwestia znalezienia kupca, który jest gotowy zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 22.09.2008 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 to są wartości obliczane na podstawie danej "marki" - jak z samochodami, no i oczywiście kwestia znalezienia kupca, który jest gotowy zapłacić. aha czyli albo kupujesz Fiata w cenie Mercedesa, albo na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_kasiek 22.09.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 nam za 3,5 mb z BRW wyliczyli 5042 z montazem, oswietleniem, 1*cargo, wkladem na sztućce, hamulcami do szuflad. Z tego co pytałam po znajomych u nas (na podkarpaciu) to normalna cena za meble z MDFu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 23.09.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 wiesz, na dobrą sprawę to nie ma górnej granicy... możesz wybierać jak w samochodach, od tych uzywanych za 300 zł i po te robione na zamówienie za grube, okrągłe bańki. jeżeli chodzi o kuchnie, to okazuje się że ograniczeniem dla pomysłu jest zasobność portfela ...zachodzę tylko w głowę: jak to jest, że jeden może zrobić 6mb mebli za 6tys., a drugi za to samo krzyknie 12tys... ? Więc porównanie do cen mebli do cen samochodów nie jest trafne. Mój przykład - oferta z BRW opiewała coś na 11 tys. zł + montaż, szczęśliwie znalazłem młodego zdolnego stolarza pod miastem, u którego za to samo (w tym montaż agd) zapłaciłem 4.5 tys zł. Mebelki są ładne i solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.09.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 jeszcze jest taki drobiazg jak rodzaj okleiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts