BK 05.09.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A dokładniej na tarasie. Skubany, wyżera kotu z miski na tarasie. Ponoć wybredny, a pożarł nawet karmę wymieszaną z lekarstwem, której kot nie chciał. No, przynajmniej jeż będzie zdrowy Chyba jest w komitywie z kotem - kot kompletnie nie reaguje na gościa wyżerającego mu karmę z miski. No ale może to kot durny jest ... Jeż przyłapany, zastyga nieruchomo - wydaje mu się że go nie widać . Jeż w ogrodzie to chyba dobry kompan. Mam nadzieję, że poradzi sobie ze ślimakami, może nawet z nornicami? Zastanawiam się jak i gdzie mu zrobić domek - na razie chyba zamieszkał w krzakach ognika pod tarasem, ale warto byłoby pomyśleć o czymś solidnym na jesień i zimę. Zrobić mu domek z gałęzi? Czy sam obie poradzi np. w drewutni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 06.09.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Ja bym jednak zrobił domek. Parę cegieł w jakimś zacisznym osłoniętym od deszczu kąciku. Przykryć deskami i obsypać suchymi liścmi albo słomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 06.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Może to ten sam co pędzluje z misek moich kotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 06.09.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Wajrak pisze , ze jez zajmuje terytorium ok 25 ha.Chcemy miec jeze w ogrodzie - nie mozemy miec szczelnego ogrodzenia.Domek moim zdaniem nie jest potrzebny , jez sobie poradzi , w koncu nie jest to przybysz z cieplych krajow tylko nasz rodzimy gatunek.Sterta drewna , pryzma kompostowa , niezgrabione liscie itp moga byc kryjowka jeza.Na pieknych trawniczkach i wsrod pielegnowanych intensywnie roslin nawet w specjalnie zrobionym domku jeze pewnie nie zamieszkaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts